Προβληματισμός στην Σούπερ Λιγκ 2 για τα οικονομικά, ζήτησαν συναντήσεις με φορείς

Οι ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ 2 είναι με την πλάτη στον τοίχο, καθώς η κάνουλα παραμένει κλειστή και υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στα υπολογισμένα έσοδα που δεν έχουν καταβληθεί ακόμα.

Στο σημερινό ΔΣ κυριάρχησε η έντονη ανησυχία σε όλα τα επίπεδα. Κι αυτή αγγίζει ακόμη και την έναρξη του νέου πρωταθλήματος που είναι προγραμματισμένη για τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Υπό αυτές τις συνθήκες δύσκολα θα ξεκινήσει η νέα σεζόν.

Σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις που πάρθηκαν, στάλθηκε επιστολή στην ΕΡΤ για να τακτοποιηθεί η εκκρεμότητα για τα μπόνους που ανέρχονται στο 1,2 εκατ. ευρώ, αλλά και να ξεκαθαρίσει το νέο τηλεοπτικό συμβόλαιο.

Παράλληλα, ζητήθηκε συνάντηση και με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, στην οποία θα αναλυθούν οι δυσκολίες της Super League 2.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι εκεί θα τονιστεί η αδυναμία για την πρώτη σέντρα της σεζόν λόγω οικονομικών θεμάτων, τα οποία οφείλονται και στην καθυστέρηση των χρημάτων από το ποσοστό του στοιχήματος.

Επιστολές για συναντήσεις στάλθηκαν επίσης στον πρόεδρο της SL1, Βαγγέλη Μαρινάκη, στον πρόεδρο της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκο και στον ΠΣΑΠΠ.

Η ανακοίνωση:

Αποφάσεις Διοικητικού Συμβουλίου 26.7.2022

Ολοκληρώθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League 2, όπου συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν τα εξής:


1. Το σώμα ενημερώθηκε για την πρόταση παραχώρησης τηλεοπτικών δικαιωμάτων στην ΕΡΤ και θα επανέλθει με αντιπρόταση.


2. Συστάθηκε επιτροπή από το Προεδρείο (κ.κ. Λεουτσάκο, Σταμούλη, Πρίτσα) και τους ιδιοκτήτες των ΠΑΕ Αιγάλεω κ. Παλτόγλου, ΠΑΕ Αναγέννηση Καρδίτσας κ. Παπαδημητρίου, ΠΑΕ Επισκοπή κ. Νικολιδάκη, ΠΑΕ Νίκη Βόλου κ. Παπακωνσταντίνου και ΠΑΕ Χανιά κ. Ροκάκη, οι οποίοι θα έρθουν σε συναντήσεις με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Αυγενάκη και αρμόδιους Υπουργούς, τον Πρόεδρο της SL1, τον Πρόεδρο του ΠΣΑΠΠ και τον Πρόεδρο της ΕΠΟ, με σκοπό την ενημέρωση και την άμεση εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα που υφίσταται η κατηγορία και τα οποία θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αδυναμία διεξαγωγής του Πρωταθλήματος SL2 αγωνιστικής περιόδου 2022-2023. Στους προαναφερθέντες φορείς στάλθηκαν σχετικές ενημερωτικές επιστολές.

3. Αποφασίστηκε ομόφωνα η μπάλα του Πρωταθλήματος Betsson Super League 2 αγωνιστικής περιόδου 2022-2023 να είναι η Nike Flight.