Παναγιώτης Διακοφώτης: “Τοπικά πρωταθλήματα και Γ΄ Εθνική ξεκινούν το Φλεβάρη”

Σημαντικές δηλώσεις που αφορούν τα πρωταθλήματα της Γ’ Εθνικής σε όλη τη χώρα, αλλά και τα τοπικά παραχώρησε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δωδεκανήσου και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, Παναγιώτης Διακοφώτης. Ειδικότερα, ο κ. Διακοφώτης μίλησε στο sportstonoto radio, κάνοντας γνωστό ότι τα τοπικά, αλλά και η Γ’ Εθνική δρομολογούνται να ξεκινήσουν τον Φεβρουάριο και αφού με τη λήξη του απαγορευτικού θα ξεκινήσουν εκείνη την περίοδο οι προπονήσεις.

 Σε ό,τι αφορά την Γ’ Εθνική απέκλεισε το ενδεχόμενο να διεξαχθεί το πρωτάθλημα σ’ ένα γύρο. Επεσήμανε κιόλας ότι αυτό θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τον Ιούνιο.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δωδεκανήσου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να τροποποιηθούν τα μπαράζ ανόδου από την Γ’ Εθνική στην Φούτμπολ Λιγκ και ουσιαστικά να διεξαχθούν αλά… Τσάμπιονς Λιγκ (Final 8).

Ακολουθούν τις δηλώσεις του τις οποίες απομαγνητοφώνησε το athlitiko:

«Είμαστε σε αναμονή όσον αφορά τις αποφάσεις και τις εξελίξεις με την πανδημία. Επειδή έχω διαβάσει και έχω ακούσει, ποτέ δεν έχει τεθεί ζήτημα για ένα γύρο στην Γ’ Εθνική ή οτιδήποτε άλλο. Δεν έχει τεθεί τέτοιο ζήτημα για μας που είμαστε στην επιτροπή διοργανώσεων. Αυτά, για να ξεκαθαρίσουμε για την Γ’ Εθνική. Οσον αφορά τώρα τις δύο επαγγελματικές κατηγορίες, βέβαια κι εμάς μας έχει εκπλήξει ότι μέχρι σήμερα δεν είχε δοθεί το πράσινο φως ώστε να ξεκινούσαν τις προπονήσεις οι ομάδες και σιγά-σιγά να μπουν στους επίσημους αγώνες. Ξέρω ότι είχε γίνει το επίσημο αίτημα από τον κ. Λεουτσάκο για την Σούπερ Λιγκ 2 για τις προπονήσεις και περιμένουμε απ’ ό,τι τουλάχιστον λέγεται μέχρι τη Δευτέρα μία επίσημη απάντηση και για την Φούτμπολ Λιγκ. Πιστεύω ότι τα μέλη της επιτροπής πρέπει να καταλάβουν ότι το να ξεκινήσουν οι προπονήσεις και να είναι έτοιμες με το νέο χρόνο οι ομάδες είναι σημαντικό για να προλάβουν κιόλας τις ημερομηνίες. Πιστεύω ότι είναι μονόδρομος η τροποποίηση της προκήρυξης. Θα πάμε σε μία λύση -αυτό θα το αποφασίσει βέβαια η Λίγκα, όχι εμείς ως ομοσπονδία- να τροποποιήσει την προκήρυξη της ώστε να καταργηθούν τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ και να πάμε να ολοκληρώσουμε τα δύο πρωταθλήματα χωρίς να υπάρχουν αυτοί οι αγώνες. Αυτή είναι η δική μου εκτίμηση».

Για τη Γ’ Εθνική: «Εχουμε το περιθώριο μέχρι τον Ιούνιο να έχουμε ολοκληρώσει τα πρωταθλήματα, αλλά και εκεί σκεφτόμαστε εάν θα τροποποιήσουμε τα μπαράζ ανόδου. Αυτή τη στιγμή, είναι να γίνουν σε δύο ομίλους, φαντάζομαι ότι θα κάνουμε κάτι όπως έγινε και με το Champions League, αυτή είναι η σκέψη δική μου».

Για τις εκλογές στην ΕΠΟ: «Απ’ ό,τι γνωρίζω πάμε για 17/1. Θ’ αποφασίσουμε την Πέμπτη. Κάθε μέρα αλλάζουν τα πράγματα και για τη δική μου συμμετοχή που με ρωτάτε θα πρέπει να περιμένετε. Θα δούμε. Για τον Ζαγοράκη, ναι υπάρχει μια πρόταση από τη μεριά της κυβέρνησης, που θέλει έναν πρόεδρο κοινής αποδοχής, όπως είναι ο Θοδωρής Ζαγοράκης. Πιστεύω ότι είναι ένα όνομα που αυτή τη στιγμή μπορεί ν’ αλλάξει το ποδόσφαιρο. Από ‘κει και πέρα πρέπει ν’ αποφασιστεί απ’ όλους ότι θα είναι ο άνθρωπος που θα είναι αποδεκτός απ’ όλες τις μεριές. Νομίζω είναι μια καλή λύση, αρκεί βέβαια να τα βρουν οι “μεγάλοι”».

Για την υποψηφιότητα Ψαρόπουλου: «Οχι, ο κ. Ψαρόπουλος έχει περιθώριο να είναι υποψήφιος. Ο νόμος είναι ο υποψήφιος πρόεδρος να διεκδικεί μέχρι 70 ετών την προεδρία. Οπως το ερμηνεύουν οι νομικοί, έχει την δυνατότητα να είναι υποψήφιος μέχρι το τέλος του 2021. Πιστεύω ότι δεν πρέπει να υπάρχει όριο ηλικίας. Εάν υπήρχε και μετά τα 70 να μην υπάρχουν βουλευτές, δεν θα μιλούσε κανένας».

Για τα τοπικά: «Φαντάζομαι ότι θα πάνε μαζί με την Γ’ Εθνική. Οποιες Ενώσεις έχουν προνοήσει και “έσπασαν” τα πρωταθλήματα, θα τα ολοκληρώσουν. Φαντάζομαι πως θα δοθεί το πράσινο φως, αν όλα πάνε καλά, το πρώτο δεκαήμερο του 2021, θ’ αρχίσουν τότε οι προπονήσεις και αρχές Φεβρουαρίου, λογικά, θα ξεκινήσουν οι αγώνες. Ευτυχώς εμείς προνοήσαμε (στα Δωδεκάνησα) και “σπάσαμε” τις κατηγορίες σε μικρούς ομίλους και νομίζω ότι θα προλάβουμε».