Ξεκαθαρίζει το “τοπίο” για τo ερασιτεχνικό

Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται οι ανακοινώσεις της ΕΠΣ Αχαΐας.

Aύριο, είναι η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση των δηλώσεων συμμετοχής στα Πρωταθλήματα και το Κύπελλο Ερασιτεχνών.

Κάτι το οποίο ουσιαστικά δρομολογεί τη μορφή που θα έχουν τα προσεχή πρωταθλήματα της ΕΠΣ Αχαΐας και του τρόπου που αυτά θα διεξαχθούν, βάσει αφενός των συνθηκών που επικρατούν και που μπορούν να επηρεάσουν (λόγω Covid-19), αλλά και με βάση τις συμμετοχές των ομάδων που έχουν κατατεθεί.

Οι άνθρωποι της ΕΠΣΑ έχουν πολλή δουλειά και μένει να δούμε ποιες ομάδες κατέθεσαν συμμετοχή, αν έχουμε άλλου είδους αιτήματα και ποια μορφή θα έχουν τα πρωταθλήματα ενόψει της περιόδου 2021-2022 με την Α΄ Κατηγορία να οδεύει σε 3 ομίλους των 10 ομάδων, εφόσον δηλώσουν συμμετοχή και οι 30 ομάδες.

Υπενθυμίζεται δε ότι, όσον αφορά τον πρωταθλητή της Α’ ΕΠΣ θα οδηγηθεί σε αγώνες μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική, κάτι που βέβαια θα πρέπει να το δηλώσει ότι επιθυμεί να το πράξει, έως τις 18 Απριλίου.

Στην Α΄ Κατηγορία φημολογείται πως δύο ομάδες έχουν ήδη μεγάλο πρόβλημα για τη συμμετοχή τους, ενώ μια τρίτη ομάδα σκέφτεται να δηλώσει στη Β΄ Κατηγορία. Όλα βέβαια θα φανούν αύριο στην πράξη. Στη Β΄ Κατηγορία υπάρχει μεγάλο πρόβλημα σε δύο τουλάχιστον σωματεία, ενώ στη Γ΄ ΕΠΣΑ όλα είναι ρευστά. Βέβαια, πρόθεση της ΕΠΣ είναι να δώσει άλλες λίγες ημέρες παράταση στους συλλόγους.

Παράλληλα, η ΕΠΣ ενημέρωσε τα σωματεία – μέλη της ότι στις διοργανώσεις της Ένωσής για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022 μπορούν να χρησιμοποιούν όποιες μπάλες θέλουν για τους αγώνες τους.