Πάνος: «Η Παναχαϊκή αξίζει να είναι στην Α΄Εθνική, έχουμε πολλές ελπίδες να μπούμε στα πλέι οφ»

Ο Ξενοφώντας Πάνος μίλησε στο SDNA για την φετινή πορεία της Παναχαϊκής στο πρωτάθλημα της Super League 2, το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, αλλά και για τον στόχο των Αχαιών που δεν είναι άλλος από την είσοδο τους στα πλέι οφ.

 Παναχαϊκή επικράτησε στην έδρα της με 2-1 της Δόξας Δράμας, αποτέλεσμα το οποίο την βάζει πλέον για τα καλά στην μάχη για την κατάληψη μίας εκ των θέσεων της πρώτης εξάδας, που οδηγούν στα πλέι οφ.

Ο δεξιός αμυντικός των «κοκκινόμαυρων» μίλησε στο SDNA για το εν λόγω αποτέλεσμα, τον προπονητή της ομάδας Χρήστο Καραπίτσο, την απόφαση του να επιστρέψει στους Αχαιούς μετά από δέκα χρόνια, το φετινό πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής, για το οποίο είπε ότι «είναι μέσα στα δύο καλύτερα πρωταθλήματα, που έχουν δει τα τελευταία δέκα χρόνια», αλλά και για το ότι έχει στην έδρα της τα δύο σημαντικά ματς με Χανιά και Εργοτέλη 

Η Παναχαϊκή πέτυχε την πέμπτη της εντός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα. Πόσο σημαντικό είναι το αποτέλεσμα αυτό για την ομάδα;

«Ήταν ένα ματς πάρα πολύ δύσκολο. Ξέραμε τις δυσκολίες του παιχνιδιού, αλλά θεωρώ ότι ήμασταν συγκεντρωμένοι σε όλη την διάρκεια του. Κάναμε αυτό που μας είπε ο προπονητής και το βγάλαμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Πιστεύω ότι είναι από τα καλύτερα παιχνίδια που έχει κάνει η ομάδα. Χάσαμε πάρα πολλές ευκαιρίες. Δεν τελειώσαμε γρήγορα το παιχνίδι. Αυτό δεν μας άγχωσε. Συνεχίσαμε να παίζουμε ωραίο ποδόσφαιρο, να κάνουμε ευκαιρίες και στο τέλος πήραμε αυτή την πάρα πολύ σημαντική νίκη, η οποία για τα επόμενα τέσσερα παιχνίδια που ακολουθούν είναι πάρα πολύ σημαντική, γιατί μας δίνει μεγάλη ώθηση για τα παιχνίδια που έρχονται τα οποία είναι πάρα πολύ δύσκολα».

Την εβδομάδα που προηγήθηκε πριν από το ματς είχατε άγχος, καθώς ήταν ματς κομβικής σημασίας για την ομάδα;

«Όχι. Δεν είχαμε καθόλου άγχος. Μπορεί να χάσαμε μέσα στον Ιωνικό, αλλά θεωρώ ότι είχαμε πολύ καλή παρουσία σ΄όλο τον αγώνα. Χάσαμε στο τελευταίο λεπτό του παιχνιδιού, στις καθυστερήσεις. Δουλέψαμε σε κάποια πράγματα μέσα στην εβδομάδα είχαμε και την τύχη να έχουμε ολόκληρη την εβδομάδα μπροστά μας, για να μπορέσουμε να δουλέψουμε κάποια πράγματα. Δουλέψαμε στις αδυναμίες του αντιπάλου. Αναλύσαμε τα πλεονεκτήματα του αντιπάλου, αλλά και το τι πρέπει να προσέξουμε κι έτσι μπήκαμε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι, χωρίς άγχος  και χωρίς πίεση. Αυτό φάνηκε και μέσα στο γήπεδο, γιατί δημιουργήσαμε πάρα πολλές ευκαιρίες. Κάναμε 6-7 κλασικές ευκαιρίες για γκολ». 

