Ο τρόπος διεξαγωγής του ειδικού πρωταθλήματος προβιβασμού, τι περιμένει τον πρωταθλητή

Μετά την πολύμηνη διακοπή λόγω της πανδημίας η ΕΠΟ τροποποίησε την προκήρυξη, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί ομαλά και με ασφάλεια το πρωτάθλημα, αλλά και το ειδικό πρωτάθλημα προβιβασμού.

Σύμφωνα με τις αλλαγές που είχαν ανακοινωθεί στα μπαράζ θα λάβουν μέρος οι πρωταθλητές των 10 ομίλων. Θα καταρτιστούν δύο όμιλοι με γεωγραφικά κριτήρια, Βόρειος και Νότιος από πέντε ομάδες.

Ο πρωταθλητής του 9ου ομίλου θα τοποθετηθεί στον Νότιο Όμιλο και θα αντιμετωπίσει τους πρωταθλητές των 6ου, 7ου, 8ου και 10ου ομίλου. Στη συνέχεια οι ομάδες θα δώσουν συνολικά 4 αγώνες, δύο εντός έδρας και δύο εκτός έδρας. Λόγω των ειδικών συνθηκών η αρχική πρόβλεψη για 10 αγωνιστικές με διπλούς αγώνες διαγράφηκε. Οι δύο πρώτοι από κάθε όμιλο θα πάρουν το εισιτήριο ανόδου και συνολικά θα προβιβαστούν 4 ομάδες.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η τροποποιημένη προκήρυξη της ΕΠΟ για το ειδικό πρωτάθλημα προβιβασμού.

Άρθρο 15, παράγραφος 4

«Ειδικό πρωτάθλημα» για τον προβιβασμό στη Football League.

Μετά το πέρας της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος θα διεξαχθεί «ειδικό πρωτάθλημα» για τον προβιβασμό των Ομάδων στη Football League για την περίοδο 2021 – 2022 με τους εξής όρους:

I. θα πάρουν μέρος σε αυτό οι πρώτες Ομάδες της τελικής βαθμολογικής κατάταξης της κανονικής περιόδου κάθε Ομίλου. Συνολικά θα πάρουν μέρος δέκα (10) Ομάδες.
II. Θα σχηματιστούν δύο (2) Όμιλοι των πέντε (5) Ομάδων, με γεωγραφικά κριτήρια Βορράς και Νότος. Ο ένας όμιλος (Βορράς) θα απαρτίζεται από τα Σωματεία – Πρωταθλητές των 1ου ,2ου ,3ου,4ου και 5ου Ομιλων. Ο άλλος ‘Όμιλος (Νότος) θα απαρτίζεται από τα Σωματεία – Πρωταθλητές των 6ου ,7ου ,8ου,9ου και 10ου Ομιλών.
III. Διαγράφεται η αρχική πρόβλεψη (που όριζε ότι οι αγώνες θα είναι διπλοί (εντός – εκτός έδρας) και δέκα (10) αγωνιστικές και ορίζεται ότι οι ομάδες σε κάθε όμιλο θα δώσουν συνολικά τέσσερις αγώνες, δύο εντός έδρας και δύο εκτός έδρας.
IV. Οι δύο (2) πρώτες Ομάδες της τελικής βαθμολογικής κατάταξης κάθε Ομίλου θα προβιβαστούν στη Football League για την περίοδο 2021 – 2022. Συνολικά θα προβιβαστούν τέσσερις (4) Ομάδες.
Εάν υπάρξουν ισοβαθμίες η επιλογή θα γίνει με την εφαρμογή του άρθρου 20 παρ. 10 του Κ.Α.Π. Εφόσον με τα κριτήρια αυτά δεν προκύπτει νικητής τότε μεταξύ των ισοβαθμούντων θα γίνει είτε κλήρωση είτε μονός αγώνας μπαράζ, όπως θα αποφασίσει σχετικά η Ε,Ε. της ΕΠΟ.
V. Οι υπόλοιπες Ομάδες του «ειδικού πρωταθλήματος» θα παραμείνουν στη Γ΄ Εθνική κατηγορία για την περίοδο 2021 – 2022. VI. Σε κάθε περίπτωση που χρειαστεί να καλυφθεί κενή θέση στην Football League για οποιονδήποτε λόγο, πέραν των τεσσάρων (04) Ομάδων που θα έχουν δικαίωμα προβιβασμού, τότε το δικαίωμα για προβιβασμό αποκτούν οι υπόλοιπες έξι (06) Ομάδες που δεν θα έχουν προβιβασθεί, με την εφαρμογή του άρθρου 20 παρ. 10 του Κ.Α.Π.
Εφόσον με τα κριτήρια αυτά δεν προκύπτει νικητής τότε μεταξύ των ισοβαθμούντων θα γίνει είτε κλήρωση είτε μονός αγώνας μπαράζ, όπως θα αποφασίσει σχετικά η Ε,Ε. της ΕΠΟ, αναλόγως του χρόνου που θα προκύψει το ζήτημα.

Άρθρο 16
Ειδικές αναλογίες υποβιβασμού/προβιβασμού. Εφόσον οι προβλέψεις σχετικά με τις ομάδες που προβιβάζονται /υποβιβάζονται ανάμεσα στην ανώτερη κατηγορία και στη Γ΄ Εθνική κατηγορία αλλάξουν από την αγωνιστική περίοδο 2021 – 2022, για λόγους αναδιάρθρωσης του αριθμού των ομάδων της ανώτερης κατηγορίας, ή και της Γ΄ Εθνικής ερασιτεχνικής τότε θα συμπληρωθεί ανάλογα και η παρούσα προκήρυξη.