Οι… συνδετικοί κρίκοι ανάμεσα σε Παναχαϊκή και Ξάνθη

Με αφορμή την αναμέτρηση του πρωταθλήματος της 22ης αγωνιστικής ανάμεσα σε Παναχαϊκή-Ξάνθη, το patragoal.gr έψαξε και βρήκε παίκτες, αλλά και προπονητές που έχουν αγωνισθεί και κοουτσάρει τόσο στην ομάδα των «κοκκινόμαυρων», όσο και στην ομάδα της Θράκης.

Κοινά πρόσωπα, σε αγωνιστικό επίπεδο στα φετινά ρόστερ των δύο ομάδων, είναι οι Θανάσης Ντίνας, Ανδρέας Τάτος, Σάββας Σιατραβάνης και Γιάννης Στάθης. Παίκτες που έχουν φορέσει τη φανέλα και των δύο ομάδων στο παρελθόν είναι οι Αρκάντιους Μάλαρτζ, Δημήτρης Κοντοδήμος, Μανώλης Λιαπάκης, Κέλβιν Σέμπουε, Λουτσιάνο Ντε Σόουζα, Χρήστος Λισγάρας, Παναγιώτης Κορδονούρης.

Ο Στέλιος Βενετίδης αγωνίστηκε ως ποδοσφαιριστής στην Ξάνθη και στην Παναχαϊκή ήταν βοηθός προπονητή. Αντίστοιχη περίπτωση είναι ο Άγγελος Διγκόζης που πέρασε ως ποδοσφαιριστής από τους Θρακιώτες και ανέλαβε προπονητής στην Παναχαϊκή πριν μερικά χρόνια. Ο Βαγγέλης Βλάχος ήταν προπονητής και στις δύο ομάδες Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα το 1999 από την Ξάνθη, όπου παρέμεινε μια περίοδο.

Το 2000 ανέλαβε προπονητής της Παναχαϊκής. Ο Σάκης Τσιώλης βρέθηκε στους Ξανθιώτες το 2014, ενώ από την Παναχαϊκή πέρασε το 2019 επί Δημήτρη Δρόσου. Ο Γιώργος Κόλτσης έχει περάσει από τον πάγκο και των δύο ομάδων, ενώ ο μέχρι πρότινος προπονητής της Παναχαϊκής, Νίκος Παπαδόπουλος αγωνίστηκε ως ποδοσφαιριστής στην Ξάνθη το 2004-2005 και ως προπονητής τη σεζόν 2010-2011.

Επίσης δεν πρέπει να ξεχάσουμε το Γιώργο Μαραντά που πέρασε από τον πάγκο της Παναχαϊκής το 2010 και πλέον βρίσκεται στην Ξάνθη.