Νίκη “χρυσάφι” στο 93′ για την Α.E. Πάτρα 2005

Μία σπουδαία νίκη πανηγύρισε χθες η Α.Ε. Πάτρα 2005, Καθώς πλέον έφτασε τους 10 βαθμούς στο φετινό πρωτάθλημα και βρίσκεται στο +5 από την τελευταία θέση που βρίσκεται αυτή την στιγμή ο Πανιώνιος Αχιλλέας Αγυιάς και στον υποβιβασμό για την Β΄ Κατηγορία.

Από την άλλη πλευρά ο Πανιώνιος με αυτή την ήττα παρέμεινε ουραγός στον βαθμολογικό πίνακα και θα δώσει την δική του μάχη μέχρι το τέλος για μα καταφέρει να εξασφαλίσει ένα εισιτήριο για τα play out και να αποφύγει τον απευθείας υποβιβασμό.

Το χθεσινό παιχνίδι αν και είχε μεγάλη βαθμολογική σημασία σε γενικές γραμμές ήταν ένα ήσυχο παιχνίδι χωρίς εντάσεις αν και οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με 10 ποδοσφαιριστές καθώς αποβλήθηκαν στο 36′ ο Θωμάς (ΑΕ Πάτραι) και στο 61′ ο Βάλσαμος (Πανιώνιος) και οι δύο με 2η κίτρινη κάρτα.

Από πλευράς ευκαιριών η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 13′ με τον Σταματέλο που νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Βεντουρή. Από πλευράς Πανιωνίου ο Σκέμπι απείλησε στο 31′ με τον Γεωργαντόπουλο να αποκρούει στην δεξιά του γωνία. Τρία λεπτά πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου ο Δημητρόπουλος έκανε το γύρισμα με τον Γεωργαντόπουλο εξ επαφής να μην προβαίνει να γίνει αποδεκτής της μπάλας και να την στείλει στα δίχτυα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε κατακόρυφα και οι δύο ομάδες ουσιαστικά “ξύπνησαν” στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης. Συγκεκριμένα στο 78′ ο Χρηστάτος πήρε την κεφαλιά ύστερα από την εκτέλεση φάουλ του Νιάχου με την μπάλα να περνάει ελάχιστα έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ύστερα από αντεπίθεση ο Σταματέλος προσπάθησε να περάσει τον Βεντουρή με τον τερματοφύλακα του Πανιωνίου να απομακρύνει την μπάλα και τον κίνδυνο μπροστά από την εστία του. Στο 85′ το σουτ του Σακελλαρόπουλου από το ύψος του πέναλτι απέκρουσε σε κόρνερ ο Γεωργαντόπουλος.

Για μα έρθουμε στο 93′ και στην τελευταία φάση του παιχνιδιού όπου ο Δημητρέλης με πολύ ωραία κάθετη πάσα βρήκε τον Σταματέλο και αυτός με ψύχραιμο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Συνθέσεις:

Α.Ε. Πάτρα 2005: (Γ. Αλεξανδρόπουλος): Π.Γεωργαντόπουλος, Δημητρέλλος, Παναγιωτακόπουλος, Θωμάς, Ψαθογιαννάκης (87′ Κακαβούλας), Δημητρέλης, Αλιφιεράκης (39′ Δήμας), Μικρός, Σταματέλος, Δημητρόπουλος, Κ.Γεωργαντόπουλος (72′ Βερβέρογλου).

Πανιώνιος/Αχιλλέας Αγυιάς (Κ.Λάζαρης): Βεντουρής, Καλύβας, Γκλαβάς, Μποζιονέλος (81′ Βαρβαρέσος), Βάλσαμος, Χρηστάτος, Αποστολόπουλος (59′ Νιάχος), Μέρτικας, Βελίγκος (75′ Παναγιωτακόπουλος), Σακελλαρόπουλος, Σκέμπι.

Επιμέλεια: Βύρωνας Ξυπολιάς