Παναιγιάλειος: Η πίεση των χρεωμένων σωματείων έφερε αποτέλεσμα

Από τότε που είχε εισαχθεί ο Παναιγιάλειος στο ΤΑΠ, άρχισαν να συσσωρεύονται τα χρέη για να φτάσουν κοντά στα 200.000 ευρώ, όταν στο τιμόνι της διοίκησης ήταν ο Χελάκης.

Πριν αποχωρήσει από τα διοικητικά του Παναιγιάλειου ο Γιώργος Χελάκης, είχε κάνει μια ρύθμιση με 800 ευρώ το μήνα, η οποία όμως έπαψε να υφίσταται, αφού δεν συνεχίστηκε κατά την περίοδο της προεδρίας των Γιώργου και Γιάννη Παπαπέτρου.

Δεν διορθώθηκε τίποτα με Παπαχριστόπουλο, Σταθάκη, Δημητριάδη και με τις προσαυξήσεις το κονδύλι των χρεών ανήλθε στις 398.000, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πρώτη της Αιγιάλειας».

Κι αν στον Παναιγιάλειο είναι αυτή τη στιγμή οι ανωτέρω βασανιστικές οικονομικές εκκρεμότητες, υπάρχουν σωματεία που οφείλουν να καταβάλλουν υπερδεκαπλάσια ποσά, για να επιστρέψουν στην δυνατότητα της ασφαλιστικής ενημερότητας.

 Η πίεση που είχε ξεκινήσει από τις διοικήσεις των σωματείων που κουβαλούσαν στην πλάτη τους παλιές αμαρτίες, έφερε το ποθούμενο αποτέλεσμα. Ο νόμος του 19/12/2019 απαλλάσσει τα σωματεία από παλιά χρέη, ρίχνοντας τις ευθύνες στα φυσικά πρόσωπα, τα οποία κατά χρονικές περιόδους είχαν αφήσει «τρύπα» σε οικονομικές υποχρεώσεις.