Στο παιχνίδι αυτό θα μπορούσε να πει κάποιος ότι κάνατε την καλύτερη σας εμφάνιση;

«Αυτό το παιχνίδι ήταν ίσως η καλύτερη εμφάνιση της Παναχαϊκής. Βέβαια υπάρχουν ακόμα 2-3 παιχνίδια, όπως με την Ξάνθη και τον Λεβαδειακό, όπου ήμασταν εξίσου πάρα πολύ καλοί… Πιστεύω ότι και στα επόμενα παιχνίδια, θα παρουσιάσουμε αυτό το πρόσωπο. Αν παρουσιάσουμε αυτό το πρόσωπο νομίζω ότι δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι».

Θα μπορούσατε να έχετε «κλειδώσει» τη νίκη από το πρώτο μέρος…; 

«Όπως είπα και πριν ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, πέρα από το γκολ που βάλαμε κάναμε 4-5 κλασικές ευκαιρίες για γκολ. Ο τερματοφύλακας της αντίπαλης ομάδας ήταν σε πάρα πολύ καλή μέρα. Εμείς δεν καταφέραμε να σκοράρουμε πάνω από ένα γκολ και πήγαμε με ένα γκολ στα αποδυτήρια. Αυτό δεν μας άγχωσε συνεχίσαμε στο ίδιο επίπεδο κι έτσι φτάσαμε σε αυτή την καλή νίκη για την ομάδα μας»

Το γεγονός ότι αυτή η νίκη ήρθε κάπως «αγχωτικά» είναι κάτι που σας δημιουργεί έναν προβληματισμό;

«Όχι. Δεν μας δημιουργεί προβληματισμό γιατί η παρουσία ήταν πάρα πολύ καλή. Αν κερδίζαμε το παιχνίδι και η παρουσία μας, δεν ήταν καλή τότε προφανώς και θα υπήρχε προβληματισμός. Σ΄όλη την διάρκεια του παιχνιδιού ήμασταν κυρίαρχοι. Οπότε δεν μπορώ να πω ότι μας προβλημάτισε κάτι στο παιχνίδι και γενικά σε όλη μας την συμπεριφορά».

Στόχος της Παναχαϊκής όπως έχει πει και ο προπονητής της ομάδας είναι η είσοδος της στην εξάδα. Μπορεί να επιτευχτεί ο στόχος αυτό;

«Ναι συμφωνώ κι εγώ. Ο στόχος, με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή είναι η ομάδα να καταφέρει να μπει στην εξάδα. Σίγουρα θέλαμε πολύ περισσότερα από την αρχή της χρονιάς. Δυστυχώς κάποια προβλήματα τραυματισμών που είχαμε στις θέσεις μπροστά, μας στέρησαν αυτό το δικαίωμα να είμαστε κοντά στην κορυφή. Αλλά θεωρώ ότι αν μπούμε στην εξάδα, που πιστεύω ότι θα μπούμε με ανάλογες εμφανίσεις όπως κόντρα στην Δόξα Δράμας μετά μπορούν να γίνουν όλα. Δεν λέω ότι μπορούμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα, αλλά θεωρώ ότι εάν είμαστε αυτοί που πρέπει μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα στα πλέι οφ».  

Η ομάδα ξεκίνησε την φετινή σεζόν ως φαβορί για την άνοδο. Ωστόσο πλέον η διαφορά της από τις πρώτες θέσεις είναι μεγάλη. Μπορεί να πούμε ότι οι τραυματισμοί βασικών παικτών, αλλά και η ατυχία της σε ορισμένα παιχνίδια της έχουν κοστίσει;

«Σίγουρα είναι μια ιδιαίτερη χρονιά αυτή. Εμείς παίζουμε Τετάρτη-Κυριακή όλα τα παιχνίδια. Είχαμε την ατυχία να μας τραυματιστούν παίκτες, οι οποίοι ήταν πολύ σημαντικοί για την ομάδα μας και ειδικά στις θέσεις που όπως είπα και πριν είναι αυτές της επίθεσης. Ήταν ένα θέμα αυτό για εμάς. Πιστεύω ότι αν δεν είχαμε αυτές τις ατυχίες θα έλεγα, θα ήμασταν αν όχι στην πρώτη θέση, θα ήμασταν πολύ κοντά 3-4 βαθμούς μακριά από την κορυφή. Αυτό πιστεύω εγώ».

