Οι γυναίκες αντιδρούν και θέλουν να παίξουν!

Τα σωματεία της Β’ και της Γ’ Εθνικής στο γυναικείο ποδόσφαιρο, μεταξύ των οποίων οι Λύκαινες Αιγιάλειας ζητούν την άμεση επιστροφή στους αγωνιστικούς χώρους! Οι γυναικείες ομάδες της Β’ και της Γ’ Εθνικής απέστειλαν έγγραφο στον υφυπουργό αθλητισμού και το γενικό γραμματέα αθλητισμού και ζητούν την επανέναρξη των αγωνιστικών δραστηριοτήτων.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση: Αξιότιμοι κύριοι, μετά την κοινοποίηση τις τελευταίας ΚΥΑ, στην ιστοσελίδα τις ΓΓΑ , την περασμένη Κυριακή, όπου επιτρέπεται η έναρξη προπονήσεων σε συγκεκριμένες κατηγορίες αθλημάτων, μεταξύ αυτών και στην Α Εθνική Ποδοσφαίρου Γυναικων, υπήρξε μια τριήμερη κινητοποίηση από ένα σημαντικό αριθμό αθλητικών συλλόγων ποδοσφαίρου γυναικών, έτσι ώστε να σας καταθέσουμε εγγράφως, και με τα παρακάτω επιχειρήματα, το αίτημα για την λήψη απόφασης και για τα σωματεία όπου αγωνιζόμαστε στις δύο επόμενες κατηγορίες ποδοσφαίρου γυναικών Ελλάδος.

Αξιότιμοι κύριοι,
Το ποδόσφαιρο γυναικών στην Ελλάδα διαθέτει τρεις κατηγορίες διαβάθμισης, οι οποίες και οι τρεις, στη μορφή τους είναι ερασιτεχνικές, και στη δομή τους , κυρίως αναπτυξιακές. Ως επί το πλείστον δεν διαφέρει σε τίποτα, ένα σωματείο που αγωνίζεται στην Α Εθνική, με ένα έτερο σωματείο στην Β Εθνική ή στην Γ Εθνική πέραν μίας θεωρητικής διαφοράς δυναμικότητας η οποία δεν θεωρούμε ότι θα πρέπει να αποτελεί κριτήριο σε ένα αναπτυσσόμενο, αναπτυξιακό εγχείρημα όπως αυτό του ποδοσφαίρου γυναικών στη χώρα μας. Μη ξεχνάτε δε ότι πολλές αθλήτριες σωματίων μας απαρτίζουν τις εθνικές ομάδες της χώρας μας. Ως εκ τούτου ζητάμε το ίδιο υγειονομικό πρωτόκολλο που πρέπει να τηρείται για προπονήσεις στην Α Εθνική, το ίδιο πρέπει και ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ να κατατεθεί το συντομότερο δυνατό, από την Ομοσπονδία, και για τα σωματεία στις άλλες δύο κατηγορίες.

Αξιότιμοι κύριοι.
Τον Σεπτέμβριο η αριθμιτικη δυναμική των συλλόγων στις τρεις κατηγορίες ήταν ως εξής.
Α Εθνική 22 αθλητικά σωματεία.
Β Εθνική 30 Αθλητικά σωματεία.
Γ Εθνική 35 αθλητικά σωματεία.
Σήμερα, ΟΛΑ αυτά τα σωματεια, έχουν χάσει ΗΔΗ από έναν αριθμό από αθλήτριες.
Ήδη νιώσαμε όλοι όσοι υπηρετούμε αυτά τα σωματεία στο ποδόσφαιρο γυναικών, ότι υπήρξε άνιση αντιμετώπιση, ειδικά με το γεγονός του αγώνα τις Εθνικης Γυναικών τον Νοέμβριο.
Κάθε μέρα, κάθε ώρα που μένουμε εκτός αγωνιστικών χώρων για προπονήσεις, η ζημιά στην συμμετοχή των αθλητριών είναι μεγάλη.
Αν φτάσουμε έτσι στις παρυφές του καλοκαιριού, θα μιλάμε πλέον για απώλειες σωματείων.
Έχουμε στο ποδόσφαιρο γυναικών Ελλάδος αυτή την πολυτέλεια???
Αξιότιμοι κύριοι, τον προσεχή Απρίλιο, η Εθνική Νεανίδων, έχει εδώ στην Ελλάδα, αγώνες με τις Εθνικές ομάδες Νεανίδων Ολλανδίας, Αγγλίας, και Κοσόβου.
Σε αυτή την ομάδα, υπάρχουν αρκετές αθλήτριες ομάδων Β και Γ Εθνικης.
Θα στείλουμε και την Εθνική Νεανίδων στο ίδιο μοντέλο του Νοεμβρίου???
Αξιότιμοι κύριοι.
Δώσαμε μεγάλο αγώνα όλα τα μέλη των ποδοσφαιρικών συλλόγων γυναικών τα προηγούμενα χρόνια, για να σπάσουμε νοοτροπίες στις τοπικές μας κοινωνίες, και να εγκαταστήσουμε στις συνειδήσεις τους, την αξία αλλά και το δικαίωμα της συμμετοχής στο άθλημα ποδοσφαίρου, και στην γυναίκα. Μήπως έφτασε η ώρα να αντιληφθούμε ότι κινδυνεύουμε με την άποχη σχεδόν ενός έτους, να γκρεμίσουμε ότι με τόσο κόπο δημιουργήσαμε;

