Παναχαϊκή… κάντο όπως τότε (vid)

Tέτοιο καιρό (τέλη Γενάρη) το 2012 η Παναχαϊκή είχε δώσει το τελευταίο της παιχνίδι στη Ρόδο με αντίπαλο το Διαγόρα.

Ο Διαγόρας των πολλών προβλημάτων είχε δυσκολέψει μόνο για μισή ώρα την Παναχαϊκή, η οποία έφυγε νικήτρια από τη Ρόδο με το εμφατικό 4-0. Οι Αχαιοί αιφνιδιάστηκαν αρχικά από τους “μαχητικούς” αντιπάλους τους, όμως από τη στιγμή που προηγήθηκαν -στο 29′- τα πράγματα απλοποιήθηκαν και έφτασαν στη δεύτερη διαδοχική τους νίκη.

Το ματς άρχισε με 25λεπτη καθυστέρηση αφού οι γηπεδούχοι αναζητούσαν χρήματα ώστε να πληρώσουν τους διαιτητές, ενώ έγινε δίχως την παρουσία κόσμου καθώς λόγω των οφειλών δεν σφραγίστηκαν εισιτήρια. Ο Διαγόρας μπήκε με ενθουσιασμό στον αγωνιστικό χώρο και πίεσε την Παναχαϊκή, που ίσως να μην περίμενε τόσο δυνατούς τους γηπεδούχους. Οι Ροδίτες μετέφεραν το παιχνίδι στην περιοχή των Πατρινών και έχασαν σημαντικές ευκαιρίες.

Όμως, κόντρα στη ροή του αγώνα, το γκολ ήρθε από την πλευρά των Αχαιών καθώς στο 29′ ο Θεοδωρέλλης με γυριστό σουτ εντός περιοχής, άνοιξε το σκορ. Το τέρμα αυτό άλλαξε ολότελα τη μορφή της συνάντησης, ενώ πριν προλάβουν να συνέλθουν οι γηπεδούχοι, δέχθηκαν και δεύτερο τέρμα, στο 34′, με σουτ του Φουρτάδο έπειτα από μπαλιά του Βλασόπουλου.

Το δεύτερο μέρος είχε διαδικαστικό χαρακτήρα καθώς ήταν φανερό ότι ο Διαγόρας δεν μπορούσε να ανατρέψει τα δεδομένα που είχαν διαμορφωθεί σε βάρος του. Η Παναχαϊκή πέτυχε δύο ακόμη τέρματα, με σουτ του Ντίνα στο 52′ (υπάρχουν διαμαρτυρίες, πάντως, για οφσάιντ) και σουτ του Μαπούκου στο 88′ και έφτασε στην εύκολη επικράτηση. Μοναδικός παίκτης που συνδέει εκείνο το ματς με το αυριανό είναι ο Αυγενίκου.

Συνθέσεις:

ΔΙΑΓΟΡΑΣ (Μιχάλης Τσιβρινής): Πονηρός, Χατζηπέτρος, Καρπαθάκης, Χατζηκοσμάς, Παπαδημητρίου, Αυγενίκου, Ρούσσος, Ματετζίδης, Επιφάνης, Μπαούρης (69′ Τσίτσης), Μαριεττάκης.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Βασίλης Βούζας): Πουρής, Κοιλιάρας, Θεοδωρέλλης, Ουρτάδο (69′ Σπίνουλας), Ατματζίδης, Φουρτάδο (57′ Μαπούκου), Ντίνας, Κωνσταντινίδης (57′ Παπαστεργίου), Ιωάννου, Φούφουλας, Βλασόπουλος.