Τι είναι αυτό το οποίο προσπαθεί να περάσει στην φιλοσοφία της ομάδας o Χρήστος Καραπίτσος..;

«Ο κόουτς ήταν και πριν στην ομάδα. Μας ήξερε και τον ξέραμε πολύ καλά. Ήξερε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του κάθε παίκτη. Αυτό που μας είπε από την πρώτη στιγμή ήταν να πιστέψουμε στους εαυτούς μας. Ότι είμαστε καλοί ποδοσφαιριστές και πιστεύει σε εμάς. Οπότε μας έδωσε την ώθηση και μας είπε μην έχετε άγχος μπείτε μέσα στο γήπεδο και κάντε αυτό που ξέρετε να κάνετε καλά». 

Τι κλίμα επικρατεί στα αποδυτήρια μεταξύ σας;

«Ακούγονται πάρα πολλά. Καταλαβαίνω ότι σε μια ομάδα προσπαθούν να βγάλουν ότι όταν δεν πάει καλά, ότι τα αποδυτήρια δεν είναι καλά, ότι υπάρχει γκρίνια, ότι υπάρχει το οτιδήποτε. Εννοείται πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Όλοι οι παίκτες μεταξύ μας τα έχουμε καλά. Ο καθένας προσπαθεί να βοηθήσει τον συμπαίκτη του. Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Σίγουρα να μην είμαστε και ψεύτες, ο κάθε ποδοσφαιριστής θέλει να παίζει. Υπάρχει ο υγιής ανταγωνισμός. Αυτό είναι καλό να υπάρχει γιατί σου δίνει την δυνατότητα να γίνεσαι και καλύτερος. Το κλίμα είναι πάρα πολύ καλό, κάτι το οποίο φαίνεται και στους αγώνες».

Μπορεί η Παναχαϊκή στην προσπάθεια αυτή που κάνει για είσοδο στην εξάδα, να κάνει ένα μεγάλο αποτέλεσμα, το οποίο θα την βάλει για τα καλά στο κόλπο;

«Φυσικά. Αυτό θέλουμε κι εμείς. Ξέρουμε ότι την Τετάρτη παίζουμε ένα ματς, πολύ σημαντικό με τον Λεβαδειακό. Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά τις δυσκολίες του παιχνιδιού και τι μπορούμε να κάνουμε σε αυτό το παιχνίδι. Θεωρώ ότι αν είμαστε σοβαροί όπως και με την Δόξα Δράμας και βγάλουμε το πάθος και την αγωνιστικότητα που βγάζουμε στα τελευταία παιχνίδια έχουμε όχι απλά πολλές πιθανότητες πιστεύω ότι μπορούμε να κατακτήσουμε τους τρεις βαθμούς. Βέβαια όλα αυτά είναι στα λόγια, αλλά θεωρώ ότι αν έχουμε το πρόσωπο, που είχαμε στα τελευταία 2-3 παιχνίδια, ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε… Δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές στις ομάδες. Ο καθένας μπορεί να κερδίσει τον οποιοδήποτε». 

Από τις νίκες που έχει κάνει η ομάδα μέχρι τώρα ποια ή ποιες είναι οι πιο σημαντικές;

«Όταν κερδίζεις όλες είναι σημαντικές. Μακάρι να μπορούσαμε να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια, αλλά θεωρώ το πιο κομβικό παιχνίδι ήταν αυτό με την Δόξα Δράμας, που έπρεπε οπωσδήποτε να κερδίσουμε και το κερδίσαμε. Όπως και το παιχνίδι με την Ξάνθη που είπα πριν, με τον Λεβαδειακό που κερδίσαμε. Αλλά με βάση όπως βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή θεωρώ ότι το παιχνίδι με την Δόξα Δράμας ήταν το πιο σημαντικό, μέχρι το επόμενο». 

