Να διευρύνει το σερί του ο Προμηθέας

Mε σκοπό να διευρύνει το σερί των τελευταίων νικών θα αγωνιστεί σήμερα το βράδυ (20.00) η ομάδα του Προμηθέα, η οποία υποδέχεται το Μεσολόγγι BΑΧΙ για την 21η αγωνιστική της Stoiximan Basket League. Η Πατρινή ομάδα μετρά 4 σερί νίκες σε διάστημα 11 ημερών επικρατώντας κατά σειρά του Ιωνικού Hellenic Coin, του Άρη, του Περιστερίου και του Κολοσσού H Hotels.

Με αυτές, εκτός απροόπτου, εξασφάλισε μια θέση στην τετράδα της κανονικής περιόδου ενώ πλέον στοχεύει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Επιπλέον παραμένει η μοναδική ομάδα του πρωταθλήματος που έχει διατηρήσει το εντός έδρας αήττητο (8-0). Η ομάδα του Μάκη Γιατρά θεωρητικά έχει εύκολο έργο απέναντι στη νεοφώτιστη ομάδα όμως θα χρειαστεί να δείξει την απαραίτητη προσοχή προκειμένου να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα αφού το Μεσολόγγι BAXI θα τα δώσει όλα για να πάρει μια νίκη-οξυγόνο στη μάχη της παραμονής.

Η προετοιμασία της ομάδας ολοκληρώθηκε χθες χωρίς προβλήματα με τον Πατρινό προπονητή να κάνει τις τελευταίες δοκιμές σε πρόσωπα και σχήματα. Στη διάθεσή του είναι οι εξής: Τζέριαν Γκραντ, Γιαννόπουλος, Δ. Αγραβάνης, Αγκμπελίζ, Τζεράι Γκραντ, Γ. Αγραβάνης, Χριστοδούλου, Αθηναίου, Λούντζης, Μπαζίνας , Τανούλης, Κουρουπάκης και Φορντ. Το παιχνίδι θα μεταδοθεί ζωντανά τηλεοπτικά από το ΕΡΤSPORTS μέσω ERTFLIX και ραδιοφωνικά από τον ΣΚΑΙ Πάτρας 89,4 FM. . Το σημερινό παιχνίδι θα διευθύνουν οι Καρακατσούνης -Τζιοπάνος Ν. -Δόλγυρας με κομισάριο τον Πίγκα.

Για το σημερινό παιχνίδι μίλησε χθες στο blog του ΕΣΑΚΕ ο Μιχάλης Λούντζης ο οποίος μεταξύ άλλων, είπε:

«Μετά από δύο διαδοχικές νίκες σε ισάριθμα εκτός έδρας παιχνίδια έρχεται ένα εξίσου απαιτητικό και δύσκολο παιχνίδι την Κυριακή με την ομάδα του Μεσολογγίου. Θεωρώ πως θα γίνει ένας αμφίρροπος και όμορφος αγώνας καθώς και οι δύο ομάδες θέλουν την νίκη για τους δικούς τους λόγους η κάθε μία και θα δώσουν τα πάντα για να την κατακτήσουν. Τα συνεχόμενα παιχνίδια, όσο κουραστικά και να ήταν, μας έδωσαν ρυθμό και αυτό άλλωστε φαίνεται και από τα αποτελέσματα μας, μιας και η ομάδα έχει 4 συνεχόμενες νίκες μετά από την μεγάλη αποχή που είχαμε λόγω κρουσμάτων covid-19 και μάλιστα τα θετικά αποτελέσματα συνδυάστηκαν και με ωραίο μπάσκετ. Όλοι στην ομάδα έχουμε επικεντρωθεί στο παιχνίδι με το Μεσολόγγι ΒΑΧΙ και βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά όπως μας έχει τονίσει ο προπονητής μας.

Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

Σε επίπεδο προϊστορίας, στο μοναδικό παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων στην κατηγορία, αυτό που έγινε στις 3 Ιανουαρίου, ο Προμηθέας δυσκολεύτηκε αλλά έφυγε με τη νίκη από το Αγρίνιο αφού επικράτησε με 88-82. Κορυφαίοι των νικητών ήταν ο Ντάνι Αγκμπελίζ με 16 πόντους, 8/10 δίποντα και ο Τζεράι Γκραντ με 14 πόντους και επτά ριμπάουντ.

ΟΙ ΣΥΝΔΕΤΙΚΟΙ ΚΡΙΚΟΙ

Ο Γιάννης Αγραβάνης ξεκίνησε τη σεζόν στο Μεσολόγγι «δανεικός» από τον Προμηθέα, όπου αγωνίστηκε σε έξι παιχνίδια πριν έρθει στην Πάτρα.