Οι λοιμωξιολόγοι νόμιζαν ότι στη Γ΄Εθνική προπονούνται στις γειτονιές

Στην προχθεσινή συνάντηση του Λευτέρη Αυγενάκη με τους ερασιτέχνες αθλητές, ο Υφυπουργός Αθλητισμού τους ενημέρωσε ότι οι λοιμωξιολόγοι δεν γνώριζαν ότι η Γ΄Εθνική είναι ένα οργανωμένο πρωτάθλημα, όπως αναφέρει το prismasport.gr!

Οι αρμόδιοι για θέματα υγείας, οι οποίοι λαμβάνουν και τις αποφάσεις τι θα ανοίξει και τι θα κλείσει ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα, νόμιζαν ότι κάνουν προπόνηση στις γειτονιές!

Φανταστείτε τι πιστεύουν για τα τοπικά πρωταθλήματα!

Μάλιστα ο κ. Αυγενάκης είπε ότι επρόκειτο να σταλεί νέο έγγραφο, το οποίο θα αναφέρει ότι πρόκειται για οργανωμένες προπονήσεις, στις οποίες υπάρχει η δυνατότητα να τηρηθούν τα μέτρα.

Χθες ο Νίκος Χαρδαλιάς ζήτησε υπομονή και σύμφωνα με την πορεία της πανδημίας θα δείξει αν θα ανοίξει ο ερασιτεχνικός αθλητισμός.

Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν πολλά από τον αθλητισμό στη χώρα μας, παρά μόνο προφανώς την Σούπερ Λιγκ 1. Είδαμε και την αντιμετώπιση που είχε η δεύτερη κατηγορία, αλλά και μέχρι σήμερα η Football League.

Άραγε τι να περιμένουν η Γ΄Εθνική και τα τοπικά πρωταθλήματα;

Φτάσαμε στον Φεβρουάριο και η κατηγορία που έχει προτεραιότητα δεν έχει ξεκινήσει καν προπονήσεις (Football League). Μια κατηγορία, η οποία όπως ανακοίνωσε ο κ. Αυγενάκης θα καταργηθεί. Και πολλοί ερωτούν. Αφού θα καταργηθεί ποιο το νόημα να ξεκινήσει τόσο καθυστερημένα;

Στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα υπάρχουν και φωνές που ζητούν να υπάρξει οριστική διακοπή για τη φετινή χρονιά. Με τους ρυθμούς και με τις προτεραιότητες που θέτουν οι ειδικοί σε θέματα υγείας πότε θα μπουν ξανά στο γήπεδο;

Πολλά σενάρια έχουν ακουστεί για πρωταθλήματα ενός γύρου και άλλα, αφού η ΕΠΟ έχει δικαίωμα να αλλάξει τις προκηρύξεις και να δώσει εντολή να πράξουν το ίδιο και οι Ενώσεις.
Ωστόσο τα χρονικά περιθώρια, επανέναρξης προπονήσεων, διεξαγωγή αγώνων και ολοκλήρωσης των πρωταθλημάτων έχουν στενέψει.

Να ξεκινήσουν προπονήσεις τον Απρίλιο; Και πότε θα ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα, το καλοκαίρι; Με την πίεση του χρόνου για τη νέα επικείμενη έναρξη των νέων πρωταθλημάτων, αφού πρώτα απαιτείται και προετοιμασία;

Δυστυχώς υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση. Η αθλητική ηγεσία, η ΕΠΟ , οι Ενώσεις και οι αθλητές άργησαν να κινητοποιηθούν και να διεκδικήσουν να ανοίξει ο ερασιτεχνικός αθλητισμός. Οι προτάσεις, τα υγειονομικά πρωτόκολλα και η ενημέρωση των λομωξιολόγων έπρεπε να είχαν γίνει νωρίτερα.

Εν αναμονή λοιπόν και πάλι των εξελίξεων