Οι διαφορές από την τέταρτη θέση, μέχρι και την θέση που βρίσκεται η Παναχαϊκή είναι μικρές. Θα γίνει μάχη μέχρι το τέλος κατά την γνώμη σου…;

«Φυσικά, φυσικά. Όταν εμείς είμαστε τρεις βαθμούς από την 4η θέση και με αυτές τις ομάδες παίζουμε στα επόμενα παιχνίδια, όπως και με τον Λεβαδειακό τώρα και με τα Χανιά και με τον Εργοτέλη και με την Ξάνθη είναι στα πόδια μας. Θεωρώ ότι, όπως είπα και πριν αν είμαστε αυτοί που πρέπει και δεν έχουμε τραυματισμούς και είμαστε όλοι υγιείς, γιατί αυτό είναι το πιο σημαντικό έχουμε πολλές ελπίδες και να μπούμε στα πλει οφ και να έχουμε και τους βαθμούς που θέλουμε έτσι ώστε στα παιχνίδια που θα μπούμε στα πλει οφ να είμαστε πιο καλά βαθμολογικά». 

Το γεγονός ότι φέτος η Παναχαϊκή αγωνίζεται χωρίς κόσμο στα εντός έδρας παιχνίδια είναι κάτι, που την έχει επηρεάσει;

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχουμε γιατί η Παναχαϊκή ξέρετε πολύ καλά είναι μεγάλη ομάδα έχει βαριά φανέλα και έχει πάρα πολύ λαό που την ακολουθεί είναι ότι εμείς έχουμε μειονέκτημα σε αυτό. Αν θα παίζαμε με κόσμο θα είχαμε 4-5-6.000 κόσμο σε κάθε παιχνίδι και άλλες ομάδες που είναι σε αυτή την κατηγορία, δεν έχουν αυτό το πλεονέκτημα. Θεωρώ ότι αν είχαμε αυτό το βοήθημα από τον κόσμο, θα πηγαίναμε πολύ καλύτερα. Δεν το συζητάω. Είναι μεγάλη η στεναχώρια μας που δεν έχουμε τον  κόσμο στο πλευρό μας. Είναι μεγάλο μειονέκτημα για εμάς. Θα μπορούσαμε σίγουρα να κάνουμε πολύ περισσότερα πράγματα, έχοντας τον κόσμο δίπλα μας».

Το καλοκαίρι επέστρεψες στην ομάδα μετά από 10χρόνια. Τι ήταν αυτό που σε ώθησε στην απόφαση αυτή;

«Εγώ ήμουν στην Παναχαϊκή πριν 10 χρόνια και έζησα τον παλμό της εξέδρας. Ένιωσα όλο αυτό που είπα και πριν ότι είχαμε σε κάθε παιχνίδι 5-6 και 7.000 κόσμο και ξέρω τι αντιπροσωπεύει αυτή την ομάδα. Οπότε για εμένα ήταν ένα κίνητρο να το πω έτσι να επιστρέψω στην Παναχαϊκή και να προσπαθήσω μαζί της να πάρω μια άνοδο στην Α΄Εθνική, γιατί η Παναχαϊκή έχει πάρα πολλά χρόνια να είναι στα μεγάλα σαλόνια. Πραγματικά δεν το αξίζει. Η Παναχαϊκή αξίζει να είναι στην Α΄Εθνική. Ήθελα πάρα πολύ να έρθω. Με γέμιζε αυτό και πραγματικά είμαι πάρα πολύ στεναχωρημένος που δεν καταφέραμε και δεν θα καταφέρουμε να έχουμε τον κόσμο δίπλα μας, στα παιχνίδια». 

