Ο χάρτης των ΠΑΕ και ΚΑΕ της χώρας ανά Περιφέρεια

Με την απόρριψη της προσφυγής του Πανδραμαϊκού στο Διαιτητικό Δικαστήριο, επιβεβαιώθηκε ότι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια δεν θα διαθέτει καμία ομάδα στα επαγγελματικά πρωταθλήματα.

Πάντως, για οσους αναρωτιούνται, η ΠΑΜ-Θ δεν είναι η μόνη από τις 13 Περιφέρειες της χώρας χωρίς ούτε μια ομάδα φέτος σε επαγγελματικό πρωτάθλημα, δηλαδή είτε την Super League 1 είτε την Super League 2 στο ποδόσφαιρο είτε την Basket League στην καλαθοσφαίριση (το βόλεϊ οπου φέτος ανέβηκε στην Α1 ο Αθλος Ορεστιάδας είναι ημιεπαγγελματικό, για αυτό και υπάρχουν Τμήματα Αμειβομένων Αθλητών και όχι Ανώνυμες Εταιρείες).

Ερευνα του ThrakiSportS δείχνει ότι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι η 4η Περιφέρεια φέτος χωρίς ομάδα σε επαγγελματική κατηγορία. Οι άλλες είναι η Δυτική Μακεδονία (διεκδίκησε δικαστικά άνοδο η Κοζάνη όπως έκανε και ο Πανδραμαϊκός, χωρίς επίσης να τα καταφέρει), τα Επτάνησα (πέρασαν οι εποχές που υπήρχε η Κέρκυρα στην SL1 και η Ζάκυνθος στην SL2 οπως και η Δοξα Λευκάδας στην Basket League) και το Βόρειο Αιγαίο (απουσίας της Καλλονής και του Αιολικού στο ποδόσφαιρο αλλά και της Λήμνου στο μπάσκετ).

Τις περισσότερες επαγγελματικές ομάδες διαθέτει η Αττική και ακολουθεί η Κεντρική Μακεδονία, κυρίως χάρη στη Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά:

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ: –

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: ΠΑΟΚ, Αρης από SL1, ΠΟΤ Ηρακλής, Απόλλων Πόντου, Μακεδονικός, Βεροια, Πανσερραϊκός, Αλμωπός Αριδαίας, ΠΑΟΚ Β από την SL2, ΠΑΟΚ, Αρης από Basket League.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: –

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: ΠΑΣ Γιάννινα από SL1, Θεσπρωτός από SL2

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ: ΝΠΣ Βόλος από SL1, ΑΕ Λάρισας, Απόλλων Λάρισας, Ηρακλής Λάρισας, Νίκη Βόλου, Αναγέννηση Καρδίτσας από SL2, Καρδίτσα από Basket League.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ: –

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Παναιτωλικός από SL1, Παναχαϊκή από SL2, Προμηθέας Πατρών, Απόλλων Πατρών από Basket League

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Λαμία, Λεβαδειακός από SL1

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός Πειραιώς, Ατρόμητος Περιστερίου, Ιωνικός από SL1, Απόλλων Σμύρνης, Κηφισιά, Καλλιθέα, ΠΑΟ Ρουφ, Προοδευτική, Αιγάλεω, Ηλιούπολη, ΑΕΚ Β, Παναθηναϊκός Β, Ολυμπιακός Πειραιώς Β από SL2, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός Πειραιώς, ΑΕΚ, Περιστέρι, Ιωνικός, Λαύριο από Basket League.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ: Αστέρας Τρίπολης από SL1, Καλαμάτα από SL2

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: –

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: Διαγόρας Ρόδου από SL2, Κολοσσός Ρόδου από Basket League

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ: ΟΦΗ από SL1, Χανιά, Ηρόδοτος, Επισκοπή Ρεθύμνου, ΟΦ Ιεράπτρας από SL2