“Να δημιουργήσουμε τα σκαλοπάτια που πρέπει να ακολουθήσει ένα παιδί για να παίξει στην Παναχαϊκή” (pics)

Το νέο πλαίσιο λειτουργίας των ομάδων Κ-19 και Κ-17 ανέλυσε ο Ντίνος Παπαγιαννόπουλος και η τεχνική επιτροπή της ΕΠΣΑ που ανέλαβαν την λειτουργία των δύο αυτών ομάδων, σε συνεργασία με την ΠΑΕ Παναχαϊκή 1891.

Στο πάνελ της συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας (19/8) στο ξενοδοχείο “Βυζαντινό”, βρέθηκε εκτός από τον Ντίνο Παπαγιαννόπουλο, ο Δημήτρης Αργυρόπουλος μέλος της τεχνικής επιτροπής και πρόεδρος του συλλόγου παλαιμάχων της Παναχαϊκής, ο Παναγιώτης Βαγγελάκος μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ, η Διονυσία Λουκοπούλου εκπρόσωπος της εταιρείας A & D sportsmanagement, καθώς επίσης και ο εκπρόσωπος τύπου της ΠΑΕ Γιώργος Σωτηρόπουλος.

Πρώτος πήρε το λόγο ο Γιώργος Σωτηρόπουλος ο οποίος παρουσίασε τους ομιλητές. Στη συνέχεια ο Παναγιώτης Βαγγελάκος ως εκπρόσωπος της διοίκησης καλωσόρισε τον Ντίνο Παπαγιαννόπουλο και τους συνεργάτες του στην ομάδα.

Ο Ντίνος Παπαγιαννόπουλος

Χαρακτηριστικά κάποια αποσπάσματα από τα όσα είπε ο Ντίνος Παπαγιαννόπουλος:

«Είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή να συνεργαστούμε με μία τόσο μεγάλη ομάδα όπως είναι η Παναχαϊκή. Στόχος της ομάδας μας είναι να δημιουργήσουμε τα σκαλοπάτια που πρέπει να ακολουθήσει ένας ποδοσφαιριστής για να φτάσει στην Παναχαϊκή. Θέλω η ομάδα μας να έχει εξωστρέφεια στο πλάνο αυτό, να συνεργάζεται με ομάδες και ανθρώπους. Το φίλτρο για αυτή την διαδικασία είναι η τεχνική επιτροπή της ΕΠΣ Αχαΐας. Η τεχνική επιτροπή είναι παρούσα σήμερα. Η ομάδα μας θα συνεργαστεί με τον Ναυπακτιακό Αστέρα. Θα υπάρχει μια ημι-επαγγελματική σχέση της ομάδας με τους παίκτες. Το πλάνο συνεργασίας, αφορούσε αθλητικές εγκαταστάσεις με βοηθητικό γήπεδο και φυσικό χλοοτάπητα. Η ομάδα μας έχει παραχωρήσει ποδοσφαιριστές τόσο στον ΠΑΟ Βάρδας, όσο και στον ΠΑΣ Πρέβεζα. Την χρονική στιγμή που έγινε η συνάντηση με Θύελλα Πατρών και Διαγόρα Βραχνεΐκων για να συνεργαστούμε, οι ομάδες αυτές είχαν έτοιμο το πλάνο τους, αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι για το μέλλον. Η Παναχαϊκή συνεργάζεται με την Θύελλα Πατρών στην Κ-17, αφού έχει παραχωρήσει ποδοσφαιριστές της και δεν έχει κλείσει καμία πόρτα. Προπονητής της Κ-19 και της Κ-17 θα είναι ο Χρήστος Παρασκευόπουλος. Η Κ-19 θα δουλεύει ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που δουλεύει η επαγγελματική ομάδα. Θα έχει προπονητικό επιτελείο, το δικό της αθλητικό κέντρο. Προπονήσεις θα γίνονται στο γήπεδο της Νίκης Προαστείου. Θέλουμε να έχουμε το δικό μας σπίτι, να μην περιφερόμαστε, αλλά αυτό θα γίνει μελλοντικά. Η ομάδα Νέων θα αποτελείται από ηλικίες 2002 και 2003, ενώ θα υπάρχει και ένας μικρός αριθμός ποδοσφαιριστών γεννημένοι το 2001″.

Σε ερώτηση για το αν θα υπάρξει συνεργασία με την Παναχαϊκή 2014: «Ασφαλώς και θέλουμε να έχουμε συνεργασία και να μπει στο δίκτυο μας. Είναι μια ακαδημία μαζικού αθλητισμού όπως είναι όλες οι υπόλοιπες. Η Παναχαϊκή είναι υποχρεωμένη να παίρνει τους καλύτερους παίκτες. Είμαστε η ΠΑΕ Παναχαϊκή και πρέπει να έχουμε τους καλύτερους ποδοσφαιριστές του δικτύου. Δεν μπορούμε να κάνουμε διακρίσεις για κανένα σωματείο».

Ο Δημήτρης Αργυρόπουλος

Ο Δημήτρης Αργυρόπουλος από την πλευρά του τόνισε: «Έχω διπλή ιδιότητα σήμερα και μιλάω ως παλαίμαχος της Παναχαϊκής, όσο και σαν μέλος της τεχνικής επιτροπής. Όλοι μαζί πρέπει να υποστηρίξουμε αυτή την προσπάθεια, γιατί μόνο όφελος μπορεί να έχουμε απ΄ αυτό. Η τεχνική επιτροπή έχει ρόλο συμβουλευτικό και αποτελείται από ανθρώπους που είναι όλη την ημέρα στα γήπεδα. Ασχολείται με μικρά παιδιά και είναι αυτή η δουλειά της. Έχει εμπειρία, ρόλο συμβουλευτικό και μόνο βοήθεια μπορεί να δώσει σε αυτό το εγχείρημα με τις Κ-17 και Κ-19. Το σημαντικό είναι να αποτελείται από ανθρώπους που είναι σε ακαδημίες. Καλή επιτυχία σε αυτό το εγχείρημα και πιστεύω όλα θα πάνε καλά».

Όλο το πάνελ – Από αριστερά, ο Μιχάλης Δρόσος, ο Δημήτρης Αργυρόπουλος, ο Ντίνος Παπαγιαννόπουλος, η Διονυσία Λουκοπούλου και ο Γιώργος Σωτηρόπουλος

Τοποθέτηση για την συνεργασία Παναχαϊκής και Ναυπακτιακού Αστέρα έκανε και ο εκπρόσωπος της διοίκησης της γειτονικής ομάδας Μιχάλης Δρόσος:

«Είμαστε χαρούμενοι που θα συνεργαστούμε με μια μεγάλη ομάδα όπως είναι η Παναχαϊκή. Είναι δύο δυνατά brand name για την περιοχή και είμαστε απόλυτα σύμφωνοι με τα όσα μας είπε εξαρχής ο κύριος Παπαγιαννόπουλος. Μόνο οφέλη μπορεί να έχει μια συνεργασία και είμαστε εδώ για να τηρήσουμε το πλάνο».

Η Διονυσία Λουκοπούλου

Η Διονυσία Λουκοπούλου ανέλυσε από την πλευρά της κάποιες επιμέρους λεπτομέρειες της συνολικής λειτουργίας των ομάδων Κ-19 και Κ-17.

Την προσεχή Τετάρτη (21/8) το πρωί στο γήπεδο Προαστείου θα γίνει και η πρώτη συγκέντρωση της ομάδας Νέων.