Ολοταχώς για 6 Ομίλους και σέντρα στις 13/11

Έχοντας ήδη χαθεί πολύτιμος χρόνος, με τις ομάδες να βρίσκονται για μεγάλο διάστημα σε διαρκή περίοδο προετοιμασίας, αλλά και θα χρειαστεί να περιμένουν κι άλλο για την πρώτη σέντρα και συγκεκριμένα μετά και το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ συγκάλεσε τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους των ομάδων που συμμετέχουν στην Γ’ Εθνική την Κυριακή (23/10) το μεσημέρι.

Τη διαβούλευση αυτή, άνοιξε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διοργανώσεων της ΕΠΟ (και πρόεδρος της ΕΠΣ Αχαίας) Άγγελος Δανιήλ, ο οποίος στην αρχική του τοποθέτηση, εισηγήθηκε για φέτος και για τελευταία φορά, να διεξαχθεί το Πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής σε 6 Ομίλους. Κάτι που θα εξυπηρετούσε πλέον, τόσο σε επίπεδο προγραμματισμού καθώς η έναρξη έχει καθυστερήσει πολύ και οι 4 Όμιλοι θα χρειάζονταν περίπου 34 αγωνιστικές αλλά και τις 8 από αυτές εμβόλιμες σε ημέρα Τετάρτη, όσο και στην μείωση του κόστους με λιγότερες μετακινήσεις κ.τ.λ., για τις ομάδες που έως τώρα έχουν τα έξοδα να τρέχουν και απλά να περιορίζονται στην διεξαγωγή κάποιων φιλικών. Στο σενάριο αυτό είχαμε αναφερθεί εκτενώς και στα αμέσως προηγούμενα ρεπορτάζ μας, ακόμα κι όταν η ΕΠΟ έβγαλε ξανά την Προκήρυξη πρωταθλήματος με 4 ομίλους…

Επίσης ανέφερε ο Άγγελος Δανιήλ πως πλέον πρόθεση της ΕΠΟ είναι να ξεκινήσει η διοργάνωση στις 13 Νοεμβρίου. Έχοντας ενδιάμεσα και την εκκρεμότητα του Πανδραμαϊκού, που έκανε προσφυγή στο Διαιτητικό Δικαστήριο κατά της ΕΠΟ να προβιβάσει τον Ηρακλή Λάρισας.

Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η πλειοψηφία των ομάδων τάσσεται υπέρ των 6 Ομίλων. Αν και υπήρξαν κι αρκετές που ανέφεραν πως επιθυμούν να παραμείνει ως έχει η Προκήρυξη και το πρωτάθλημα να γίνει με 4 Ομίλους (με επιχειρήματα τους πως με 4 Ομίλους δεν θα γίνουν λίγα ματς, ενώ θα βοηθήσει και την ΕΠΟ που θέλει στον προγραμματισμό της να μειωθούν οι ομάδες της Κατηγορίας). Στην πορεία της συζήτησης, αυτές συντάχθηκαν και με εναλλακτική πρόταση για 5 Ομίλους.

Ακόμα, όλοι ανέφεραν πως για την έναρξη θα ήθελαν να γίνει το συντομότερο. Ενώ επίσης όλοι έθεσαν και το θέμα των εξοδολογίων των αγώνων, ζητώντας οι ορισμοί να είναι με διαιτητές από κοντινότερους προορισμούς. Πλέον η ΕΠΟ αναμένεται πως θα προχωρήσει με 6 Ομίλους (με πολύ λίγες πιθανότητες πλέον για 5 ή 4) και τις αμέσως επόμενες μέρες αναμένονται οι ανακοινώσεις, όπως κι ο καταρτισμός τους.