Οι ομάδες κάτω από τη ζώνη, ζητούν οι αποφάσεις να είναι ίδιες για όλους

Όπως έχουμε ξαναγράψει η ΕΠΟ βρίσκεται εμπρός σε έναν δισεπίλυτο γρίφο, ο οποίος έχει να κάνει με το ποια θα είναι η μορφή που θα έχουν τη νέα σεζόν οι κατηγορίες.

Από τη στιγμή που όπως όλα δείχνουν η Super League 2 και η Football League, δεν μπορούν να ολοκληρωθούν, καθώς οι ΠΑΕ αδυνατούν να σηκώσουν το οικονομικό βάρος που τους επιβάλλεται με το υγειονομικό πρωτόκολλο και οδηγούμαστε σε ένα πρόωρο φινάλε, πρέπει να ληφθούν και συγκεκριμένες αποφάσεις για προβιβασμούς και υποβιβασμούς.

Φυσικό κι επόμενο λοιπόν, θα ήταν, εάν κι εφόσον δεν θα υπάρξουν υποβιβασμοί στις δυο επαγγελματικές κατηγορίες, εφόσον προχωρήσει σχέδιο αναδιάρθρωσης, να μην υπάρξουν υποβιβασμοί και από τη Γ΄ Εθνική.

Φυσικό κι επόμενο είναι από τη στιγμή που και οι οκτώ πρωταθλητές της Γ΄ Εθνικής θα ανέβουν στις επαγγελματικές κατηγορίες, χωρίς να γίνει επιλογή τους με βάση το άρθρο 20 του ΚΑΠ, το ίδιο δικαίωμα να διεκδικούν και οι τοπικές ομάδες των Ενώσεων, με πιο κοντινό μας παράδειγμα την Αχαϊκή, η οποία αν και πρωταθλήτρια στον όμιλό της, χάνει την άνοδο με βάση το άρθρο 20 του ΚΑΠ.

Και το ερώτημα που τίθεται, είναι το εξής:

Πώς η ΕΠΟ θα τροποποιούσε επιλεκτικά την προκήρυξη των ανόδων, ανεβάζοντας περισσότερες ομάδες από τα τοπικά, υποβιβάζοντας ταυτόχρονα και ομάδες από τη Γ΄ Εθνική προκειμένου να δικαιολογήσει μια πιθανή αναδιάρθρωση.

Φυσικά όλα αυτά, είναι σχέδια επί χάρτου και υποθετικά σενάρια. Για την ώρα η ΕΠΟ δεν έχει πάρει καμία απόφαση για αναδιάρθρωση και κανένας δεν μπορεί να πει τίποτα συγκεκριμένο. Ιδιαίτερα οι ομάδες εκείνες οι οποίες έχουν υποβιβαστεί από τη Γ΄ Εθνική και μαθηματικά, όπως ο Πανηλειακός.

Το μόνο που μπορούν να κάνουν, είναι να κινηθούν προς τη διασφάλιση των σωστών και δίκαιων αποφάσεων, οι οποίες θα τηρούν τις ίδιες αποστάσεις προς όλους, αλλά και με ενιαία κριτήρια για όλους.

Πηγή: ilia.news