Ποια είναι τα… παράνομα αθλητικά σωματεία;

Άρθρο του Νίκου Συρίγου

Η ελληνική γλώσσα είναι πλούσια. Σε λέξεις. Η πλουσιότερη, λένε, του κόσμου. Η ΓΓΑ απέστειλε mail με την πρόσκληση της «σε έναν ανοιχτό και ευρύ διάλογο» με θέμα «Αθλητισμός 2021-Συμπαίκτες στη Μεταρρύθμιση».

Ο διάλογος θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την προσεχή Τετάρτη (27/1, 4 μμ) και τη συζήτηση θα συντονίσει ο Υφυπουργός Αθλητισμού, κ. Λευτέρης Αυγενάκης. Μέχρι εδώ όλα καλά. Διαβάζοντας το κείμενο μου έκανε περίεργη εντύπωση μια πρόταση: «Σας καλούμε την Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021 στις 16:00 να συντονιστείτε στο διάλογο με τα νόμιμα αθλητικά σωματεία και τους φορείς τους αθλητισμού της χώρας μας (κλπ.)». Όχι όλη η πρόταση. Η λέξη «νόμιμα».

Προφανώς και ο συντάκτης της ανακοίνωσης αναφέρονται στο περίφημο Μητρώο. Αλλά για στάσου… Όποιο αθλητικό σωματείο δεν μπαίνει στο Μητρώο είναι… παράνομο; Δηλαδή, ο ανθρωπάκος στο τάδε χωριό ή στη δείνα συνοικία της Αθήνας, που παλεύει από το πρωί μέχρι το βράδυ για το μεροκάματο και ταυτόχρονα επειδή αγαπάει τον αθλητισμό ή θέλει να προσφέρει μία διέξοδο στα πιτσιρίκια αλλά δεν έχει τον χρόνο, την μπόρεση και ενδεχομένως τη διάθεση να βρει ένα… κάρο έγγραφα που του ζητάνε παύει να είναι νόμιμος; Είναι παράνομος; Αλήθεια τώρα;

Ακούστε για να ξεκαθαρίσουμε κάπως τα πράγματα: Το γεγονός ότι κάποιοι επιθυμούν να οδηγήσουν σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις και πρόσωπα την εκλογική διαδικασία στις Ομοσπονδίες με 1000+1 τρόπους, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να πετάει τον ιδρώτα, τον κόπο και το μεράκι τόσων ανθρώπων που ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ και δεν πληρώνονται από τον αθλητισμό, στα σκουπίδια!

Το ότι κάποιοι επιθυμούν να ψηφίσουν συγκεκριμένα σωματεία, δεν κάνει αυτούς που δεν θα… εγκριθούν από το καθεστώς «παράνομους». Βρείτε λοιπόν μια άλλη λέξη γιατί είναι ΚΡΙΜΑ, αν όχι ντροπή, να στήνετε στον τοίχο κόσμο και κοσμάκη που απλά υπηρετεί τον αθλητισμό. Είπαμε, η ελληνική γλώσσα είναι η πιο πλούσια στον κόσμο… Παράνομα είναι άλλα πράγματα στον Αθλητισμό. Όχι ο φουκαράς που τρέχει για τα παιδάκια… Αυτά.

Υγ. Όποιος έχει στοιχεία για κάθε λογής παρανομίες πηγαίνει στον Εισαγγελέα.