Μετά την εκτός έδρας ήττα από την Ιεράπετρα ο πρόεδρος της ομάδας Γιώργος Μπάρλος έκανε λόγο για τουρίστες. Αυτά τα οποία είπε πόσο σας πείσμωσαν εν όψει της συνέχειας…;

«Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ εγώ να κρίνω τον πρόεδρο. Ο πρόεδρος βάζει τα χρήματα του στην ομάδα. Παλεύει καθημερινά για το καλό της ομάδας. Ήταν δυστυχώς για εμάς ένα κακό αποτέλεσμα που φέραμε μέσα στην Ιεράπετρα, το οποίο είναι ποδόσφαιρο και ξέρουμε όλοι ότι μπορεί να συμβεί. Ο κάθε ποδοσφαιριστής έχει την προσωπικότητα του. Θεωρώ ότι όλα τα παιδιά έκατσαν και σκέφτηκαν ο καθένας ξεχωριστά, τι έκανε λάθος ή τι έκανε σωστό. Στα επόμενα παιχνίδια βγάλαμε ένα καλύτερο πρόσωπο. Δεν υπάρχει κάτι διαφορετικό, ο πρόεδρος είναι δίπλα μας, μας στηρίζει και προχωράμε όλοι μαζί». 

Το ότι εσείς ως παίκτες βρίσκεστε σε μία ομάδα, η οποία δεν αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα είναι κάτι που σας δίνει κίνητρο να βγάζετε τον καλύτερο σας εαυτό…;

«Απ΄ότι ξέρουμε όλοι, ο πρόεδρος ο κύριος Μπάρλος πήρε την ομάδα, σε μία πολύ δύσκολη εποχή και όπως ήταν η κατάσταση στην Ελλάδα και όπως ήταν η ομάδα. Έκανε κάποιες πολύ καλές κινήσεις. Έφτιαξε το προπονητικό κέντρο, το οποίο είναι το πιο σημαντικό απ΄όλα. Το να έχεις εγκαταστάσεις, για να μπορείς να κάνεις προπόνηση σ΄ένα καλό γήπεδο. Να έχεις κάποια άλλα πράγματα, τα οποία πρέπει να έχει ο κάθε ποδοσφαιριστής, για να μπορεί να λέει ότι είναι ποδοσφαιριστής… Πιστεύω ότι αυτό μας δίνει περισσότερο κίνητρο, να δουλεύουμε και να δίνουμε τα πάντα για αυτή την ομάδα». 

Τα συνεχόμενα παιχνίδια που έχει δώσει η ομάδα είναι κάτι που την έχει επηρεάσει πολύ, όσον αφορά την απόδοση της…;

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε εμείς, αλλά και όλες οι ομάδες είναι ότι ξεκινήσαμε πολύ νωρίς την προετοιμασία και το πρωτάθλημα άργησε να ξεκινήσει. Ξαφνικά άρχισε το πρωτάθλημα και εμείς έπρεπε να παίζουμε Τετάρτη- Κυριακή. Στην αρχή ήμασταν όλοι πολύ καλά, γιατί ήταν η αρχή του πρωταθλήματος και δεν βγάλαμε πολλούς τραυματισμούς. Αλλά στην συνέχεια και με τα συνεχόμενα παιχνίδια βγάλαμε αρκετούς τραυματισμούς, που δεν μας έδωσαν το δικαίωμα, σε κάποια παιχνίδια σημαντικά να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Δεν δεχόμασταν γκολ. Ερχόμασταν ισοπαλία, ερχόμασταν 0-0… Αν είχαμε καταφέρει να πάρει τη νίκη σε 2-3 παιχνίδια, που θα μπορούσαμε να την πάρουμε τώρα θα μιλάγαμε διαφορετικά». 