Αλήθεια, με μια ομάδα γυναικεία, στη Λήμνο, με μια στη Σύρο με μια στη Λευκάδα , στα Καλάβρυτα, στο Αίγιο, κινδυνεύει τόσο πολλή η τοπική κοινότητα με το ιικό φορτίο που θα κάνουν άθληση 20 αθλήτριες για μιάμιση ώρα δύο φορές την εβδομάδα; Κύριε Πρόεδρε τις επιτροπής ποδοσφαίρου γυναικων, είναι άκρως ενθαρρυντικό, που πέντε σωματεία τις Α Εθνικης , προσυπογράφουν το αίτημα μας για επανέναρξη προπονήσεων στις ομάδες Β και Γ Εθνικης. Παρακαλούμαι όπως συντάξετε και αποστείλετε άμεσα στο αρμόδιο τμήμα το αίτημα για έναρξη προπονήσεων και για εμάς, μαζί με το αντίστοιχο απαιτούμενο υγειονομικό πρωτόκολλο. Το αίτημα μας, με μια σύντομη κινητοποίηση το υπογράφουν 22 σωματεία δυνάμεως σας.

Κύριε, Γενικε Γραμματέα Αθλητισμου, με την ιδιότητα και του αθλητή που είχατε, μεταφέρετε σας παρακαλούμε την οπτική με την οποια θα πρέπει να δει η αρμόδια επιτροπή υγείας το αίτημα μας, καθώς και με την ανάλογη ευαισθησία για το ποδόσφαιρο γυναικών .
Κύριε Υπουργέ. Δείτε το αίτημα μας, το οποίο το υποστηρίζει και ο ΠΣΑΠ με αντίστοιχο υπόμνημα , και υποστηρίξτε το με θέρμη.
Επίσης, δοθουσης τις ευκαιρίας, και επειδή παρακολουθούμε τις ενέργειες που κάνετε να συνομιλειται με την βάση του αθλητισμού, σας προτείνουμε μια τηλεδιάσκεψη με τους 90 περίπου εκπροσώπους των ποδοσφαιρικών αθλητικών γυναικείων συλλόγων, έτσι ώστε να ανταλλάξουμε απόψεις, και να δούμε προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης του ποδοσφαίρου γυναικών, και με την δική σας συνεργασία και συμβολή.

Το κείμενο προσυπογραφεται από τα παρακάτω αθλητικά σωματεία, και έχει ως πρόεδρο μιας συντονιστικής Επιτροπής που συστάθηκε, τον κύριο Μπιρλη Αθανασιο, ο οποίος ΔΕΝ είναι πρόεδρος κάποιου αθλητικού συλλόγου, αλλά για να είναι απόλυτα καθαρή η εικόνα ότι το αίτημα έναρξης προπονήσεων για τις ομάδες των συγκεκριμένων κατηγοριών δεν κρύβει οποιαδήποτε υποκειμενική διάθεση, αλλά μεταφέρει ΠΛΗΡΩΣ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΡΙΩΝ, ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ, ΜΕΛΩΝ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ.
Προφανώς αν είχαμε λίγο περισσότερο χρόνο, ΔΕΝ θα είμασταν 22, αλλά ίσως το σύνολο των συλλόγων .
Αναμένοντας, τις δικές σας πλέον ενέργειες , τα σωματεία.
1)ΑΜΑΖΩΝΕΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
2)ΝΙΚΗ ΤΡΑΓΑΝΟΥ ΗΛΕΙΑΣ
3)Α.Ο. ΤΡΙΚΑΛΑ
4) ΔΟΞΑ ΠΗΓΑΔΑΚΙΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
5)ΚΙΛΚΙΣΙΑΚΟΣ LADIES
6)ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΥΘΙΩΝ
7)ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΔΟΞΑ 98
8)ΠΕΡΣΕΑΣ ΣΥΡΟΥ
9)ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
10)ΝΕΦΕΛΕΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
11)ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
12)ΝΕΕΣ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ 2018
13)ΛΥΚΟΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ
14)L.F.C. ΙΑΛΥΣΟΣ
15)ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
16)Α.Ο. ΧΑΝΙΑ
17) ΛΕΟΝΤΙΚΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ.
18)ΠΑΣ ΛΕΣΒΟΥ