Πάθος για την νίκη στον Προμηθέα

Η ήττα στο εκτός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΚ, όπου ο Προμηθέας Πάτρας παρά την απώλεια του Young πάλεψε σκληρά και διεκδίκησε το ροζ φύλο αγώνα μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, έχει πεισμώσει την ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου , που επιθυμεί διακαώς να επιστρέψει στις νίκες. Σήμερα, απέναντι στον συμπολίτη Απόλλωνα, στο τελευταίο παιχνίδι πριν τη διακοπή για το All Star Game και το Final 4 του Unicef Trophy, οι παίκτες του Προμηθέα δείχνουν αποφασισμένοι να καταθέσουν κάθε ικμάδα ψυχής και δυνάμεων στο παρκέ, ώστε να βρουν ξανά αυτοπεποίθηση και να ξαναμπούν σε τροχιά επιτυχιών. Από την άλλη, ο Απόλλωνας έρχεται με καλή ψυχολογία στο «Δ. Τόφαλος», προερχόμενος από σπουδαία νίκη επί του Κολοσσού, με το ρεκόρ των «μελανόλευκων» να ανεβαίνει στο 3-5 και το συγκρότημα του Νίκου Βετούλα να κάνει βήμα παραμονής. Η αναμέτρηση θα αρχίσει στις 19:15 και θα έχει τηλεοπτική κάλυψη από την ΕΡΤ3 και ραδιοφωνική από τον ΣΚΑΪ Πάτρας 89,4. Διαιτητές της συνάντησης θα είναι οι κύριοι Κορομηλάς, Τζιοπάνος και Τηγάνης.

Ο αντίπαλος

Ο Απόλλωνας, στη δεύτερη σεζόν μετά την επιστροφή του στα μεγάλα σαλόνια, έχει τον ίδιο στόχο, που δεν είναι άλλος από την εξασφάλιση της παραμονής στη Basket League. Πέρυσι σώθηκε σχετικά άνετα, φέτος έχει κάνει τρεις σημαντικές εντός έδρας νίκες, απέναντι σε ομάδες με παρόμοιους στόχους και…βαδίζει προς την σωτηρία. Το ρόστερ των «μελανόλευκων» σε σχέση με την περσινή χρονιά έχει μεταβληθεί ριζικά, καθώς άλλαξε ο κορμός, τόσο των Ελλήνων, όσο και των ξένων. Δίπλαρος και Τσαλμπούρης αντικαταστάθηκαν από Καράμπελα, Μαστρογιαννόπουλο και Βησσαρίου, ενώ στους ξένους έγινε ολικό «λίφτινγκ». Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως ένας εκ των κορυφαίων ξένων στο φετινό ρόστερ του Απόλλωνα, ο Ryan Taylor, αποχαιρέτησε πριν λίγες μέρες την ομάδα, καθώς ενεργοποίησε το buy out του και θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ιταλία.

Aπόλυτος κυρίαρχος ο Προμηθέας

Τέσσερις φορές έχουν τεθεί αντιμέτωπες οι δύο ομάδες σε επίπεδο Basket League, με τον Προμηθέα να έχει κάνει το απόλυτο με 4×4 και να είναι το απόλυτο αφεντικό στα μεταξύ τους ματς.

Αντίθετες διαδρομές για τους δύο προπονητές

Τις πρώην ομάδες τους θα βρουν απέναντί τους Γιάννης Χριστόπουλος και Νίκος Βετούλας. O τεχνικός του Προμηθέα έχει διατελέσει ως head coach στον Απόλλωνα τη σεζόν 2005-06, ενώ ο Βετούλας είχε βρεθεί στον πάγκο των «πορτοκαλί» τη σεζόν 2015-16. Επίσης, ο Γιώργος Μπόγρης, ο οποίος αγωνίζεται τώρα στον Απόλλωνα, έχει παίξει στο παρελθόν στον Προμηθέα.