Νίκη – μισή παραμονή για τον Αχαιό Σαραβαλίου

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αλέξανδρος Φωκάς.

ΣΚΟΡΕΡ: 15’ Μούτσα, 17’ αυτ. Γεωργίου, 23’ Γκέβορυ-45’ Γεωργίου, 83’ Ραυτακόπουλος.

ΑΠΟΒΟΛEΣ: 75’ Παπαστεργίου -53’ Ρηγόπουλος

Δύο στροφές πριν το φινάλε στα μπαράζ παραμονής της Α’ Κατηγορίας και ο Αχαιός Σαραβαλίου σημείωσε τεράστια νίκη με 3-2 επί της Δόξα Νιφορεΐκων και ξέφυγε από την τελευταία θέση που κατέχει η Αρόη, κάνοντας ουσιαστικό βήμα για την παραμονή του.
Στο 15ο λεπτό ύστερα από αριστοτεχνική κάθετη πάσα του Γκεβόρυ, ο Μούτσα θα βρεθεί απέναντι από τον τερματοφύλακα Πετρόπουλο, όπου με αριστοτεχνικό πλασέ θα στείλει στη μπάλα στα δίχτυα.

Δύο λεπτά αργότερα Κυριακόπουλος θα κάνει ενέργεια από τα αριστερά θα βγάλει και τη σέντρα όπου θα παρευρεθεί πόδι του αντιπάλου και με αυτογκόλ του Γεωργίου θα γίνει το 2-0. Στο 23΄ η ομάδα του Αχαιού θα κερδίσει πέναλτι την εκτέλεση θα αναλάβει ο Μούτσα ο τερματοφύλακας θα αποκρούσει, αλλά στη συνέχεια της φάσης ο Γκεβόρυ θα κάνει το 3-0.

Πριν το τέλος του ημιχρόνου στο 45ο θα γίνει κάθετη στη πλάτη της άμυνας του Αχαιού ο Γεωργίου θα βρεθεί απέναντι από το Βεντουρή και θα μειώσει σε 3-1. Στο 53 ο Ρηγόπουλος των γηπεδούχων Θα βρίσει τον Φωκά κ ο τελευταίος θα του δείξει την απευθείας κόκκινη κάρτα.

Στο 78ο λεπτό ύστερα από σουτ η μπάλα θα χτυπήσει πρώτα στο σώμα του Παπαστεργίου και μετά στο χέρι του με τον Φωκά να του δείχνει δεύτερη κίτρινη με τους ανθρώπους του Αχαιού να διαμαρτύρονται για ακούσιο, φάση στην οποία ενδεχομένως έχουν δίκιο. Στο 83΄ θα μειώσει η ομάδα των Νιφορεΐκων σε 3-2 μετά από ολιγωρία στην άμυνα του Αχαιού με τον Ραυτακόπουλο.

Τα Νιφορέικα θα ψάξουν την ισοφάριση μέχρι το τέλος, αλλά δε θα τα καταφέρουν γνωρίζοντας την ήττα. Αρκετά καλή η διαιτησία του Φωκά και των βοηθών του, ενώ αρκετός κόσμος βρέθηκε στο γήπεδο παρά την υψηλή θερμοκρασία.

Συνθέσεις:

ΑΧΑΙΟΣ ΣΑΡΑΒΑΛΙΟΥ (Π. Χρηστίδης): Βεντουρής, Καλύβας (28’ λ.τ. Κλουκινιώτης), Κυριακόπουλος, Γκέβορυ, Παπαστεργίου, Σωτηρόπουλος, Ανδριέλος, Κυριαζόπουλος, Νικολόπουλος (89′ Καντάς), Μικελάτος (89′ Ντεντόπουλος), Μούτσα.

ΔΟΞΑ ΝΙΦΟΡΕΪΚΩΝ (Α. Κίκινας): Πετρόπουλος, Ταπεινός, Β. Γεωργίου (89′ Δ. Ανδρικόπουλος), Νταλάπας, Π. Ανδρικόπουλος, Ραυτακόπουλος, Βρύνιας, Καρέλας, Ρηγόπουλος, Χρυσανθόπουλος, Αγγελόπουλος.