Οι εντός έδρας απώλειες είναι αυτές που σας έχουν κοστίσει περισσότερο; Πιστεύετε ότι αν τα είχατε πάρει αυτά τα ματς, θα ήσασταν πολύ πιο κοντά στις πρώτες θέσεις;

«Σίγουρα, σίγουρα… Αν εξαιρέσω το παιχνίδι με τον Διαγόρα, όπου πραγματικά η ομάδα ήταν υπέροχη στο β΄ ημίχρονο, θα έπρεπε σίγουρα να κερδίσει. Αλλά ξέρετε το ποδόσφαιρο είναι έτσι και για αυτό είναι και όμορφο θεωρώ ότι ένα παιχνίδι, όπως με τον Καραϊσκάκη μέσα στην έδρα μας ή ακόμα και με τα Τρίκαλα πρώτη αγωνιστική, που θα μπορούσαμε να τα πάρουμε πραγματικά δεν ήμασταν ίσως αυτοί που έπρεπε για να καταφέρουμε να πάρουμε το παιχνίδι. Όπως βλέπετε εμείς στα παιχνίδια «ντέρμπι», όπως με την Ξάνθη και τον Λεβαδειακό στην έδρα μας, τα πήραμε αυτά τα παιχνίδια. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε στην έδρα μας, κάποιες ομάδες που ήρθαν να μας παίξουν κλειστά και έτσι δεν καταφέραμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλαμε πολύ. Αυτό ακριβώς γινόταν και στα εκτός έδρας παιχνίδια, όπως με τον Καραϊσκάκη, όπου πάλι δεν καταφέραμε να κερδίσουμε, όπως και μέσα στα Τρίκαλα δεν καταφέραμε να κερδίσουμε. Με τις δύο ομάδες αυτές, δεν καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη. Πιστεύω ότι αν είχαμε πάρει τη νίκη και μέσα και έξω πιστεύω ότι θα ήμασταν πιο ψηλά στη βαθμολογία». 

Η Παναχαϊκή θα μπορούσε να είχε κάνει καλύτερη πορεία, απ΄ότι έχει κάνει τώρα στο πρωτάθλημα;

«Προφανώς, προφανώς. Δεν το συζητάμε εννοείται ότι θα μπορούσαμε όπως είπα και πριν να έχουμε πάρει 2-3 παιχνίδια, που μπορούσαμε να τα πάρουμε και δεν καταφέραμε να τα πάρουμε. Εννοείται ότι θέλαμε όλοι να είμαστε πιο ψηλά βαθμολογικά, αλλά θεωρώ ότι δεν έχει χαθεί τίποτα. Είμαστε τυχεροί, γιατί και οι άλλες ομάδες χάνουν βαθμούς και  βρισκόμαστε στην θέση να κάνουμε το κάτι παραπάνω τώρα, να δώσουμε τα πάντα και να καταφέρουμε να μπούμε στα πλέι οφ  κι έτσι να κάνουμε τα παιχνίδια που πρέπει για να καταφέρουμε τον στόχο μας. Μακάρι να πάρουμε την 2η θέση και να πάμε στα μπαράζ, αν τα καταφέρουμε θα είναι ο στόχος μας επιτυχημένος». 

Η παρουσία του προέδρου στις προπονήσεις έχει παίξει καταλυτικό ρόλο στο να γίνεται οικογένεια;

«Ο πρόεδρος όσες φορές έχει έρθει στα αποδυτήρια και στο γήπεδο, να μας μιλήσει πραγματικά, μας μίλησε πάρα πολύ ήρεμα. Μας είπε σωστά πράγματα. Μας είπε τι θέλει από εμάς. Ότι θέλει να έχουμε πάθος και να τα δίνουμε όλα στο γήπεδο. Αυτό βοηθάει . Βοηθάει όταν ο πρόεδρος της ομάδας σου έρχεται και σε στηρίζει. Νομίζω ότι αυτό είναι καλό, γιατί αν δεν γινόταν θεωρώ ότι δεν θα ήμασταν τώρα σε αυτή τη θέση, θα ήμασταν πιο κάτω». 

