Ποιο σενάριο εξετάζεται για τα δημοτικά σχολεία

    Όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί οι όποιες συζητήσεις θα γίνουν μετά τις 20 Μαΐου και αφού συνεκτιμηθούν τα στοιχεία πορείας της νόσου κατά τη δεύτερη εβδομάδα.

    Η πρόταση που είχε κατατεθεί ανάφερε ξεκίνημα των μαθημάτων, αν αυτό κριθεί εφικτό την 1η Ιουνίου. Ωστόσο, στο “τραπέζι” των συζητήσεων αναμένεται να μπει και η πρόταση επιστροφής των μαθητών μόνο δύο τάξεων, της Πέμπτης και Έκτης δημοτικού, των μεγαλύτερων μαθητών που και από μόνοι τους μπορούν να προσέξουν περισσότερο και δεν χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα από παππούδες και γιαγιάδες.

    Αυτό είναι το σκεπτικό της πρότασης ενώ επιπλέον με αυτό το σενάριο θα μπορέσουν να λειτουργήσουν σε καθημερινή βάση τα σχολικά τμήματα με αριθμούς μαθητών έως 15 άτομα αφού θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι αίθουσες των υπολοίπων τάξεων και δεν θα χρειάζονται να πηγαίνουν εκ περιτροπής στο σχολείο.

    Αν ανοίξουν τα δημοτικά θα κάνουν μαθήματα έως τις 30 Ιουνίου. Από την πρώτη στιγμή που έκλεισαν τα σχολεία το υπουργείο Παιδείας προετοιμάζεται για την πρόταση να ξεκινήσουν τα μαθήματα στα δημοτικά την 1η Σεπτεμβρίου, με στόχο να κάνουν τα κεφάλαια που δεν έχουν διδαχθεί κυρίως στις μεγάλες τάξεις και σε μαθήματα , όπως τα Μαθηματικά και τα Ελληνικά.