Οι ειδικοί δεν έχουν δώσει ακόμη πράσινο φως για 20% κόσμου

Ο υφυπουργός Αθλητισμού μίλησε στην ΕΡΤ και κλήθηκε ν’ απαντήσει μεταξύ άλλων και στην πρόταση που έχει καταθέσει ο ΟΦΗ προκειμένου τα γήπεδα να φιλοξενούν ένα 20% από κόσμο. Οπως είπε ωστόσο ακόμα οι ειδικοί δεν έχουν δώσει το πράσινο φως.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του είναι οι εξής:

«Σε αυτή τη φάση οι αγώνες θα είναι κεκλεισμένων των θυρών. Αν και έχει κατατεθεί μια πρόταση με 20% κόσμου απ’ τον ΟΦΗ, ακόμα οι ειδικοί δεν έχουν δώσει το πράσινο φως. Δεν έχουμε σκοπό να σταματήσουμε την επικοινωνία με τις διοργανώτριες για την ασφαλή επανεκκίνηση του αθλητισμού. Μέχρι νεοτέρας πάμε με κεκλεισμένων των θυρών, πάμε καλά, άλλα όλοι φοβόνται ένα came back».

Τέλος, για το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων ο κ. Αυγενάκης τόνισε τα εξής: «Ο αθλητισμός μπαίνει επιτέλους στη ψηφιακή εποχή, νοικοκυρεύουμε τον αθλητισμό και βάζουμε όλους στο μητρώο, για να είναι ανοιχτό σε όλους και να υπάρχει διαφάνεια. Μέχρι σήμερα υπάρχει ένα χαοτικό πράγμα, όλα είναι στο περίπου, δεν ξέρουμε ποια σωματεία είναι νόμιμα και ποια όχι… Τους ζητούμε μέχρι τις 5 Ιουνίου να κάνουν την προεγγραφή. Για να έχουμε μια πρώτη εικόνα, για να μπορέσουμε σε δεύτερο χρόνο να τους στηρίζουμε με αφορμή τον κορονοϊό. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε και να υπάρξει μια ταυτοποίηση. Και μετά να μπει μια τάξη με το μητρώο προπονητών και μετά αθλητών».