Ολυμπιακός Πατρών, ετών 96!

Επετειακή η σημερινή ημέρα Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021 για ένα από τα πιο ιστορικά ποδοσφαιρικά σωματεία της Ελλάδας, τον Ολυμπιακό Πατρών. Συμπληρώνει αισίως 96 χρόνια ζωής στο χώρο του αθλητισμού, αφού στις 14 Δεκέμβρη του 1925 «γεννήθηκε» η ιδέα από μια ομάδα φίλων που προχώρησαν στην ίδρυση του.

Το 1933 έκανε μια περιοδεία στην Τουρκία και ήταν η πρώτη επαρχιακή ομάδα στην Ελλάδα που έκανε κάτι τέτοιο. Οι πόλεις που επισκέφθηκαν και έπαιξαν κυρίως με μικτές ομάδες ήταν Κωνσταντινούπολη, Αντάμπαζα, Προύσα, Μπαλούκεσεν και Σμύρνη.

Προπονητή τότε είχε τον Ούγγρο Ζίγκερ ο οποίος κανόνισε και την περιοδεία. Κι από κει και πέρα άρχισαν τα πολύ ωραία και όμορφα ποδοσφαιρικά χρόνια στις θρυλικές λαμαρίνες των Προσφυγικών, με τους ερυθρόλευκους της Πάτρας να γράφουν την δική τους ιστορία.

Άνοδος για πρώτη φορά στην Β΄ Εθνική τη σεζόν 1959-60 και επιστροφή στην ίδια κατηγορία με μια πολύ πιο γεμάτη διετία (1965-67) κι από και πέρα, σταθερά στα τοπικά ποδοσφαιρικά δρώμενα μέχρι και σήμερα. Να σημειωθεί πως έχει 21 συμμετοχές στον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος.