Οι αριθμοί στο Απόλλων Πάτρας- Κολοσσός!

Όλα τα χρήσιμα στατιστικά στοιχεία και οι αριθμοί εν όψει του αγώνα Απόλλων Πάτρας- Κολοσσός (Σάββατο 17:00)!
Ένα από τα δύο παιχνίδια με τα οποία θα ανοίξει το Σάββατο (12/2, 17:00) η αυλαία της 15ης αγωνιστικής της Basket League, θα γίνει στην Πάτρα με τον Απόλλωνα Πάτρας να υποδέχεται τον Κολοσσό.

Η αχαϊκή ομάδα μετά από τέσσερις διαδοχικές ήττες επέστρεψε στις επιτυχίες επικρατώντας του Ιωνικού στη Νίκαια ενώ εκείνη της Ρόδου προέρχεται από την εντός έδρας επικράτηση επί της Λάρισας. Ο Απόλλων Πάτρας έχει ισορροπημένα αποτελέσματα ως γηπεδούχος, μετρώντας τρεις νίκες και τρεις ήττες αλλά ηττήθηκε στα δύο τελευταία από αυτά, από τη Λάρισα (74-82) και τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ (48-90). Ο Κολοσσός επέστρεψε στη Ρόδο με τη νίκη στις δύο από τις έξι εξόδους του, στα παιχνίδια με τον Άρη (81-85) και την ΑΕΚ (82-85).

Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
Ο Κολοσσός κυριάρχησε στον αγώνα του πρώτου γύρου, φτάνοντας στην επικράτηση με 73-56. Τον είχαν οδηγήσει σε αυτήν οι Κένι Ουίλιαμς (19π, 5/9τρ.), Μπλαζ Μέσιτσεκ (13π.) και Στέφαν Ποτ (11π, 5ρ, 9ασ.). Για τον Απόλλωνα Πάτρας είχαν ξεχωρίσει οι Ορλάντο Κόουλμαν με 16 και Γιώργος Τσαλμπούρης με 14 πόντους. Με αυτό το αποτέλεσμα η ομάδα της Ρόδου μείωσε την απόσταση από εκείνην της Πάτρας στα μεταξύ τους παιχνίδια στη Basket League.

Έχει πλέον πέντε νίκες έναντι οχτώ του Απόλλωνα Πάτρας που έχει ξεκάθαρα τον πρώτο λόγο στα παιχνίδια της αχαϊκής πρωτεύουσας αφού επικράτησε στα πέντε από τα έξι παιχνίδια.
Στη σεζόν 2005-06 που ήταν η πρώτη του Κολοσσού στο επαγγελματικό πρωτάθλημα και στην πενταετία 2012-17 που ήταν η τελευταία περίοδος κατά την οποία συνυπήρξαν οι δύο ομάδες, οι Ρόδιοι έφτασαν στο διπλό μόνο στο ματς της σεζόν 2015-16. Είχαν επικρατήσει μάλιστα με το ευρύ 74-58, με 20 πόντους του Γιαννούλη Λαρεντζάκη και 13 του Σωτήρη Μανωλόπουλου. Είναι πάντως χαρακτηριστικό ότι και τα έξι παιχνίδια που έγιναν στην Πάτρα, κρίθηκαν με διψήφιες διαφορές.

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

  • Ο Νίκος Δίπλαρος απέχει 13 πόντους από τους 400 στη Basket League.
    *Ο Γιώργος Τσαλμπούρης συνεχίζει το σερί εμφανίσεων με 10+ πόντους αφού έφτασε σε διψήφιες επιδόσεις και στα 13 παιχνίδια του Απόλλωνα Πάτρας. Στα 10 τελευταία από αυτά είχε και διψήφιες επιδόσεις ranking.
    *Ο Γιώργος Διαμαντάκος δεν έπεσε κάτω από το 50% στα δίποντα, σε κάποιο από τα 10 παιχνίδια του στο φετινό πρωτάθλημα. Στα τρία τελευταία από αυτά είχε 8/9.
    *Ο Ντεζόν Ντέιβις είχε διψήφιο αριθμό πόντων στα έξι τελευταία και συνολικά στα εννιά από τα 13 παιχνίδια του στη Basket League.
    *Τα κερδισμένα φάουλ (+2 μ.ό.) και οι βολές (+3,6%) είναι οι μόνες κατηγορίες στις οποίες ο Απόλλων Πάτρας έχει καλύτερες επιδόσεις έναντι των αντιπάλων του στα 13 παιχνίδι του φετινού πρωταθλήματος.
    *Οι Πατρινοί έχουν -7,2 ριμπάουντ και -4,1 ασίστ σε σύγκριση με τους αντιπάλους τους ως τώρα στη Basket League.
    *Με τρεις πόντους ο Βαγγέλης Μαργαρίτης θα συμπληρώσει τους 1.900 στη διαδρομή του στη Basket League.
    *Τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια με 20+ πόντους μετράει ο Τζόρνταν Φλόιντ ενώ είχε μόνο μία τέτοια επίδοση στα πρώτα έξι παιχνίδια του.
    *Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης είχε 3+ ριμπάουντ στα οχτώ τελευταία παιχνίδια του Κολοσσού
    *10 σερί ματς με ένα τουλάχιστον εύστοχο τρίποντο συμπλήρωσε ο Κένι Ουίλιαμς.
    *Ο Κολοσσός εκτελεί με 39% από το τρίποντο έχοντας ποσοστό καλύτερο κατά 7,2% από τους αντιπάλους του (31,8%).
    *Οι ομάδες που αντιμετώπισε ο Κολοσσός στους 13 αγώνες του, είχαν υπερδιπλάσιες τάπες από αυτόν στα μεταξύ τους παιχνίδια (3,2 έναντι 1,5).