Περισσότεροι από 300 ποδηλάτες για τον 45ο “Γύρο Θυσίας” Πάτρα – Καλάβρυτα

    Όλα είναι έτοιμα για τον 45ο Ποδηλατικό Γύρο Θυσίας, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο τιμώντας την μνήμη των Αγωνιστών της Επανάστασης του ’21. Πρόκειται για τον αγώνα που διοργανώνει με απόλυτη επιτυχία ο Ποδηλατικός Όμιλος Πατρών, αποτελώντας πλέον ένα σημείο αναφοράς για όλο τον ποδηλατικό κόσμο της επικράτειας, αλλά και έχοντας αποκτήσει κύρος στο εξωτερικό.

    Φέτος οι αγώνες ξεκίνησαν την Παρασκευή στις 24 Μαρτίου και ολοκληρώνονται την Κυριακή στις 26 Μαρτίου, με τις συμμετοχές των αθλητών να έχουν ξεπεράσει τις 300, με τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής ποδηλασίας να παίρνουν μέρος. Ο αγώνας φέτος θα έχει συμμετοχές από την Ελλάδα και από την Κύπρο, θα πάρουν μέρος συνολικά 48 σωματεία δηλαδή όλα τα σωματεία που ανήκουν στην Ελληνική Ποδηλατική Ομοσπονδία.

    Η αρχή έγινε χθες στις 24 Μαρτίου με τον αγώνα ατομικής χρονομέτρησης (ώρα έναρξης 15:00) που θα ξεκινήσει από το Τείχος Δυμαίων και θα τερματίσει στο Λάππα. Τη σκυτάλη ανήμερα της 25ης Μαρτίου παίρνει ο αγώνας αντοχής (ώρα έναρξης 9.00), με αφετηρία την Κάτω Αχαΐα και μια διαδρομή που θα περάσει από το Σανταμέρι και θα τερματίσει στον Κρίνο, κάνοντας σε επαναλήψεις τον όλο κύκλο, σε μία κούρσα που θα έχει συνολικά 110 χιλιόμετρα.

    Το μεγάλο ποδηλατικό event όμως θα ολοκληρωθεί με τον κλασικό αγώνα του Γύρου Θυσίας, την Κυριακή στις 26 Μαρτίου, με τον 45ο Αγώνα Gran Fondo, σε μία διαδρομή 100 χιλιομέτρων, ξεκινώντας από τον ΟΛΠΑ, περνώντας από τα Καλάβρυτα και καταλήγοντας στην Ιερά Μονή της Αγίας Λαύρας που θα γίνουν και οι βραβεύσεις. Η αλλαγή ημερομηνίας έγινε για να αποφευχθεί ο συνωστισμός που παρατηρείται κάθε χρόνο στα Καλάβρυτα, ανήμερα της 25ης Μαρτίου.