Πάλεψε, αλλά έμεινε από δυνάμεις ο Προμηθέας

Η ομάδα του Ηλία Ζούρου αντιμετώπισε την Μπουντούτσνοστ εκτός έδρας και γνώρισε ακόμα μια ήττα με το 90-77, παρά το ανταγωνιστικό πρόσωπο που έδειξε για περίπου 25 λεπτά στα πλαίσια του Eurocup.

Πλέον οι Αχαιοί είναι στο 4-11 και πρέπει να κάνουν τρομερή υπέρβαση για να κάνει το «επόμενο βήμα» στην διοργάνωση.

Ο Τζεράι Γκραντ ήταν εξαιρετικός με 23 πόντους (με 1/18 δίποντα και 1/1 βολή) και 5 ριμπάουντ αλλά η επίδοση του δεν ήταν αρκετή για να αποτρέψει την κατάρρευση στο Μαυρβούνιο.

Για τους νικητές, ο Πέταρ Πόποβιτς μέτρησε 15 πόντους και 4 ριμπάουντ, με τον Βλάντιμιρ Μίτσοβ να προσθέτει 12 πόντους και 5 ριμπάουντ, δίνοντας πολλές λύσεις. Εξίσου σημαντική και η παρουσία του Ουίλι Γκριν με 11 πόντους και 5 ριμπάουντ. Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, Κέντρικ Πέρι είχε θετικό συντελεστή με 8 πόντους, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 κλεψίματα.

Ο αγώνας

Η Μπουντούτσνοστ είχε τον πρώτο λόγο σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του ματς. Οι Μαυροβούνιοι μπήκαν δυναμικά στο παιχνίδι για να διατηρήσουν το προβάδισμα σε όλο το πρώτο μέρος (46-39).

Στην επιστροφή από τα αποδυτήρια ο Προμηθέας ανέβασε στροφές σε μια προσπάθεια να ροκανίσει τη διαφορά. Ο Γκραντ είχε πάρει φωτιά σκοράροντας τους μισούς πόντους από τους συνολικούς της περιόδου για την ομάδα του (9 από τους 18). Ωστόσο, οι γηπεδούχοι με τους Πόποβιτς και Ουίλι σε πρώτο ρόλο κατάφεραν να μη χάσουν τα ηνία του αγώνα και να παραμείνουν μπροστά για το 67-57 στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Εκεί ουσιαστικά το παιχνίδι είχε κριθεί, αφού οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν τα ψυχικά αποθέματα για τη συνέχεια. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν όμως με το πόδι στο γκάζι, με αποτέλεσμα να ανεβάσουν τη διαφορά ακόμη περισσότερο (85-66 στο 37′) και να μετατρέψουν σε παράσταση για ένα ρόλο το φινάλε του αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 26-16, 46-39, 67-57, 90-77

Τα στατιστικά του αγώνα