Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Beach Soccer: Στην Πάτρα οι αγώνες στα μέσα Ιουλίου

Στην Ελλάδα το beach soccer είναι ένα άθλημα υπό ανάπτυξη. Υπάρχει πρωτάθλημα εδώ και πολλά χρόνια αλλά είναι σε μορφή τουρνουά. Από το 2012, η Ε.Π.Ο. ανέλαβε το άθλημα και διοργανώνει πανελλήνιο πρωτάθλημα, με κανονικούς διαιτητές, δελτία αθλητών και αναγνωρισμένες ομάδες με καταστατικά.

Διοργανώνεται επίσης και Κύπελλο Ελλάδος. Όλα αυτά λαμβάνουν χώρα από Ιούλιο μέχρι Αύγουστο, ανάλογα με τον αριθμό των ομάδων και τις υποχρεώσεις της Εθνικής. Δυστυχώς, οι ομάδες είναι λίγες τα τελευταία χρόνια και έτσι το πρωτάθλημα διεξάγεται σχετικά σύντομα. Η πληροφόρηση που υπάρχει είναι ότι θα διεξαχθεί στις 15-16-17 Ιουλίου, ενώ αναλόγως τις συμμετοχές που θα προκύψουν, θα πραγματοποιηθεί και το πρωτάθλημα γυναικών στο οποίο θα συμμετέχει ο Ολυμπιακός Πατρών.

Φέτος η ΕΠΟ επέλεξε το γήπεδο της Πάτρας «Σπύρος Αβράμης» στο ΠΕΑΚ για να διεξαχθεί το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Beach Soccer. Τοποθεσία την οποία έχουν αγαπήσει όλες οι ομάδες, αφού προσφέρει όλες τις ανέσεις για ποδόσφαιρο στη άμμο. Ανάμεσά τους θα είναι και οι τρεις ομάδες της Πάτρας. Ο λόγος για τη Νάπολη Πατρών, τον Αχαϊκό, ενώ στο πρωτάθλημα κατεβαίνει και η Παναχαϊκή η οποία θα αποκτήσει για πρώτη φορά στην ιστορία της, αντίστοιχο τμήμα έχοντας κατά βάση τους αθλητές του Ηρακλή Πατρών που με χαρά δέχθηκαν να βοηθήσουν στη νέα προσπάθεια.

Ο μέχρι πρότινος αρχηγός του Ηρακλή Πατρών στην άμμο, Δημήτρης Μικελάτος και ποδοσφαιριστής της Παναχαϊκής, έχει αναλάβει ενεργό ρόλο στη νέα ομάδα beach soccer και έχει παραδώσει ήδη το ρόστερ στους διοικούντες της Πατρινής ομάδας, προκειμένου να γίνει το επόμενο βήμα.

Το παρών θα δώσουν ο Άτλας, η Κεφαλονιά και ομάδες από Κορινθία και Χαλκίδα. Με βάση τις συμμετοχές θα αποφασιστεί και ο τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος. Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα η Ε.Π.Π σε συνεργασία της Ε.Π.Σ. Αχαΐας.