Οι “κοινοί παρονομαστές” Παναχαϊκής και Eργοτέλη

O Εργοτέλης θα είναι ο αντίπαλος της Παναχαϊκής την 21η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ 2. Δύο ομάδες που αγωνίστηκαν στην Α΄ Εθνική και πλέον αγωνίζονται στη δεύτερη κατηγορία, ευελπιστώντας να επιστρέψουν στην ελίτ του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Με αφορμή την αναμέτρηση ανάμεσα σε Εργοτέλη και Παναχαϊκή, βρήκαμε παίκτες που έχουν αγωνισθεί τόσο στην ομάδα της Κρήτης, όσο και στους «κοκκινόμαυρους». Πάμε στους πιο πρόσφατους. Ο λόγος για τον Τζέιμς Σταμόπουλο και τον Άλμπερτ Μπρους. Επίσης ελάχιστοι γνωρίζουν πως ο πρώην προπονητής της Παναχαϊκής, Νίκος Παπαδόπουλος είχε ένα σύντομο πέρασμα το 2006 ως ποδοσφαιριστής από την ομάδα του Ηρακλείου.

Και πάμε πιο πίσω. Ο πρώην κεντρικός αμυντικός Παναγιώτης Κορδονούρης είχε φορέσει τη φανέλα και των δύο ομάδων. Βοήθησε τους Κρητικούς κερδίζοντας το πρωτάθλημα και την άνοδο στην SuperLeague. Τη σεζόν 2006-07 έμεινε ελεύθερος από την Ξάνθη, πήγε στον Εργοτέλη όπου τελικά έμεινε μέχρι το 2010 σημειώνοντας 103 συμμετοχές και 3 τέρματα.

Ο βοηθός του Σωκράτη Οφρυδόπουλου, Ηλίας Κυριακίδης πριν μερικά χρόνια, φόρεσε τη φανέλα του Εργοτέλη ως ποδοσφαιριστής, ενώ ποδοσφαιριστές που φόρεσαν τα “κοκκινόμαυρα” και τα “κιτρινόμαυρα” είναι οι Δημήτρης Κοιλιάρας, Σάββας Γκέντσογλου, Εγκούτου Ολίσε, Κώστας Ρουγκάλας και Αλτίν Χάτζι.