Ντεμπούτο Ζούρου κόντρα στη Μπούρσασπορ

Σε μια αναμέτρηση με πάρα πολλές ιδιαιτερότητες, ο Προμηθέας υποδέχεται απόψε στο «Τόφαλος» τη Frutti Extra Bursaspor στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του 7Days EuroCup. Οι Πατρινοί μετά από διαδοχικές κακές εμφανίσεις και ήττες από Μπουργκ και Άρη, ψάχνουν τη νίκη κόντρα στους Τούρκους, η οποία αφενός θα αναπτερώσει το ηθικό τους, αφετέρου θα αποτελέσει τον έναυσμα για μια νέα αρχή στην Ευρώπη, όπου οι «Προμηθείς» έχουν ξεκινήσει με ρεκόρ 0-3 και δεν θέλουν να χάσουν άλλο έδαφος.

Παράλληλα, στον αγώνα αυτό θα ντεμπουτάρει και νέος τεχνικός της ομάδας, Ηλίας Ζούρος, ο οποίος αντικαθιστά τον Λουίς Κασιμίρο στην τεχνική ηγεσία. Το παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 19:30 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Novasports Prime και ραδιοφωνικά από τον ΣΚΑΪ Πάτρας 89,4.

Ο Αντίπαλος

Η μπασκετική Μπούρσασπορ ιδρύθηκε το 2014 και αποτελεί ενιαίο σύλλογο με την ιστορική ποδοσφαιρική ομάδα, με έδρα την Προύσα, η οποία έχει κατακτήσει πρωταθλήματα και κύπελλα Τουρκίας. H μπασκετική ομάδα σε καμία περίπτωση δεν έχει προς το παρόν την αίγλη της ποδοσφαιρικής, δεδομένου ότι πρώτη φορά στη μεγάλη κατηγορία του Τουρκικού μπάσκετ ανήλθε τη σεζόν 2019-20 και Ευρώπη έπαιξε πρώτη φόρα πέρυσι.

Με προπονητή τον Ντούσαν Αλιμπίγιεβιτς έχει θέσει ως στόχο να πραγματοποιήσει μια καλύτερη πορεία στην Ευρώπη σε σχέση με πέρυσι, όπου αποκλείστηκε πρόωρα και μέχρι τώρα έχει δείξει ένα πολύ καλό πρόσωπο, με εντυπωσιακές νίκες κόντρα σε Βενέτσια και Τσεντεβίτα Ολύμπια. Ακρογωνιαίοι λίθοι είναι ο Φρίμαν και ο Χέιζ, δύο παίκτες με εμπειρία Ευρωλίγκας, ενώ υπάρχουν και καλοί Τούρκοι στο ρόστερ, όπως ο ελπιδοφόρος Εγκεμέν Γκιουβέν και ο πολύπειρος αρχηγός της ομάδας, Μπιρκάν Μπατούκ. Στα αξιοσημείωτα ως τώρα στη σεζόν, η νίκη επί της Φενερμπαχτσέ (84-73), ωστόσο το ξεκίνημα ως τώρα στην Τουρκία κρίνεται ως μέτριο, με 3 νίκες σε 7 αναμετρήσεις.

Player Pos. H.

1 SEZGUN, TARIK C 2.08
2 FREEMAN, ALLERIK F 1.90
4 OZALP, MITHAT CAN G 1.75
5 NEEDHAM, DEREK G 1.80
7 TUREN, METIN F 2.07
8 BATUK, BIRKAN F 1.96
9 AL, OMER UTKU G 1.81
10 BITIM, ONURALP F 1.96
12 ANDREWS, ANDREW G 1.88
13 HAYES, KEVARRIUS C 2.05
15 GUVEN, EGEMEN C 2.06
21 BROWN, ANTHONY F 1.98
23 DUDZINSKI, DAVID F 2.05
27 SELCUK, YAGIZHAN F 1.98
Head coach: ALIMPIJEVIC, DUSAN

Freeman

Ο Αλερίκ Φρίμαν δεν αποτελεί «ατραξιόν» μόνο για την Τουρκική ομάδα, αποτελεί και μία από τις πιο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις να παρακολουθεί κάποιος συνολικά στο 7Days EuroCup. Ο 27χρονος Αμερικανός Shooting Guard αγωνίστηκε πέρυσι στην Ευρωλίγκα με τη φανέλα της Βιλερμπάν και μετρούσε 7,4 πόντους μέσο όρο, ενώ σούταρε με ποσοστό 42,2 % έξω από τα 6,75μ. Φέτος γύρισε και πάλι στο 7Days EuroCup για λογαριασμό της Μπούρσασπορ και σε 3 αναμετρήσεις έχει πετύχει 15, 15 και 22 πόντους αντίστοιχα, οδηγώντας την ομάδα σε δύο μεγάλες νίκες, αποδεικνύοντας πως πρόκειται για επιθετικό…υπερόπλο. Δημιουργικά δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, πρόκειται για παίκτη που του αρέσει περισσότερο να δημιουργεί για τον εαυτό του παρά για τους συμπαίκτες του. Γι’ αυτό και αποτελεί κλειδί για κάθε αντίπαλο να μπορέσει να τον εγκλωβίσει και να του χαλάσει το μυαλό. Αν τα καταφέρει, έχει πολύ καλές πιθανότητες να κερδίσει.

Προϊστορία: Μία σου και…μία μου

Μπορεί η ιστορία και των δύο ομάδων στη διοργάνωση να είναι σύντομη, ωστόσο έχουν προλάβει να τεθούν αντιμέτωπες, καθώς πέρυσι βρέθηκαν στον ίδιο όμιλο και μάλιστα Προμηθέας και Μπούρσασπορ ήταν και οι δύο ομάδες που εν τέλει αποκλείστηκαν από τη συνέχεια. Στην Τουρκία οι «Προμηθείς» είχαν επικρατήσει με 93-84, ωστόσο η Μπούρσασπορ είχε απάντηση και πέρασε αλώβητη από το «Τόφαλος» (75-100), σε έναν αγώνα πάντως που ο Μάκης Γιατράς είχε χρησιμοποιήσει για πολλή ώρα τους νεαρούς παίκτες και ξεκούρασε πολλούς βασικούς, αφού η υπόθεση πρόκριση είχε κριθεί ήδη και ο αγώνας ήταν χωρίς κίνητρο.

Isaiah Miles

Ο Αμερικάνος Forward Αϊζάια Μάιλς δήλωσε για τον επερχόμενο αγώνα: “Ο αγώνας θα είναι μια δοκιμασία του χαρακτήρα μας ως προς το πως μπορούμε να επανέλθουμε μετά από μια κακή ήττα εντός έδρας στο τελευταίο μας παιχνίδι.”

Ηλίας Ζούρος

Μεταξύ άλλων, ο νέος προπονητής του Προμηθέα, Ηλίας Ζούρος, δήλωσε για τον αγώνα με την Μπούρσασπορ: “Θα είναι ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι απέναντι σε μια καλή ομάδα όπως η Μπούρσασπορ. Χρειάζεται να βγούμε και να παίξουμε με ενέργεια και συγκέντρωση σε όλα τα σημεία του παρκέ.”