Οι επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται για την Παναχαϊκή με μπροστάρη τον Πέτρο Σταθάκη

Στο gnomip.gr και στον Προκόπη Κόγκο παραχώρησε συνέντευξη ο επικεφαλής της κίνησης για την ανάληψη των ηνίων της Παναχαϊκής εξ’ Αμερικής.

Ο Άστον Μπέιλι έκανε σαφές πως υπάρχει ενδιαφέρον για την ομάδα και πως ο Πέτρος Σταθάκης κατευθύνει τους Αμερικανούς επιχειρηματίες στις κινήσεις τους.

Αναλυτικά:

-Κύριε Μπέιλι, αρχικά να αναφερθούμε στο επιχειρηματικό γκρουπ. Ποιοι είναι οι

τομείς στους οποίους επενδύετε και σε ποιες πόλεις δραστηριοποιείστε;

Α.Μ. Στο γκρουπ το δικό μου είμαστε επιχειρηματίες που διαμένουμε μόνιμα στο Μπρούκλιν και συνεργαζόμαστε τα τελευταία λίγα χρόνια, επενδύοντας σε εταιρείες σε ολόκληρη την χώρα. Έχουμε επιχειρήσεις στη Νέα Υόρκη, την Βιρτζίνια, την Καλιφόρνια και την Φλόριδα και εστιάζουμε σε ευκαιρίες δημιουργίας αξίας, κυρίως στην αγορά ακινήτων, το εμπόριο και τα ξενοδοχειακά. Μας ενδιαφέρει κυρίως να βρίσκουμε εταιρείες που χρειάζονται μια νέα αρχή».

-Έχετε ασχοληθεί ξανά με ποδοσφαιρική ομάδα ή εν γένει τον επαγγελματικό αθλητισμό;

Α.Μ. Επαγγελματικά δεν έχουμε ασχοληθεί με τον αθλητισμό. Ο αθλητισμός θα είναι κάτι νέο για εμάς. Αυτός είναι ο λόγος που ο Πέτρος Σταθάκης είναι ένα σημαντικό κομμάτι του παζλ. Δεν είχαμε σκοπό να τρέξουμε μια ποδοσφαιρική ομάδα, γνωρίζουμε όμως τον τρόπο για να βρούμε τους κατάλληλους ανθρώπους να το κάνουν αυτοί.

Ε.Ρ. Πώς λοιπόν προέκυψε το ενδιαφέρον για την Παναχαϊκή, με δεδομένο ότι δεν έχετε άλλη σχέση με την Ελλάδα ή την πόλη της Πάτρας;

Α.Μ. Έμαθα για την Παναχαϊκή από τον Πέτρο. Είναι κάτι για το οποίο συζητάμε εδώ και 3-4 χρόνια. Πάντα υπήρχε ενδιαφέρον, αλλά τώρα ωρίμασαν οι συνθήκες διότι πλέον έχουμε μάθει πως να αποκαθιστούμε ένα μπραντ. Αυτό ακριβώς είναι που πιστεύουμε ότι έχει σημαντική αξία για την Παναχαϊκή και την πόλη της Πάτρας. Μας ενδιαφέρει και η πόλη, θέλουμε να έχουμε και την τοπική κοινωνία μαζί μας.

-Έχει ήδη γραφτεί ότι κάνατε μια προσφορά αλλά δεν υπήρξε σημείο επαφής. Τελικά τι ισχύει απ’ όσα έχουμε μάθει;

