Προβληματισμός της ηγεσίας για την έναρξη της νέας σεζόν

«Όροι και προϋποθέσεις οι οποίοι είναι ανέφικτοι να εφαρμοστούν από ερασιτεχνικά σωματεία», είναι αυτά που προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο επανεκκίνησης του ποδοσφαίρου σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΠΟ. Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας, του κορυφαίου οργάνου του ποδοσφαίρου στη χώρα, εκφράζουν την απορία τους, πώς θα καταστεί εφικτό να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ilianews.gr, ούτε καν οι μικρότερες επαγγελματικές κατηγορίες δεν μπορούν να επιστρέψουν στους αγωνιστικούς χώρους. Πόσο μάλλον δε η Γ΄ Εθνική και τα τοπικά πρωταθλήματα κάθε Ένωσης. Το ποσό που απαιτείται για τα τεστ σε κάθε αθλητή ανά πενθήμερο, είναι πολύ μεγάλο αναλογικά με τις οικονομικές δυνατότητες των ομάδων.

Επίσης, το πολύ πιθανό σενάριο, να διεξαχθούν παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών, δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερη οικονομική ασφυξία στις μικρές ομάδες, οι οποίες δεν έχουν τηλεοπτικά έσοδα. Το στοιχείο εκείνο που κάνει ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα, είναι το σενάριο το ερχόμενο Φθινόπωρο να έχουμε νέα έξαρση του κορωνοϊού, με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται κάτι τέτοιο για τα πρωταθλήματα.