Οι σκόρερ του Κυπέλλου Ελλάδας έχουν υπογραφή Αχαιού ποδοσφαιριστή

Συνολικά 181 ποδοσφαιριστές σκόραραν στη φετινή διοργάνωση (απομένει ο τελικός αγώνας), χωρίς βέβαια να υπολογίζονται αυτοί που πέτυχαν γκολ σε διαδικασία πέναλτι. Ο Πέτρος Μάνταλος, που θα συμμετάσχει με την ΑΕΚ και στον τελικό, έχει σημειώσει 20 γκολ στη διοργάνωση, περισσότερα από κάθε άλλον ενεργό ποδοσφαιριστή στο θεσμό.

Ακολουθούν με 18 γκολ ο Στέφανος Αθανασιάδης, που δεν σκόραρε φέτος, και ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος. Ο Αχαιός ποδοσφαιριστής, Βαγγέλης Λαθύρης της Βάρδας πέτυχε τέσσερα γκολ σε ένα παιχνίδι, ενώ κανένας άλλος δεν πέτυχε περισσότερα από δύο σε ένα ματς.

Οι πρώτοι σκόρερ φέτος

5 γκολ: Μπράντον Τόμας (ΠΑΟΚ)
4 γκολ: Λιβάι Γκαρσία και Πέτρος Μάνταλος (ΑΕΚ), Κοσμάς Γκέκας και Γιώργος Γεωργιάδης (Απόλλων Παραλιμνίου), Περικλής Μηνάς (Άγιος Νικόλαος), Ανδρέας Κατσαντώνης (Πανσερραϊκός), Βαγγέλης Λαθύρης (Βάρδα).

Συμμετοχές

Συνολικά 1478 ποδοσφαιριστές αγωνίστηκαν στη διοργάνωση, οι 12 από αυτούς σε 7 αγώνες. Ωστόσο από αυτούς μόνο ο Πέτρος Μάνταλος και ο Γεράσιμος Μήτογλου μπορούν να φτάσουν τους 8, αν αγωνιστούν στον τελικό. Ο Μάνταλος έχει 55 αγώνες Κυπέλλου Ελλάδας στην καριέρα του, περισσότερους από κάθε άλλον ενεργό ποδοσφαιριστή. Ο Ντενίζ Μπαϊκαρά, που φέτος έπαιξε στο θεσμό με τον Πανθρακικό έχει 51 συμμετοχές και ο Γιώργος Σαραμαντάς της Λαμίας 50.