Αυτό το πρωτάθλημα που βλέπουμε μπορούμε να πούμε ότι είναι το καλύτερο των τελευταίων ετών στην Β΄ Εθνική. 

«Θεωρώ ότι είναι ένα από τα καλύτερα. Αν εξαιρέσω την χρονιά, που υπήρχαν ομάδες όπως ο Απόλλωνας, ο Άρης, ο ΟΦΗ είναι μέσα στα δύο καλύτερα πρωταθλήματα, που έχουν δει τα τελευταία δέκα χρόνια. Σίγουρα. Όταν βλέπεις ότι όλοι θέλουν να κερδίσουν τους πάντες. Πραγματικά είναι ένα συγκλονιστικό πρωτάθλημα».

Με δεδομένη την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή, που φέτος είναι μια ιδιαίτερη χρονιά… στην Παναχαϊκή υπάρχει άγχος…;

«Δεν θα το έλεγα ότι υπάρχει άγχος. Αυτό που βλέπω και από τα παιδιά στο γήπεδο υπάρχει στεναχώρια, γιατί πιστεύαμε ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι καλό φέτος. Δυστυχώς δεν ήρθε το επιθυμητό αποτέλεσμα, μέχρι στιγμής αλλά όχι δεν θεωρώ ότι μας βαραίνει κάποιο άγχος. Ίσα-ίσα είναι κίνητρο να είσαι σε τέτοια ομάδα, με τέτοιο βάρος φανέλας και κίνητρο όπως είπα και πριν να καταφέρεις να ανέβεις κατηγορία με την συγκεκριμένη ομάδα, που λείπει πάρα πολλά χρόνια από την Α΄Εθνική. Όλα τα παιδιά θα ήθελαν να είναι μέρος αυτής της ομάδας, που θα ανέβει στην Α΄Εθνική είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό για τον καθένα». 

Από τα τελευταία παιχνίδια που ακολουθούν έχετε δύο σημαντικά ματς στην έδρα σας, με τα Χανιά και τον Εργοτέλη. Αυτό για εσάς είναι καλό…;

«Στο σημείο που έχουμε φτάσει αυτή τη στιγμή είναι καλό για εμάς, ότι έχουμε αυτά τα δύο παιχνίδια μέσα στην έδρα μας. Μας δίνεται μια τεράστια ευκαιρία να πάρουμε αυτά τα δύο παιχνίδια και να μπούμε γερά στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης, όπως έχουμε και τον Λεβαδειακό που είναι διεκδικητής, αλλά και την Ξάνθη τελευταία αγωνιστική στην έδρα της. Πραγματικά για εμένα, αλλά και για όλα τα παιδιά, μας δίνετε τεράστια ευκαιρία στα δύο παιχνίδια που έχουμε στην έδρα μας, να τα πάρουμε και να πάμε ψηλά. Δεν θεωρώ ότι αυτός θα μας δημιουργήσει άγχος. Ίσα-ίσα, μας δίνει μεγάλο κίνητρο το ότι έχουμε τα ματς αυτά, μέσα στην έδρα μας». 

Την Τετάρτη παίζετε στην Λιβαδειά με τον Λεβαδειακό. Μπορείτε να πάρετε ένα θετικό αποτέλεσμα από το συγκεκριμένο παιχνίδι;

«Εννοείται. Το πιστεύω. Το πιστεύουμε όλοι. Για αυτό θα πάμε στη Λιβαδειά. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Ξέρουμε τι θα αντιμετωπίσουμε. Ξέρουμε τις δυσκολίες του παιχνιδιού. Έχουμε στην ομάδα μας έμπειρα παιδιά και πολύ ταλέντο. Είναι ένα παιχνίδι που είναι ντέρμπι για εμένα. Όπως στον πρώτο γύρο καταφέραμε και κερδίσαμε πιστεύω ότι και στο παιχνίδι της Λιβαδειάς να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Εννοείται πως το πιστεύω». 

Η συνέντευξη δόθηκε στον Άκη Παπαβλασόπουλο