Ντεμπούτο στην Εθνική για τον Κυριακόπουλο

Με τον πατρινό αμυντικό της Ιταλικής Σασουόλο, Γιώργο Κυριακόπουλο, να αγωνίζεται και στα 90 λεπτά του παιχνιδιού η Εθνική μας ομάδα ηττήθηκε σε φιλικό παιχνίδι από την Αυστρία με 2-1.

Λίγο πριν από τα ματς με Μολδαβία και Κόσοβο για το Nations League, η ανανεωμένη Εθνική Ελλάδας του Τζον Φαν’τ Σιπ, στο δυνατό εκτός έδρας φιλικό με την Αυστρία ήταν για 75 λεπτά η ομάδα που «ψάχνουμε», με τα καλά της και τα κακά της.

Ανεξαρτήτως προσώπων, αλλαγών, απουσιών και σχημάτων, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα προσπάθησε να ακολουθήσει το πλάνο και τη νέα φιλοσοφία του προπονητή της και κυρίως να καταθέσει την θέλησή της για νίκη και για… διαρκή εξέλιξη.

Το κατάφερνε σχεδόν άψογα ως το 77ο λεπτό, με υποδειγματική κατά κανόνα αμυντική λειτουργία και προηγούμενη στο σκορ αφού αξιοποίησε την μεγάλη ευκαιρία που της παρουσιάστηκε. Ωστόσο, μέσα σε τρία λεπτά, από το 77′ ως το 80′, κλώτσησε την… καρδάρα και το 0-1 του Φορτούνη από το 63′ μετατράπηκε στο 2-1 των Αυστριακών. Ειδικά μετά το 1-1 του 77ου λεπτού, οι διεθνείς μας -με την κούραση να αυξάνεται- μάλλον απογοητεύτηκαν και κατέρρευσαν πλήρως.

Φυσικά το τελικό 2-1 του αγώνα δεν έχει την παραμικρή σημασία ως προς το αποτέλεσμα αυτό καθαυτό, όμως η ουσία παραμένει ότι οι διεθνείς που χρησιμοποιήθηκαν από τον Ολλανδό τεχνικό, παρουσίασαν και πάλι ένα σύνολο που έδειξε ότι έχει τις δυνατότητες να… κάνει τη δουλειά, όταν θα βελτιώσει τις ακόμη εμφανείς αδυναμίες της. Ακόμη και όταν δεν θα κάνει εντυπωσιακή εμφάνιση. Σε γενικές γραμμές, η Ελλάδα στάθηκε αξιοπρεπέστατα μέχρι το 75ο λεπτό, όμως στο φινάλε σίγουρα χάλασε τις εντυπώσεις σε αυτό το φιλικό προετοιμασίας για τα επόμενα επίσημα ματς.