Οι… συνδετικοί κρίκοι ανάμεσα σε Παναχαϊκή και Πανσερραϊκό

Με αφορμή την αναμέτρηση του Kυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα σε Πανσερραϊκό-Παναχαϊκή, το patragoal.gr έψαξε και βρήκε παίκτες που έχουν αγωνισθεί τόσο στην ομάδα των «κοκκινόμαυρων», όσο και στην ομάδα των Σερρών.

Το στοιχείο που συνδέει το τότε με το τώρα είναι ότι η Παναχαϊκή ταξιδεύει για τις Σέρρες να αντιμετωπίσει τον Πανσερραϊκό όπου προπονητής είναι ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, έχει συνεργάτη τον ίδιο που είχε στην Παναχαϊκή τον Στέλιο Βενετίδη και παίκτη τον Δημήτρη Ανάκογλου επίσης πρώην της Παναχαϊκής και ο αγώνας θα γίνει ακριβώς δύο χρόνια μετά την αποχώρηση του από την Πάτρα.

Αν ψάξουμε στο κοντινό παρελθόν αρκετοί παίκτες έχουν φορέσει τη φανέλα και των δύο ομάδων. Ο Γιάννης Βοσκόπουλος είναι γεννημένος στις 24 Οκτωβρίου του 1987 στη Θεσσαλονίκη και έχει αγωνισθεί στο παρελθόν με την ομάδα του ΠΑΟΚ, του Πανσερραϊκού στην Α’ Εθνική με 24 συμμετοχές και περισσότερες από 110 συμμετοχές στην Β΄ Εθνική φορώντας και τη φανέλα της Παναχαϊκής.

Ο Φελίπε Ντα Κόστα γεννήθηκε στις 30 Αυγούστου του 1984, ξεκίνησε την καριέρα του από την Μπράγκα το 2002. Στη συνέχεια έπαιξε στις ιταλικές Ρετζιάνα και Τολεντίνο. Το καλοκαίρι του 2011 πήγε στον Πανσερραϊκό, ενώ το καλοκαίρι του 2012 πήγε στην Ένωση Νέων Παραλιμνίου για να επιστρέψει και πάλι το Γενάρη του 2013 στον Πανσερραϊκό, να πάει στην συνέχεια στην Παναχαϊκή, όπου έμεινε ελεύθερος τον Απρίλιο του 2015. Το καλοκαίρι του 2015 επέστρεψε στον Πανσερραϊκό.

Ο Δημήτρης Γκούρτσας γεννήθηκε στις 27 Οκτωβρίου 1990. Στα 17 υπέγραψε στον Πανσερραϊκό το πρώτο επαγγελματικό του συμβόλαιο όπου την περίοδο 2008-2009 είχε συμμετοχές τόσο στη δεύτερη ομάδα του συλλόγου όσο και στην επαγγελματική. Έχει επίσης συμμετοχές με την Εθνική Ελπίδων, ενώ έχει αγωνιστεί ακόμα στην Αναγέννηση Γιαννιτσών, Οδυσσέα Κορδελιού, Παναχαϊκή.

Ο Νίκος Βλασόπουλος που πλέον αγωνίζεται στο Πάτραι είναι γεννημένος στις 30 Μάϊου του 1988 στην Πάτρα, αγωνίζεται ως μέσος και μέχρι το καλοκαίρι του 2008 ανήκε στο δυναμικό της Θύελλας Πατρών, με τη φανέλα της οποίας κατέγραψε 69 συμμετοχές και 3 γκολ τις τρεις πρώτες του επαγγελματικές σεζόν. Το καλοκαίρι του 2008 εντάχθηκε στο ρόστερ της ΑΕΛ, όμως δεν κατάφερε να καθιερωθεί και δύο χρόνια αργότερα τον απέκτησε ο Πανσερραϊκός. Ωστόσο δεν μπόρεσε να βρει θέση βασικού στον Πανσερραϊκό και από το δεύτερο εξάμηνο της αγωνιστικής περιόδου 2010-11 ανήκει στην Παναχαϊκή, ωστόσο το καλοκαίρι του 2012 έμεινε ελεύθερος.

Πέρασαν και από τις δύο ομάδες επίσης οι Χοσέ Εμίλιο Φουρτάδο, Κώστας Κιάσσος, ενώ ο Άγγελος Διγκόζης έχει περάσει ως παίκτης – προπονητής από τις Σέρρες και ως προπονητής για ένα “φεγγάρι” από την Παναχαϊκή.