Νίκη με ανατροπή και ένα βήμα πριν την άνοδο η Νεάπολη Πατρών

Ένα βήμα πριν την άνοδο για πρώτη φορά στην ιστορία της βρίσκεται η Νεάπολη καθώς επικράτησε του Ρομαϊκού με 2-3 με τέρμα του Ζιώργα στο 89′ και πλέον βρίσκεται στην 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 8 βαθμούς στο +1 από τον Πυρσό, όπου θα κοντραριστούν μεταξύ τους για την πρωτιά και την άνοδο στην Β κατηγορία,με την Νεάπολη ουσιαστικά όμως να κρατάει την τύχη στα χέρια της, καθώς την εξυπηρετεί και ο βαθμός της ισοπαλίας.

Από την άλλη πλευρά ο Ρομαϊκός ήθελε μόνο νίκη για να ελπίζει για την 2η,δεν τα κατάφερε και την Κυριακή θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό Φίλων Ποδοσφαίρου,σε μια αναμέτρηση όπου οι “κόκκινοι” καίγονται για την νίκη.

Στα του παιχνιδιού τώρα η αναμέτρηση φάνηκε από τα πρώτα λεπτά ότι θα είναι καλή αφού και οι δύο ομάδες αγωνιζόντουσαν χωρίς σκοπιμότητες.

Το σκορ άνοιξε η ομάδα του Ρομαϊκού στο 20′ όταν ο Γιούνας εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά και αμαρκάριστος με κεφαλιά ο Παναγιώτης Μπατζαλής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Δύο λεπτά αργότερα κάθετη του Μυλωνά στον Δρούσκα αυτός θα πλασάρει με τον Κωνσταντάτο να αποσοβεί την μπάλα πριν περάσει την γραμμή του τέρματος.

Στο 31′ η Νεάπολη θα ισοφάρισε όταν ο Νικόλας εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά πρώτη κεφαλιά από τον Κολτσίδα και εν συνεχεία ο Πανέτας Φελούρης με κεφαλιά θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Πέντε λεπτά πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου ο Σταύρος Καμπούρης θα κάνει το σουτ έξω από την περιοχή η μπάλα θα κοντράρει σε παίχτη της Νεάπολης θα πάρει περίεργη τροχιά και θα καταλήξει στα δίχτυα για το 2-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ρομαϊκός έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 64′ με το σουτ του Δρούσκα μέσα από την περιοχή να καταλήγει πάνω από τα δοκάρια.

Για να έρθουμε τρία λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 67′ όπου υπήρχε μια μικρή σύγχυση στην άμυνα του Ρομαϊκού με αποτέλεσμα ο Κωνσταντάτος να ωφεληθεί ύστερα από το τακουνάκι-πάσα του Πανέτα και με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-2.

Πέντε λεπτά αργότερα κάθετη πάσα του Κολτσίδα με τον Μυλωνά να βγαίνει τετ α τετ αλλά το πλασέ του σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό το σουτ του Νικόλα θα καταλήξει πάνω από τα δοκάρια.

Για να έρθουμε στο 89′ όπου ύστερα από λάθος της άμυνας ο Ζιώργας θα κλέψει την μπάλα και σε κενή εστία θα διαμορφώσει το τελικό 2-3, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς από τους ανθρώπους της Νεάπολης καθώς κατάφεραν να ανατρέψουν το εις βάρος τους σκορ αλλά και να περάσουν στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Αμέσως μετά την επίτευξη του τέρματος είχαμε μια μικρή ένταση στην κερκίδα με αποτέλεσμα ο Διαιτητής μαζί με τους Βοηθούς του να διακόψουν για 5′ λεπτά την αναμέτρηση έτσι ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Στις καθυστερήσεις η Νεάπολη διαχειρίστηκε εξαιρετικά το υπέρ της σκορ και πλέον βρίσκεται μια ανάσα από την άνοδο στην Β κατηγορία.

Συνθέσεις :

Ρομαϊκός (Γ. Αγγελόπουλος) : Χ.Μπατζαλής, Ανδ.Μπατζαλής, Τραπουζάνης, Κολτσίδας, Π.Μπατζαλής, Χ.Καμπούρης, Μυλωνάς, Γιούνας, Δρούσκας, Σταυ.Καμπούρης, Αθανασίου (46′ Χ.Καμπούρης).

Νεάπολη (Δ.Νικόλας) : Μπαρλάς, Μαραζιώτης, Κουτσοκώστας, Πανέτας, Κωνσταντάτος, Πλέγας, Κούλης (62′ Γαλάνης), Νικόλας (75′ Παπαπέτρος), Ζιώργας, Ανάγνου (75′ Ζαχαράτος), Φραντζής (26′ Λίτσας- 62′ Κουτρόπουλος).

Επιμέλεια : Βύρωνας Ξυπολιάς