Οι 11 αντίπαλοι της Παναχαϊκής στη «μάχη» για την άνοδο

Μετά τις συνεχόμενες αναβολές η σέντρα του νέου πρωταθλήματος της Super League 2 όλο και κοντοζυγώνει.

Το επόμενο Σαββατοκύριακο, στις 16-17 Ιανουαρίου θα αρχίσει το πρωτάθλημα της δεύτερης επαγγελματικής κατηγορίας. Οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2 θα πρέπει να συνεχίσουν να τηρούν πιστά το υγειονομικό πρωτόκολλο και στους αγώνες, πλέον, όπως κάνουν μέχρι σήμερα στις ομαδικές προπονήσεις.

Το πρωτάθλημα είναι απαιτητικό με δυνατές ομάδες και αβίαστα βγαίνει το συμπέρασμα πως κάθε βαθμός είναι πολύτιμος. Το www.patragoal.gr αναλύει το αγωνιστικό προφίλ των 11 <<μονομάχων>> που θα σταθούν εμπόδιο στον δρόμο της Παναχαϊκής για την επιστροφή στη Super League μετά από 18 ολόκληρα χρόνια.

  •  Α.Ο Απόλλων Λάρισας

Έτος ίδρυσης:1930

Η ομάδα της Λάρισας θα αγωνιστεί για τρίτη σερί σεζόν στη  Super League 2.  Αποτελεί μία από τις σταθερές ομάδες της κατηγορίας γεγονός που εξηγείται από τη θέση της στον βαθμολογικό πίνακα τα τελευταία χρόνια ( 6η θέση το 2019/2020,3η θέση το 2018/2019,10η θέση το 2017/2018).  Έδρα της αποτελεί το Αλκαζάρ. Χρέη προπονητή έχει αναλάβει ο Γιάννης Μάγγος, στη δεύτερη εμπειρία του στη Super League 2 μετά την Αναγέννηση Καρδίτσας τη σεζόν 17/18. Ο Απόλλωνας κινήθηκε δυναμικά στο μεταγραφικό <<παζάρι>> και απέκτησε παίκτες με εμπειρία όπως ο Παναγιώτης Γλύκος (ΠΑΟΚ) , Ο Νίκος Γκόλιας (ΑΕΛ) καθώς και ο <<Κλάους>> Αθανασιάδης (ΠΑΟΚ,ΠΑΣ Γιάννινα). Πρόκειται λοιπόν για ομάδα με πρωταγωνιστικούς στόχους και έναν δυνατό αντίπαλο για τους <<κοκκινόμαυρους>>.

  • Α.Ε Καραϊσκάκης Άρτας

Έτος ίδρυσης:2012

Αξιοπρόσεκτη είναι η πορεία της ομάδας από την Άρτα στα τρία χρόνια που αγωνίζεται στη Super League 2. Ξεκίνησε με την κατάληψη της 8ης θέσης τη σεζόν 2017/18 στην πρώτη της παρουσία, συνεχίστηκε με μια εύκολη παραμονή στη 10η θέση τη σεζόν 2018/19 και ολοκληρώθηκε με την 5η θέση τη σεζόν 2019/20 που είναι και η καλύτερη της ιστορίας της. Έδρα της αποτελεί το Δημοτικό Στάδιο Αγίων Αναργύρων. Την τεχνική ηγεσία έχει αναλάβει το δίδυμο Μπέλας-Αργυρίου. Μεταγραφικά ενισχύθηκε με αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές, όπως ο πατρινός Ανδρέας Κόκας αλλά και κάποιους έμπειρους , όπως ο βραζιλιάνος τερματοφύλακας Χουάντερσον (Ηρακλής, Απόλλων Σμύρνης) και ο Ολλανδός Φαν Ιπέρεν( Go Ahead Eagles). Πρόκειται για μια ομάδα που θα κυνηγήσει την εύκολη παραμονή  και στην έδρα της αδιαμφησβήτητα θα προκαλέσει αρκετές ζημιές.

