Οι αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος

Πηγή: liganews.gr

Μία σημαντική αλλαγή θα ισχύει από την νέα αγωνιστική περίοδο στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Μέχρι και την αγωνιστική περίοδο που έληξε κάθε ομάδα είχε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει στην ενδεκάδα (μέχρι και) τέσσερις ξένους ποδοσφαιριστές.

Από τη νέα σεζόν (2022-23) είναι υποχρεωτική η αναγραφή στο φύλλο αγώνα και η συμμετοχή στην ενδεκάδα κάθε σωματείου και καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα εννέα (9) ποδοσφαιριστών που δικαιούνται να αγωνίζονται στις ελληνικές εθνικές ομάδες. Αρα μέχρι και δύο ξένοι επιτρέπονται στην ενδεκάδα. Η αλλαγή αυτή δεν δειχνεί να επηρεάζει τις ομάδες της Θράκης που ούτως ή άλλως δεν δείχνουν να επενδύουν σε ξένο στοιχείο.

Για τις αγωνιστικές περιόδους 2022–2023 και 2023–2024 επιτρέπεται η αναγραφή στο Φύλλο Αγώνα έως τεσσάρων (4) ποδοσφαιριστών, που δεν δικαιούνται να αγωνίζονται στις ελληνικές εθνικές ομάδες, από τους οποίους θα επιτρέπεται να αγωνίζονται έως δύο (2) ηλικίας κάτω των 28 ετών (γεννηθέντες πριν την 01.01.1994). Μπορεί μια ομάδα δηλαδή να έχει παραπάνω ξένους στο δυναμικό (με βάση τα προβλεπόμενα από τους λοιπούς σχετικούς κανονισμούς), αλλά από φέτος να παίζουν στη διάρκεια του αγώνα μόνο δυο και με ηλικιακό περιορισμό!

Επίσης κατά την αγωνιστική περίοδο 2022 – 2023 είναι υποχρεωτική η αναγραφή στο Φύλλο Αγώνα πέντε (5) ποδοσφαιριστών κάτω των 21 ετών, οι οποίοι απαραιτήτως θα πρέπει να δικαιούνται να αγωνίζονται στις ελληνικές εθνικές ομάδες και να είναι γεννηθέντες έως το 2002. Βέβαια κάτι τέτοο προβλεπόταν και την περσινή σεζόν (η περίφημη υπόθεση με την ήττα στα χσρτιά της Αλεξανδρούπολης από την Πλαγιά κατόπιν προσφυγής της Δόξας Δράμας).

Τέλος επιτρέπεται η αναγραφή στο Φύλλο Αγώνα και η χρησιμοποίηση συνολικά έως πέντε (5) ποδοσφαιριστών ηλικίας άνω των 33 ετών. Διευκρινίζεται ότι για το πρωτάθλημα της περιόδου 2022-2023 οι γεννηθέντες πριν από την 01.01.1990 εντάσσονται σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία.