Νίκος Βετούλας: «Είχαμε την ευκαιρία μας, αλλά δεν τα καταφέραμε»

Ο Απόλλων Πάτρας ήταν άκρως ανταγωνιστικός κόντρα στην ΑΕΚ, αλλά αστόχησε στο τελευταίο σουτ κι έμεινε με το παράπονο, γνωρίζοντας την ήττα με 77-75. Στο 7-8 πλέον οι «κιτρινόμαυροι», με τον Κίνο Κολόμ να αποτελεί τον παράγοντα Χ. Στο 5-10 οι Πατρινοί σε μία σπουδαία προσπάθεια.

Από τον Απόλλωνα Πάτρας ξεχώρισαν οι Τσαλμπούρης (18 πόντοι, 13 ριμπάουντ) και Σίμονς (18π, 6/13 σουτ) ήταν οι πρώτοι σκόρερ, με τον Τρε ΜακΛίν να ακολουθεί με 16 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε καλύτερα πετυχαίνοντας εύκολα το 10-2, με μεγάλα σουτ και σωστές επιλογές. Ο Τσιακμάς έδωσε ανάσα στους Πατρινούς, όμως η «Ένωση» κράτησε τα ηνία με τον Φιλιππάκο (27-19, 8′). Ο Φιλιππάκος συνέχισε να δίνει λύσεις και οι «κιτρινόμαυροι» έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο με προβάδισμα 10 πόντων (30-20).

Οι Πατρινοί ανέβασαν στροφές στο δεύτερο δεκάλεπτο και στις δύο πλευρές, ισοφάρισαν στο 35-35 με τον Σίμονς να αποτελεί απειλή για την αντίπαλη μπασκέτα, αλλά τους γηπεδούχους να κρατούν το προβάδισμα και στο ημίχρονο να μετρούν 20 πόντους στη ρακέτα και τον Κολόμ σε τροχιά triple-double (7 πόντοι, 4 ριμπάουντ, 8 ασίστ χωρίς λάθος). Ο Τσαλμπούρης ισοφάρισε εκ νέου (41-41, 19′), όμως η ΑΕΚ με τον Χάμερ έγραψε το 43-41 για το πρώτο ημίχρονο.

Στην αρχή του δευτέρου μέρους οι δύο ομάδες ξεκίνησαν νευρικά με χαρακτηριστική αστοχία για να φέρει το σκορ στο 58-53.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Νίκος Παππάς πέρασε μπροστά και ηγήθηκε των γηπεδούχων, για να «χτίσει» και πάλι διψήφιο προβάδισμα (63-53, 32′). Η αναμέτρηση μετατράπηκε σε μεγάλο ντέρμπι προς το τέλος (76-75), με τους φιλοξενούμενους να εκμεταλλεύονται τα λάθη της ΑΕΚ και να βρίσκονται μία ανάσα από τη νίκη, όμως το άστοχο τρίποντο του Τσαλμπούρη και το λάθος στην επαναφορά στα 2,9 δευτερόλεπτα πριν το τέλος διαμόρφωσαν το τελικό 77-75.

Τα δεκάλεπτα: 30-20, 43-41, 58-53, 77-75

Για το τελευταίο κρίσιμο σουτ που στέρησε τη νίκη στην ομάδα του αναφέρθηκε ο Νίκος Βετούλας

Αναλυτικά όσα είπε στην ΕΡΤ ο προπονητής του Απόλλωνα Πάτρας:

«Κρίθηκε στο τελευταίο σουτ. Βγάλαμε ένα σουτ ελεύθερο με τον Τσαλμπούρη αλλά δεν μπήκε. Γυρίσαμε από τους 12 πόντους, αλλά μας προβληματίζει το δεκάλεπτο που δεχθήκαμε 30 πόντους.

Προσπαθήσαμε να κάνουμε το παιχνίδι μας, είχαμε την ευκαιρία μας αλλά δεν τα καταφέραμε. Δεν έχουμε παίξει πολλά παιχνίδια, ούτε φιλικά και δεν έχουμε δέσει, αλλά η ομάδα είναι καλή και θα φανεί στο γήπεδο».