Παιχνίδι «έξι βαθμών» στη Ρόδο

Αν ήλθε η ώρα να χαρακτηρίζουμε παιχνίδια «έξι βαθμών», αυτό που ανοίγει την αυλαία της 17ης αγωνιστική σίγουρα είναι. Ο Διαγόρας, που σε τρεις αγωνιστικές έκανε τρεις ήττες και έπεσε τρεις θέσεις στη βαθμολογία, από τη δεύτερη στην πέμπτη, αναζητά την ανάκαμψη όσο το δυνατό γρηγορότερα.

Δέχτηκε επτά γκολ στα τρία τελευταία παιχνίδια του, τη στιγμή που στα προηγούμενα 13 είχε δεχτεί μόλις έξι! Άλλωστε πριν από αυτές τις τρεις ήττες, οι δύο μάλιστα στην έδρα του, είχε μόλις μια σε 13 παιχνίδια. Η ομάδα του Σάκη Θεοδοσιάδη υποδέχεται τον Λεβαδειακό, μια ομάδα που ο Εδεσσαίος προπονητής πανηγύρισε δύο ανόδους σαν παίκτης της. Οι Βοιωτοί δεν έχουν σκοράρει στα δύο τελευταία παιχνίδια τους, χάνοντας 1-0 στην Ξάνθη και μένοντας στο 0-0 στην έδρα τους με τα Τρίκαλα. Κάτι που σημαίνει ότι με ένα τρίτο αρνητικό αποτέλεσμα θα χάσουν περισσότερο έδαφος.

Ο Λεβαδειακός είναι αήττητος στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια μεταξύ τους, έχοντας δύο νίκες και δύο ισοπαλίες. Το παιχνίδι του πρώτου γύρου στη Λιβαδειά τελείωσε 0-0, αλλά τα παιχνίδια της σεζόν 2010-11 έχουν ένα μεγάλο πρωταγωνιστή. Τον Ροδίτη επιθετικό Πέτρο Ζουρούδη. Στις 12 Σεπτεμβρίου 2010, στην πρεμιέρα της Β’ Εθνικής τότε στη Λιβαδειά, ο Διαγόρας κάνει εντυπωσιακή νίκη με 1-0, με γκολ του Πέτρου Ζουρούδη. Μάλιστα αυτή η ήττα του Λεβαδειακού σε συνδυασμό με μια ακόμα στο Κύπελλο, έγινε αιτία να απομακρυνθεί από τον πάγκο του ο Γιώργος Φοιρός.

Όταν έρχεται η ώρα να παίξουν στον δεύτερο γύρο στις 16 Ιανουαρίου 2011 στη Ρόδο, ο Διαγόρας είναι τρίτος και ο Λεβαδειακός πέμπτος. Αναπληρωματικός στο Λεβαδειακό είναι ο… Ροδίτης Πέτρος Ζουρούδης, που έχει μεταγραφεί πέντε μέρες νωρίτερα από το Διαγόρα στον Λεβαδειακό. Μόλις στο 16’ μπαίνει στο παιχνίδι στη θέση του τραυματία Μπάρκογλου και καταφέρνει να πετύχει το πρώτο του γκολ με το Λεβαδειακό, στερώντας τη νίκη από την πρώτη ομάδα του, ισοφαρίζοντας σε 1-1 (19’ σουτ Αγκιριμπά – 51’ σουτ Ζουρούδης).

Ως το τέλος του πρωταθλήματος ο Λεβαδειακός προσπερνά και οι δύο ομάδες βρίσκονται και πάλι αντίπαλες στα πλέι οφ μέσα στο κατακαλόκαιρο. Στις 24 Ιουλίου στο γήπεδο Φυλής ο Λεβαδειακός επικρατεί με 1-0, εύκολο να μαντέψουμε τον σκόρερ, ο Πέτρος Ζουρούδης με σουτ στο 54’. Και έξι μέρες αργότερα στο ίδιο γήπεδο ο Λεβαδειακός επικρατεί με 4-0 (5’ σουτ Ζουρούδης, 13’ φάουλ Ταραλίδης, 50’ σουτ Μουλόπουλος, 70’ σουτ Βασιλείου). Ο Ζουρούδης σκόραρε και στα τέσσερα παιχνίδια της σεζόν ανάμεσα στις δύο ομάδες!