Οι μισές ομάδες άλλαξαν προπονητή

Πηγή: οnsports.gr

Μέσα σε οκτώ αγωνιστικές στη Super League 2, οι 15 από τις 30 ομάδες προχώρησαν σε αλλαγή προσώπου στον πάγκο.

Η δουλειά του προπονητή στην Ελλάδα είναι εφήμερη, αλλά στη Super League 2 είναι ηλεκτρικοί. Με την καθυστέρηση της έναρξης του πρωταθλήματος, έχουν διεξαχθεί μόλις οκτώ αγωνιστικές και από τις 30 ομάδες έχουν αλλάξει τεχνικό οι μισές, και κάποιες περισσότερες από μια φορές, και το Onsports σας θυμίζει όσα έγιναν έως τώρα.

Στον Α’ όμιλο, επτά ομάδες προχώρησαν ήδη σε αλλαγή προπονητή.

Ο Πανσερραϊκός ξεκίνησε τη σεζόν με τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο στον πάγκο, αλλά στις 22 Νοεμβρίου τον διαδέχτηκε ο Παύλος Δερμιτζάκης.

Ο Ηρακλής δεν ξεκίνησε καλά τη σεζόν και στις 5 Δεκεμβρίου απολύθηκε ο Κώστας Γεωργιάδης. Ο Τάσος Κατσαμπής διετέλεσε για λίγες μέρες υπηρεσιακός τεχνικός και στις 14/12 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Ηρακλή ο Σάκης Τσιώλης.

Στις 6/12 η Βέροια αναγκάστηκε να αποδεσμεύσει τον Κώστα Ανυφαντάκη, ο οποίος παραιτήθηκε για να πάει στην Επισκοπή και έκτοτε υπηρεσιακός είναι ο Γιάννης Ματζιαρίδης, καθώς ακόμα δεν έχει προσληφθεί νέος προπονητής.

Ο Βαγγέλης Μόρας υπέβαλλε την παραίτησή του από τον πάγκο του Απόλλωνα Λάρισας στις 9/12, λόγω των εξωαγωνιστικών προβλημάτων της ομάδας. Ο Σταύρος Διαμαντόπουλος έκατσε ως υπηρεσιακός για ένα παιχνίδι στον πάγκο, ενώ στις 13/12 ανέλαβε το τιμόνι ο Βαγγέλης Στουρνάρας.

Η Νίκη Βόλου απομάκρυνε τον Αλέκο Βοσνιάδη και στις 16/12 τη θέση του πήρε ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος.

Σε αλλαγή προπονητή προχώρησε στις 20/12 ο Ηρακλής Λάρισας, με τον Παναγιώτη Διλμπέρη να απομακρύνεται και τον μέχρι πρότινος βοηθό του Χρήστο Χατζηλιάδη να αναλαμβάνει.

Τελευταία άλλαξε προπονητή η ΑΕΛ, καθώς στις 23 Δεκεμβρίου ο Γιάννης Ταουσιάνης διαδέχτηκε τον Παναγιώτη Γκουτσίδη.

Στον Β’ όμιλο, οκτώ ομάδες άλλαξαν τεχνικό, με το Αιγάλεω, τον Ηρόδοτο και την Επισκοπή να το έχουν… παρακάνει.

Το Αιγάλεω προχώρησε σε αρκετές αλλαγές προπονητών, καθώς ο Απόστολος Χαραλαμπίδης αποχώρησε πριν την έναρξη του πρωταθλήματος στις 22 Αυγούστου, ενώ ο Κώστας Φραντζέσκος που τον διαδέχτηκε άντεξε έναν μήνα στον πάγκο του Σίτι. Από τις 28 Σεπτεμβρίου στο τιμόνι του Αιγάλεω βρίσκεται ο Θωμάς Γράφας.

Προπονητή πριν την έναρξη του πρωταθλήματος άλλαξε και ο Ολυμπιακός Β. Ο Αριέλ Ιμπαγάσα αποχώρησε από τον πάγκο στις 27 Σεπτεμβρίου και την 1η Οκτωβρίου ανέλαβε ο Γιαννάκης Οκκάς.

Τα Χανιά άλλαξαν αιφνιδίως προπονητή στις 12 Νοεμβρίου, όταν ο Σπύρος Μπαξεβάνος αναγκάστηκε να παραιτηθεί για οικογενειακούς λόγους. Έκτοτε υπηρεσιακό δίδυμο στους «κυανόλευκους» είναι οι Λαμπράκης, Μαναρώλης.

Δυσκολία στο να διατηρήσει προπονητή στον πάγκο του έχει ο Ηρόδοτος. Το καλοκαίρι προετοιμασία έκανε ο Στάθης Σταθόπουλος αλλά παραιτήθηκε στις 24 Σεπτεμβρίου. Στη συνέχεια, ανέλαβε ο Θωμάς Στράτος, ο οποίος παραιτήθηκε στις 25/10. Ο Αλκιβιάδης Πλουσής κι αυτός υπηρεσιακός έως τις 21 Νοεμβρίου και στη συνέχεια θέση στον πάγκο πήρε ο Ηλίας Φυντάνης.

Καρέ προπονητών έχουν καθίσει φέτος και στον πάγκο της Επισκοπής. Το καλοκαίρι προσέλαβε τον Άγγλο Ντάριλ Γουίλαρντ, αλλά στις 20 Οκτωβρίου τον απέλυσε. Το τιμόνι των Ρεθυμνιωτών ανέλαβε ο Σάκης Παπαβασιλείου, ο οποίος έμεινε έως τις 21 Νοεμβρίου όταν και απολύθηκε. Υπηρεσιακός στη συνέχεια ανέλαβε ο Παναγιώτης Καραντάθας έως τις 6 Δεκεμβρίου, που ήρθε ο Κώστας Ανυφαντάκης.

Η Καλλιθέα έλυσε τη συνεργασία της με τον Λεωνίδα Βόκολο στις 30/12 και προσέλαβε στον πάγκο τον Γιώργο Σίμο.

Ο ΠΑΟ Ρουφ είχε από πέρυσι τον Ισίδωρο Σταυριανό στο τιμόνι του, αλλά τον απέλυσε στις 3 Δεκεμβρίου χρέη υπηρεσιακού εκτελεί έκτοτε ο Λευτέρης Βελέντζας.

Η Προοδευτική με τη σειρά της προχώρησε σε απομάκρυνση του Γιάννη Μάγγου στις 4 Δεκεμβρίου, με τον Αντώνη Νικοπολίδη να αναλαμβάνει τους «βυσσινί» δύο μέρες αργότερα.