Οι παίδες του Προμηθέα ανέβασαν στροφές και μπήκαν με το δεξί στην πρεμιέρα του πανελλήνιου

Χωρίς να πιάσει πολύ υψηλά στάνταρ απόδοσης, η ομάδα Παίδων του Προμηθέα επικράτησε του Ηρακλή Κοζάνης (58-42) στην πρεμιέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, που διεξάγεται στην Καρδίτσα και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην τετράδα. Οι πρωταθλητές Ελλάδος μπήκαν στο ματς αρκετά νευρικοί και αγχωμένοι, γεγονός που επέτρεψε στον φιλόδοξο Ηρακλή να μείνει κοντά στο σκορ μέχρι τα μέσα της Γ’ περιόδου. Από εκεί και έπειτα όμως, οι «Προμηθείς», εκμεταλλευόμενοι την ποιότητα και το βάθος του ρόστερ τους, κυριάρχησαν πλήρως και έφτασαν σε μια σχετικά άνετη νίκη. Κορυφαίος για τους Πατρινούς ήταν ο Σοϊλεμετζίδης, ενώ από πλευράς Ηρακλή Κοζάνης πολύ καλό ματς έκανε ο Μητσιάνης, κυρίως στο Α’ μέρος. Eπόμενος αγώνας για το συγκρότημα του Βασίλη Σκροπολίθα, αύριο (16:00) με αντίπαλο τον ΟΑΑ Ηρακλείου.
Στο μεγαλύτερο μέρος της Α’ περιόδου, το παιχνίδι είχε χαρακτήρα ντέρμπι, με την ομάδα της Δυτικής Μακεδονίας να παρουσιάζει ένα αρκετά ανταγωνιστικό πρόσωπο και το σύνολο του Βασίλη Σκροπολίθα να δυσκολεύεται να βρει σκορ από τα 6,75. Στο τελευταίο λεπτό του δεκαλέπτου, με δύο συνεχόμενα γκολ – φάουλ από Βλάσση και Σοϊλεμετζίδη, οι «Αχαιοί» προηγήθηκαν για πρώτη φορά με +7 (17-10), με την πρώτη περίοδο τελικά να ολοκληρώνεται με σκορ 17-13. Aνάλογη ήταν η εικόνα και στην δεύτερη περίοδο, με την ομάδα της Κοζάνης να προσπαθεί να μείνει κοντά στο σκορ και τον Προμηθέα να επιχειρεί να ξεφύγει. Οι «Προμηθείς» κατόρθωσαν να φτάσουν ως το +8, 5 λεπτά πριν την ανάπαυλα (23-15), ωστόσο ο Ηρακλής βρήκε απαντήσεις και με αιχμή του δόρατος τον Μητσιάνη, ο οποίος ευστόχησε σε 2 τρίποντα, πλησίασε σε απόσταση βολής (25-23), ένα σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.
Στην επανάληψη, το ντέρμπι συνεχίστηκε και με τρίποντα των Μητσιάνη και Τοπάλη, η ομάδα της Κοζάνης έφερε το παιχνίδι στα ίσια (32-32, στο 24′). Σε εκείνο το σημείο, με πρωταγωνιστή τον Σοϊλεμετζίδη και παίρνοντας παράλληλα σκορ μέσα από τη ρακέτα, ο Προμηθέας αντέδρασε και με ένα επιμέρους σκορ 8-2, κατάφερε να πάρει ξανά μια μικρή διαφορά (40-34, στο 28′). Τελικά, η Γ’ περίοδος ολοκληρώθηκε με τους Πατρινούς να βρίσκονται στο +5 (42-37), μπαίνοντας από θέση ισχύος στο τελευταίο δεκάλεπτο. Στην τέταρτη περίοδο, οι «Αχαιοί» μπήκαν πολύ δυνατά και με τρίποντο του Πρέκα από τη γωνία έφτασαν για πρώτη φορά στο +10 (47-37, στο 32′), ενώ λίγο αργότερα με εκτέλεση του Σοϊλεμετζίδη, η διαφορά ανέβηκε ακόμα περισσότερο (50-38, στο 33′). Aπό εκεί και έπειτα, οι παίκτες του Βασίλη Σκροπολίθα απελευθερώθηκαν από το άγχος που τους είχε κυριεύσει σε όλο το ματς, επέβαλλαν τον ρυθμό τους και καθάρισαν τη νίκη. Το τελικό 58-42 ήταν αυτό που σφράγισε τις προσπάθειες των δύο μονομάχων.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-13, 25-23, 42-37, 58-42