Α.Μ. Κατ’ αρχήν, δεν θα ήθελα να μπω σε συγκεκριμένους αριθμούς. Εμείς κάναμε προσφορά μέσω ενός δικηγόρου στην Αθήνα. Αφού μάθαμε λεπτομέρειες για το χρέος της ΠΑΕ αλλά και την προοπτική που έχει, υπολογίζεται ότι κυμαίνεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Μέσω του δικηγόρου αυτού επικοινωνήσαμε με τον δικηγόρο της Παναχαϊκής και κάναμε μια προσφορά για τις μετοχές του κ. Μπάρλο, με μια ελάχιστη διαφοροποίηση στην περίπτωση που η ομάδα δεν έπαιρνε την αδειοδότηση. Αυτό που σας λέω έγινε πριν από ένα μήνα. Η προσφορά μας δεν έγινε δεκτή. Η αντιπροσφορά που λάβαμε ήταν για ένα ποσό πολύ μεγαλύτερο. Απαντήσαμε ότι απέχει από αυτό που θέλουμε να επενδύσουμε. Εμείς θέλουμε να βάλουμε τα χρήματα για να φτιάξουμε μια νέα ομάδα, διότι ομάδα αυτή την στιγμή δεν υπάρχει, ενώ υπάρχει και το χρέος. Με δεδομένη την κατάσταση στην Ελλάδα θεωρούμε ότι το χρέος της Παναχαϊκής δεν είναι μικρό.

– Σκοπεύετε να επανέλθετε;

Α.Μ. Σεβόμαστε τον κ. Μπάρλο, ξέρουμε ότι επένδυσε χρήματα, με προσωπικό και κοινωνικό κόστος, όπως σεβόμαστε και την Ιστορία της ομάδας. Όμως, το θέμα είναι τα χρήματα που θα επενδύσουμε να πάνε στην ομάδα και όχι στην τσέπη κανενός. Θέλουμε να ανεβάσουμε την ομάδα στην πρώτη κατηγορία και ξέρουμε ότι μπορούμε να το καταφέρουμε. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η ομάδα και η πόλη αξίζουν καλύτερα. Εστιάζουμε στον στόχο της δημιουργίας μιας ομάδας με μέλλον. Πιστεύουμε ότι επενδύοντας στην ομάδα, την πόλη και την κοινότητα της Πάτρας, το αποτέλεσμα θα είναι επιτυχές.

– Είναι ορατό, η ομάδα να βρεθεί στην Γ’ Εθνική, σε αυτή την περίπτωση, σας ενδιαφέρει εξίσου το ίδιο η Παναχαϊκή;

Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι πως σίγουρα μας ενδιαφέρει η περίπτωση της Superleague 2, χωρίς να αποκλείω οποιοδήποτε ενδεχόμενο. Είναι κάτι άγνωστο για μας, καθώς σε αυτή την περίπτωση δεν υφίσταται εταιρεία. Πολλά θα εξαρτηθούν από την εισήγηση του συνέταιρου μας Πέτρου Σταθάκη που γνωρίζει καλύτερα και έχει την πλήρη ευθύνη του πρότζεκτ.

– Εύλογα ο κόσμος θα αναρωτηθεί για το ποιο είναι το ύψος της επένδυσης που έχετε σκοπό να κάνετε, τουλάχιστον σε πρώτη φάση.

Α.Μ. Δεν μπορώ να σας πω ξεκάθαρα πόσα θα επενδύσουμε. Πρώτα απ’ όλα πρέπει να δούμε εκτενέστερα τι ζημιά υπάρχει και να την αποκαταστήσουμε. Εξ όσων γνωρίζω, υπάρχει χρέος στην ομάδα και δεν πρόκειται να προχωρήσει εάν δεν διορθώσουμε τα προβλήματα του παρελθόντος.

– Ποιο είναι το μήνυμά σας προς τον κόσμο της Παναχαϊκής και την πόλη της Πάτρας;

Α.Μ. : “Δίνουμε αυτή την συνέντευξη προκειμένου να γνωστοποιήσουμε ότι είμαστε εδώ σε περίπτωση που αλλάξει κάτι και κάποιος θέλει να απευθυνθεί σε εμάς».

Φωτό: Διακρίνονται από αριστερά:(Άστον Μπέιλι, Τζόσεφ Κόμπζαν, Μπράντον Μπέιλι και Τζάρεντ Βέις).