Ντέρμπι με το Περιστέρι, δύο στροφές πριν το φινάλε

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Basket League, με την κανονική διάρκεια να έχει φτάσει στην τελική της ευθεία, καθώς απομένουν δύο αγωνιστικές για την ολοκλήρωσή της. Ο Προμηθέας Πάτρας, μετά την σπουδαία νίκη επί της ΑΕΚ, που αναπτέρωσε τις ελπίδες των Πατρινών για την κατάληψη μιας θέσης στην πρώτη τετράδα του βαθμολογικού πίνακα, θα φιλοξενήσει σήμερα το Περιστέρι, σε ένα εξαιρετικά κρίσιμο παιχνίδι.

Οι «Αχαιοί» βρίσκονται στην 5η θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 11-9, ενώ η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη είναι 3η με ρεκόρ 13-7, συνεπώς ο Προμηθέας είναι αυτός που…παίζει τα ρέστα του και θέλει μόνο νίκη για να μείνει ζωντανός στο κυνήγι του πλεονεκτήματος έδρας. Αυτή θα είναι η 5η αναμέτρηση των «πορτοκαλί» σε διάστημα μόλις 11 ημερών, με τη σεζόν να μπαίνει στην πιο καθοριστική της καμπή. Το παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 17:00 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το ΕΡΤ Sports 1 και ραδιοφωνικά από τον ΣΚΑΪ Πάτρας 89,4. Την αναμέτρηση θα διευθύνουν οι κύριοι Πουρσανίδης, Συμεωνίδης και Κάρδαρης.

Ο Αντίπαλος

Περιστέρι bwin

Το Περιστέρι πραγματοποιεί μια πάρα πολύ καλή πορεία, στην παρθενική σεζόν του Βασίλη Σπανούλη σε επαγγελματικούς πάγκους. Οι «κυανοκίτρινοι» έχουν σχεδόν εξασφαλίσει το πλεονέκτημα έδρας στα Play Offs, κάτι που ήταν και το βασικό τους ζητούμενο στο ξεκίνημα της χρονιάς. Στο Κύπελλο Ελλάδος, η ομάδα της Δυτικής Αττικής έφτασε μέχρι και τον Μεγάλο Τελικό, εκεί που υποτάχτηκε στην ανωτερότητα του πανίσχυρου Ολυμπιακού, ενώ στην Ευρώπη έφτασε μέχρι τα Play In του Basketball Champions League, όπου αποκλείστηκε στις λεπτομέρειες από τη γαλλική Dijon. Διαθέτει ορισμένους πολύ ποιοτικούς παίκτες, τόσο Έλληνες (Κασελάκης, Μωραΐτης), όσο και ξένους (Radanov, Francisco, Denmon, Bilan) και θα προσπαθήσει να κλειδώσει από σήμερα την 3η θέση, και μαθηματικά, σε μια έδρα που παραδοσιακά τα βρίσκει…σκούρα.

Player to watch

O Marcus Denmon ήταν από την αρχή της χρονιάς μια από τις εντυπωσιακές μεταγραφές του Περιστερίου, καθώς πρόκειται για έναν παίκτη με πολύ σπουδαίες παραστάσεις και τρομερό επιθετικό ταλέντο. Τις αγωνιστικές του αρετές τις έχει πιστοποιήσει με τον πιο πειστικό τρόπο και στην ομάδα του Βασίλη Σπανούλη, καθώς διανύει μια άκρως παραγωγική σεζόν. Μετράει 16,5 πόντους μέσο όρο, ενώ σουτάρει με το άκρως αξιοθαύμαστο 45% έξω από τα 6,75.

Εξαιρετική παράδοση κόντρα στο Περιστέρι

Άκρως θετική είναι η παράδοση για τον Προμηθέα, όταν τίθεται αντιμέτωπος με το Περιστέρι και σήμερα οι παίκτες του Γιάννη Χριστόπουλου θα κληθούν να υπερασπιστούν την πολύ καλή τους προϊστορία. Συγκεκριμένα, οι δύο ομάδες έχουν τεθεί αντιμέτωπες σε 16 αναμετρήσεις και οι Πατρινοί έχουν πανηγυρίσει 12 φορές, έναντι μόλις τεσσάρων της ομάδας της Δυτικής Αττικής. Ωστόσο, στον αγώνα του Α’ γύρου, το Περιστέρι είχε πάρει με άνεση το ροζ φύλλο (88-68), με τους «Αχαιούς» να θέλουν να πάρουν…εκδίκηση για αυτή τη βαριά ήττα.