Ο Κολ πρωταθλητής Κύπρου με τον Απόλλωνα Λεμεσού

Ο Απόλλων Λεμεσού πήρε τον έναν πόντο πόντο που χρειαζόταν στην προτελευταία αγωνιστική και κατέκτησε μετά από 16 χρόνια το κυπριακό πρωτάθλημα, έχοντας στο ρόστερ του τον πρώην παίκτη της Παναχαϊκής, Ίσραελ Κολ. Καμία διάθεση για ρίσκα δεν είχε ο Απόλλων Λεμεσού ενόψει της μαθηματικής επιβεβαίωσης που έψαχνε για την κατάκτηση του τίτλου και η αναμέτρηση με τον Άρη Λεμεσού αποτέλεσε την τέλεια αφορμή.

Μόλις στο 11′ οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με τον Ντανίλο Σπόγιαριτς, όμως η χαρά τους δεν κράτησε για πολύ, αφού στο 24′ ο Αμινέ Κάμας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-1. Λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 33′, ο Απόλλων πήρε ξανά το προβάδισμα με τον Χάμπος Κυριακού, επισφραγίζοντας την ανωτερότητα της ομάδας του και ένα λεπτό πριν τα 45′, ο Νίκολας Ντιγκούνι διαμόρφωσε το 3-1.

Στην επανέναρξη οι δύο ομάδες έριξαν ρυθμούς, ο Απόλλων Λεμεσού χαμήλωσε ταχύτητα, παρότι σκόραρε με τον Γιάννη Πίττα στο 81′ για να σημειώσει το τελικό 4-1 και την πανηγυρική στέψη των φιλοξενούμενων. Στο άλλο παιχνίδι, ο ΑΠΟΕΛ δεν κατάφερε να κερδίσει την Ανόρθωση, έμεινε στο 1-1 και αποκλειστικά τέθηκε εκτός διεκδίκησης πρωταθλήματος ό,τι και να έκανε ο Απόλλων Λεμεσού στο πρωτάθλημα.

Βέβαια, η Ανόρθωση προηγήθηκε στο 19΄με τον Δημήτρη Χριστοφή, στέλνοντας άπλετο άγχος στην πλευρά των γηπεδούχων, μολονότι τρία λεπτά αργότερα με τον Ντιουμέρσι Ντογκαλά ο ΑΠΟΕΛ να ισοφαρίζει και οι ελπίδες του να αναπτερώνονται.
Παρόλα αυτά, στο δεύτερο ημίχρονο δεν κατάφερε να βρει το γκολ, όπου θα του έδινε τουλάχιστον μαθηματικές ελπίδες, κάτι που δεν συνέβη και παρέδωσε τα σκήπτρα.

Τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής σε play off και play out και οι βαθμολογίες έχουν ως εξής:

PLAY OFF

ΑΕΚ-Πάφος          2-0
ΑΠΟΕΛ-Ανόρθωση     1-1
Αρης-Απόλλωνας     1-4

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 31 αγώνες)
Απόλλων Λεμεσού       58 –ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ
ΑΠΟΕΛ                 52
AEK Λάρνακας          51
Ανόρθωση              49
Άρης Λεμεσού          47
Πάφος FC              43

PLAY OUT

ΠΑΕΕΚ-Ομόνοια                2-5
ΑΕΛ-Δόξα                    16/05
Ολυμπιακός Λ.-Εθνικός Αχνας 16/05

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 30 αγώνες)
Ομόνοια               49 -31αγ.
ΑΕΛ                   41
Ολυμπιακός Λευκωσίας  38
Δόξα Κατωκοπιάς       31
Εθνικός Άχνας         22
ΠΑΕΕΚ                 16 -31αγ.