Νίκη με ωραίο ποδόσφαιρο για τον Αχαϊκό

Σε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι που διεξήχθη στο Ενωσιακό γήπεδο Ανδρέας Κάνιστρας ο Αχαϊκός επικράτησε του Άτλαντα με σκορ 3-1 και να βρεθεί στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 38 βαθμούς και στο -2 από την 2η θέση.

Το συγκρότημα του Κώστα Κραβαριώτη μπήκε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και στο 12′ με το σουτ του Γραμματικού εντός περιοχής με την μπάλα να καταλήγει άουτ. Μετά από δύο λεπτά και πάλι απείλησε ο Αχαϊκός με τον Γραμματικό αλλά το πλασέ του, το μπλόκαρε ο τερματοφύλακας του Άτλα.

Για να έρθουμε στο 22′ όταν ο Τζουραμάνης έβγαλε την σέντρα από τα αριστερά και με κεφαλιά ο Χότζα από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Στο 29′ ο Χότζα έδωσε πολύ ωραία κάθετη πάσα και ο Δήμας με έξοχο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0. Πέντε λεπτά πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου ο Τζουραμάνης εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά και με κεφαλιά ο Γραμματικός έκανε το 3-0. Σε ένα ημίχρονο όπου ο Αχαϊκός απέδωσε εξαιρετικό και δημιουργικό ποδόσφαιρο.

Με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 47′ ο Δήμας σούταρε με την μπάλα να σταματάει στο δεξί κάθετο δοκάρι και να σπαταλάει την ευκαιρία έτσι ώστε να “τελειώσει” το παιχνίδι. Στο 50′ ο Τριαντόπουλος ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Μανδάμη με τον Διαιτητή της αναμέτρησης να καταλογίζει ορθώς το σημείο του πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Κυρσανίδης και μείωσε σε 3-1. Στην συνέχεια το παιχνίδι άναψε για τα καλά ο Άτλας κατάφερε να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά παράλληλα υστερούσε στην τελική προσπάθεια.

Με το τελευταίο σφύριγμα του κ. Χρονά να βρίσκει τον Αχαϊκό νικητή πανηγυρίζοντας μια μεγάλη νίκη ενόψει της δύσκολης συνέχειας ενώ πήρε και μια μικρή “εκδίκηση” για την ήττα του πρώτου γύρου με σκορ 5-1. Από την άλλη πλευρά ο Άτλας με αυτήν την ήττα παρέμεινε στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 36 βαθμούς και στο -4 από την 2η θέση.

Συνθέσεις:

Αχαϊκός (Κώστας Κραβαριώτης): Έξαρχος, Νικολόπουλος, Κυριάκος, Μανδάμης (72′ Σκρεμμυδάς), Νικολακόπουλος, Σταυριανός, Δήμας, Γραμματικός, Χότζα (72′ Ψαρράς), Τζουραμάνης, Ξηροκώστας (72′ Ντεντόπουλος).

Άτλας (Βασίλης Μπαλατής): Πούλιος, Λένης, Παπαδόπουλος (46′ Θοδώρης), Σταυρόπουλος, Βίτσος, Κοπζάρου (82′ Παπαδόπουλος), Κυρσανίδης, Τσερικλός, Ναζεράι (73′ Ξένος), Τάχος (Χριστόπουλος), Παντελής (46′ Τριαντόπουλος).

Επιμέλεια: Βύρωνας Ξυπολιάς