Ο Δίπλαρος «ξέθαψε» επιδόσεις… Βετούλα για τον Απόλλωνα

Την «υπογραφή» του Νίκου Δίπλαρου έφερε η νίκη του Απόλλων Πάτρας Oscar επί του Ιωνικού HNC Revolution, στην επάνοδο του στη Stoiximan Basket League έπειτα από τέσσερα χρόνια. Ο 24χρονος γκαρντ σημείωσε μία σειρά από ξεχωριστές επιδόσεις με πιο σημαντική εκείνη των ασίστ, καθώς έσπασε τη «μονοκρατορία» του κορυφαίου πασέρ στην ιστορία της αχαϊκής ομάδας και σημερινού προπονητή της, Νίκου Βετούλα.

Ο Δίπλαρος μοίρασε 10 ασίστ –ενώ οι συμπαίκτες του είχαν συνολικά μόλις δύο- και έγινε ο πρώτος παίκτης του Απόλλωνα Oscar μετά τον Βετούλα με διψήφια επίδοση στο Πρωτάθλημα. Είναι μία επίδοση που συνιστά ρεκόρ 24 χρόνων για την αχαϊκή ομάδα αφού θα πρέπει να γυρίσουμε στις 4 Απριλίου 1998 για να βρούμε μία ανάλογη, φυσικά από τον Νίκο Βετούλα που είχε 12 στο εντός έδρας ματς με τον Παπάγου της σεζόν 1997-98. Κορυφαία όλων παραμένει εκείνη των 15 ασίστ που είχε ο σημερινός προπονητής του Απόλλωνα Oscar στο εντός έδρας ματς με τον Ηρακλή της σεζόν 1997-98.

Δεν ήταν μόνο η δημιουργία αυτή που ξεχώρισε από το παιχνίδι του Νίκου Δίπλαρου αφού είχε ακόμη 24 πόντους, έξι ριμπάουντ και εννιά κερδισμένα φάουλ, αριθμοί που τον οδήγησαν σε ranking 37 βαθμών. Είναι μία επίδοση που κατατάσσεται στην πρώτη 15άδα της σχετικής λίστας για τον Απόλλωνα Oscar. Η προηγούμενη καλύτερη από παίκτη της αχαϊκής ομάδας ήταν εκείνη των 38 που είχε ο Στιβ Μπαρτ στο εντός έδρας παιχνίδι με το Λαύριο Megabolt της σεζόν 2016-17.

Υπάρχει όμως και συνέχεια για τον Νίκο Δίπλαρο, αφού σημείωσε τέσσερα ρεκόρ καριέρας στη Stoiximan Basket League…

*Είχε χθες 24 πόντους ενώ η προηγούμενη καλύτερη επίδοση του ήταν οι 15 που είχε δύο φορές από 15 ως παίκτης του Πανιωνίου στη σεζόν 2018-19.

*Είχε έξι ριμπάουντ, ένα παραπάνω από το ματς του Πανιωνίου με τον Άρη για τη σεζόν 2018-19.

*Είχε 10 ασίστ, ξεπερνώντας κατά τρεις το ρεκόρ καριέρας του αφού είχε τρεις φορές από επτά και πάλι στη σεζόν 2018-19, στα εντός έδρας παιχνίδια του Πανιωνίου με την Κύμη και τον Χολαργό.

*Το χθεσινό ήταν βέβαια το καλύτερο από τα 69 παιχνίδια του στη Stoiximan Basket League όπως μαρτυρούν οι 37 βαθμοί στο ranking, με τους οποίους ισοφάρισε την επίδοση που είχε λίγο νωρίτερα στο ΣΕΦ ο Σάσα Βεζένκοφ με τον Ολυμπιακό.