  • Διαγόρας Ρόδου

Έτος ίδρυσης : 1905

Η ομάδα από την Ρόδο είναι νεοφώτιστη και ανέβηκε στη Super League 2 ουσιαστικά από το <<παράθυρο>> , εξαιτίας της αδυναμίας του Πανιωνίου και του Πλατανιά να δηλώσουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα. Έδρα της αποτελεί το Στάδιο του Διαγόρα. Προπονητής της ομάδας είναι ο Σάκης Θεοδοσιάδης. Όσον αφορά το ρόστερ ξεχωρίζουν τα ονόματα δύο πρώην ποδοσφαιριστών της Παναχαϊκής, του Παναγιώτη Λινάρδου και του Κώστα Ρουγκάλα. Στόχος του Διαγόρα είναι η παραμονή στην κατηγορία.

  • Γ.Σ Δόξα Δράμας

Έτος ίδρυσης: 1918

Ακόμη μία ομάδα με συνεχόμενες επιτυχημένες παρουσίες στη Super League 2. Η υψηλότερη θέση που κατέκτησε είναι η 5η τη σεζόν 2017/18. Χρησιμοποιεί για έδρα το γήπεδο που έχει ονομασία το όνομα της Δραμινής ομάδας και προπονητής της είναι ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟ, Θανάσης Κολιτσιδάκης. Στους <<μαυραετούς>> συνεχίζει την καριέρα του και ο πρώην ποδοσφαιριστής της Παναχαϊκής, Δημήτρης Μαυριάς.  Η Δόξα θα είναι μια σκληροτράχηλη ομάδα που πολύ δύσκολα θα κινδυνέψει όσον αφορά τη μάχη της παραμονής.

  • Γ.Σ Εργοτέλης

Έτος ίδρυσης: 1929

Δεν χρειάζονται και πολλές συστάσεις για την κρητική ομάδα. Μία παραδοσιακή <<δύναμη>> στη δεύτερη επαγγελματική κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου και με παραστάσεις από τη Super League. Το Παγκρήτιο  Στάδιο στο Ηράκλειο είναι η έδρα του. Η διοίκηση παρέδωσε τα ηνία της ομάδας στον προπονητή Γιάννη Ταουσιάνη. Το ελληνικό στοιχείο ξεχωρίζει στο ρόστερ του, παράλληλα με την απόκτηση νεαρών ξένων-επενδύσεων όπως ο Ολλανδός Αμπτουλαχί( Ντεν Μπος). Ο Εργοτέλης θα παλέψει για τη γρήγορη παραμονή και στην πορεία ίσως κοιτάξει τα ανώτερα στρώματα της βαθμολογίας.

  • Ιωνικός Νίκαιας

Έτος ίδρυσης:1965

 O Ιωνικός Νίκαιας κατέκτησε τη 2η θέση στο περσινό πρωτάθλημα της Football League και ως νεοφώτιστος θα διεκδικήσει τις πιθανότητες του στη Super League 2. Ασφαλώς πρόκειται για μια ιστορική ομάδα με ευρωπαϊκές συμμετοχές στο ενεργητικό της. Έδρα του Ιωνικού είναι το δημοτικό στάδιο Νίκαιας και χρέη προπονητή έχει αναλάβει ο έμπειρος και με πολλές παραστάσεις στη Β εθνική κατηγορία, Δημήτρης Σπανός. Στον Ιωνικό θα αγωνίζονται τη νέα χρονιά οι πρώην <<κοκκινόμαυροι>> Φουρλάνος και Γκίνο ενώ μεταγραφικά ξεχωρίζει η προσθήκη του πρώην αρχηγού του Πανιωνίου, Παναγιώτη Κόρμπου. Στόχος της ομάδας της Νίκαιας μια υψηλή θέση στον βαθμολογικό πίνακα.

  • A.Π.Ο Λεβαδειακός

Έτος ίδρυσης:1961

 Η ομάδα από τη Βοιωτία θα αγωνιστεί για 2η συνεχόμενη χρονιά στη Super League 2 μετά από 8 χρόνια συνεχόμενης παρουσίας στα <<σαλόνια>> της Ά εθνικής κατηγορίας. Έδρα του Λεβαδειακού αποτελεί το Δημοτικό Στάδιο Λειβαδιάς. Χρέη προπονητή έχει αναλάβει ο Σωτήρης Αντωνίου. Σημαντικές μεταγραφικές προσθήκες αποτελούν ο Νέστορας Μυτίδης που ενσωματώθηκε στους πράσινους μετά το περσινό επιτυχημένο πέρασμα του από την Παναχαϊκή και ο έμπειρος  μέσος από την Ονδούρα, Αλφρέδο Μεχία. Με την παραμονή του Κονέ και του διεθνή με την ελπίδων Καραχάλιου ,ο Λεβαδειακός βάζει <<πλώρη>> για την πρώτη τριάδα και γιατί όχι για την άνοδο.

  • ΑΟ Ξάνθη

Έτος ίδρυσης:1967

Το μεγάλο φαβορί για μία από τις δύο προνομιούχες θέσεις και ο δυσκολότερος αντίπαλος για την Παναχαϊκή στη μάχη της ανόδου. Έδρα των ακριτών είναι το γήπεδο των πηγαδίων << Ξάνθη Αρένα>>. Μετά την αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος και την παραχώρηση της ομάδας από τον Χρήστο Πανόπουλο στον Μπιλ Πάπας στη θέση του προπονητή προσλήφθηκε ο Τόνι Πόποβιτς και ακολούθησε μεταγραφικό <<ντεμαράζ>>. Αποκτήθηκαν Έλληνες με εμπειρία πρωταθλητισμού, όπως ο Ανδρέας Τάτος (Ολυμπιακός ,Άρης), ο Ελίνι Δημούτσος (ΠΑΟ ,Ατρόμητος ,Λαμία) και ο Τάσος Παπάζογλου (Ολυμπιακός, ΟΦΗ) καθώς και ποιοτικοί ξένοι , όπως ο Πάτρικ Έμπερτ ( Ντιναμο Δρέσδης) και ο Κέβιν Γκαρσία( Παναιτωλικός) . Ξεκάθαρος στόχος της Ξάνθης είναι η πρώτη θέση και η άμεση επιστροφή στη Super League.

  • ΟΦ Ιεράπετρας

Έτος ίδρυσης:1970

Η κρητική ομάδα θα συμμετέχει για πρώτη φορά στην ιστορία της στη Super League 2. Εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία του Πανιωνίου και του Πλατανιά να δηλώσουν συμμετοχή και έτσι η άνοδος ήρθε από το <<παράθυρο>>. Έδρα της είναι το Δημοτικό Στάδιο Ιεράπετρας << Πέτρος Βουζουνεράκης>>  και προπονητής ο Μανώλης Παπαματθαιάκης. Το ρόστερ στηρίζεται κυρίως σε Έλληνες ποδοσφαιριστής και στόχος είναι η παραμονή.

  • ΑΟ Τρίκαλα

Έτος ίδρυσης: 1963

O AO Τρίκαλα κατέλαβε την πρώτη θέση στο περσινό πρωτάθλημα της  Football League που διακόπηκε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και συνεπώς προβιβάστηκε στη Super League 2.  Έδρα των τρικαλινών αποτελεί το Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων και προπονητής έχει αναλάβει ο έμπειρος Απόστολος Χαραλαμπίδης με θητεία σε αρκετές ομάδες της ΄Β εθνικής, όπως ο Καραϊσκάκης Άρτας, ο Αιγινιακός και η Βέροια. Ο ελληνικός κορμός του θα παλέψει για την παραμονή στην κατηγορία ενώ μεταγραφικά ξεχωρίζει η απόκτηση του Σιλβάνο Νατέρ από την ομάδα νέων της Ατλέτικο Μαδρίτης.

  • ΠΑΕ Χανιά

Έτος ίδρυσης:1926

Η Περσινή 3η θέση είναι η καλύτερη στην ιστορία της χανιώτικης ομάδα που συνενώθηκε το 2016 με τον Κισσαμικό. Από τότε αποτελεί μια σταθερή<< δύναμη>>  στη Super League 2. Χρησιμοποιεί για έδρα το γήπεδο των Περιβολίων στα Χανιά. Ένας προπονητής που έχει <<γράψει>> χιλιόμετρα στα γήπεδα της Β΄ Εθνικής , ο Αλέκος Βοσνιάδης θα καθοδηγήσει τα δελφίνια με στόχο αρχικά μια γρήγορη παραμονή και στη συνέχεια ό,τι καλύτερο ας προκύψει.

Έφτασε ,λοιπόν, η ώρα η Παναχαϊκή να τερματίσει ψηλότερα από τους 11 αυτούς αντιπάλους και να πανηγυρίσει την άνοδο!

Επιμέλεια: Θωμάς Σδρόλιας