Πένθος στο πατραϊκό ποδόσφαιρο για τον Ανδρέα Μιχαλόπουλο

Μια μεγάλη μορφή του Ελληνικού ποδόσφαιρου και της Παναχαϊκής ο Ανδρέας Μιχαλόπουλος “έφυγε” πριν από λίγο από την ζωή σε ηλικία 74 ετών και σκόρπισε την θλίψη όχι μόνο στους φίλους των κοκκινόμαυρων, αλλά σε ολόκληρο τον αθλητισμό.

Ο Μιχαλόπουλος ήταν μέλος της “χρυσής” πεντάδας της Παναχαϊκής η οποία την δεκαετία του 1970 έβγαλε την ομάδα για πρώτη φορά στη Ευρώπη. Το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και για αυτό νοσηλευόταν στο νοσοκομείο “Αγ. Ανδρέας” ωστόσο δεν άντεξε και σήμερα το μεσημέρι έχασε τη μάχη με την ζωή.

Αγωνίστηκε μία φορά με την Εθνική Ελλάδας το 1973. Εχει αγωνιστεί στην Εθνική Ενόπλων με την όποια κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο Ενόπλων το 1969 και την 3η θέση το 1972. Υπήρξε επίσης μέλος της Εθνικής Ελπίδων, η οποία το 1971 κατέκτησε το 4ο Βαλκανικό Κύπελλο.

Ο Μιχαλόπουλος κάθισε στον πάγκο πολλών ομάδων, όπως η Παναχαϊκή, η Θύελλα Πατρών, η Ξάνθη, η ΑΕΛ, ο Λεβαδειακός, ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο Απόλλων Αθηνών, η Εθνική Ελπίδων και ο Πανιώνιος.

 Ο «Έλληνας» όπως ήταν το παρατσούκλι του αφήνει πίσω του  μια όμορφη οικογένεια, την σύζυγό του Γιώτα και τα παιδιά του Μαριέττα, Γιώργος τα οποία γαλούχησε με τις αρχές που πρέπει και τα  υπεραγαπούσε.