Ο Προμηθέας δίπλα στο «Χαμόγελο του Παιδιού»

Μία ακόμη σημαντική πρωτοβουλία του Προμηθέα, ο οποίος προχώρησε σε Σύμφωνο Συνεργασίας με το «Χαμόγελο του Παιδιού». Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:

“Ο Προμηθέας Πάτρας και ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» γίνονται πλέον «συμπαίκτες», μετά το Σύμφωνο Συνεργασίας που υπέγραψαν ο Πρόεδρος Δ.Σ. «Προμηθέα Πάτρας», κ. Ανδρέας Λάσκαρης και ο Πρόεδρος Δ.Σ. του Οργανισμού, κ. Κώστας Γιαννόπουλος.

Απώτερος σκοπός της συνεργασίας των δύο πλευρών είναι η από κοινού ενίσχυση των διαδικασιών προαγωγής του αθλητικού επιπέδου και της υγείας των παιδιών. Παράλληλα, στόχος είναι η ενίσχυση των δράσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της αθλητικής κοινότητας καθώς και η προώθηση της κουλτούρας του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης στα παιδιά.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αμοιβαίας υποστήριξης, η εξειδικευμένη ομάδα Ψυχολόγων του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα πραγματοποιεί οργανωμένες διαδραστικές, βιωματικές δράσεις στους αθλητές των ακαδημιών, στους προπονητές, στους γονείς και κηδεμόνες, με σκοπό την ενημέρωση των παιδιών για τα δικαιώματά τους και την ανάπτυξη βασικών κοινωνικών δεξιοτήτων απέναντι σε κινδύνους (κακοποίηση, ενδοσχολική βία και εκφοβισμός, ασφάλεια στο διαδίκτυο, εξαφανίσεις) που πιθανά να αντιμετωπίσει ένα παιδί.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην αναγκαιότητα να πραγματοποιηθούν δράσεις που θα προάγουν την αξία και σημασία του αθλητισμού σε συνεργασία και με άλλους συναρμόδιους φορείς, καθώς και τη συμμετοχή αθλητών σε ενέργειες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης για το έργο και τις δράσεις του Οργανισμού.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» και ο Αθλητικός Σύλλογος Πατρών Προμηθέας συμφώνησαν, μεταξύ άλλων, να προωθήσουν τη συμμετοχή των αθλητών των ακαδημιών στο Ευρωπαϊκό Εθελοντικό Μαθητικό Δίκτυο YouSmile του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», όπου κάθε παιδί έχει τη δυνατότητα να γίνει εθελοντής και να υπερασπιστεί τα δικαιώματα τόσο τα δικά του όσο και κάθε παιδιού σε ανάγκη.

Ως θεμέλιο της συνεργασίας συμφωνείται η μεταξύ τους αμοιβαία υποστήριξη καθώς και η διαμόρφωση κοινών προγραμμάτων για την εκπλήρωση των προαναφερθέντων σκοπών“.