Προεκλογικό πανηγυράκι από Αυγενάκη

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, κάλεσε σε τηλεδιάσκεψη όλες τις ομάδες της SL2 και της FL για την Πέμπτη (3/6), στις 11:00, πριν τη συνεδρίαση της Λίγκας.

Ο Αυγενάκης έχει καλέσει να είναι παρούσες και οι 32 ομάδες των δύο κατηγοριών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το “παρών” αναμένεται να δώσει και ο πρόεδρος της SL1, Λεωνίδας Μπουτσικάρης, καθώς θα συζητηθεί και το αίτημα των ΠΑΕ της μεγάλης κατηγορίας για συμμετοχή των Β’ ομάδων τους στη SL2.

Τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί στη Βουλή το αθλητικό νομοσχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει την αναδιάρθρωση των κατηγοριών με τη συγχώνευση της SL2 και της FL. Ο υφυπουργός Αθλητισμού, αναμένεται να αναλύσει στις 32 ΠΑΕ το σκεπτικό του και πώς θα είναι τα επαγγελματικά πρωταθλήματα της επόμενης σεζόν.

«Περιορίζουμε με αυστηρά κριτήρια βιωσιμότητας τις επαγγελματικές κατηγορίες στο ποδόσφαιρο από τρεις σε δύο με τη συγχώνευση της Football League στη Super League 2, για να ενισχύσουμε την αξιοπιστία και την ποιότητα», έχει δηλώσει ο Αυγενάκης.

Με ενδιαφέρον ωστόσο αναμένεται η αντίδραση των ομάδων της SL2, οι οποίες έχουν εκφράσει ανοιχτά την αντίθεσή τους στη συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία του υφυπουργού Αθλητισμού.

Σε αυτή την τηλεδιάσκεψη είναι σαφές ότι θα μιλήσει επί της ουσίας μόνο ο υφυπουργός, που δείχνει να επιθυμεί να έχει μεγάλο ακροατήριο με σκοπό να απαλλαγεί από κάθε πολιτικό κόστος και να παρουσιαστεί ανοιχτός στις ομάδες της FL, που θέλουν την αναδιάρθρωση-συγχώνευση για να ανέβουν όλες ή έστω όσες μπορούν με τα κριτήρια του μετοχικού κεφαλαίου.

Ως εκ τούτου, η διαφαινόμενη δημοκρατική διάθεση του υφυπουργού προφανώς και είναι εκ του πονηρού. Αφενός γιατί επιχειρεί να καταπατήσει τη δομή του Δ.Σ. της διοργανώτριας (στο συμβούλιο μετέχουν οι 12 ομάδες της SL2 και τρεις εκπρόσωποι της FL) και αφετέρου θέλει να διαστρεβλώσει τις εντυπώσεις βάζοντας ως ίσους συνομιλητές τις περισσότερες ούτως ή άλλως αριθμητικά ΠΑΕ της τρίτης επαγγελματικής κατηγορίας.