Προμηθέας: Κατήγγειλε το εθνικιστικό πανό των Τούρκων στη Euroleague

Σε όλες τις ενέργειες που απαιτούνταν προέβη ο Προμηθέας Πάτρας, με αφορμή πανό των Τούρκων, στον αγώνα της Τρίτης με την Μπούρσασπορ στο EuroCup.

Όπως ανακοίνωσε η ομάδα της Πάτρας, ο αγώνας στην Προύσα άρχισε αφού κατέβηκε το πανό που αναφερόταν στη Μικρασιατική Καταστροφή, ενώ ενημερώθηκε και η EuroLeague ώστε να λάβει τα κατάλληλα μέτρα και να μην επαναληφθούν τέτοια γεγονότα.

Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του, ο Προμηθέας, ο αθλητισμός δεν μπορεί να είναι πεδίο σκοπιμοτήτας, αλλά αντιθέτως, χώρος ένωσης ανθρώπων και κοινωνιών.

Η ανακοίνωση του Προμηθέα Πάτρας:

“Εθνικιστικό πανό με σαφή αναφορά στην Μικρασιατική Καταστροφή αναρτήθηκε στην κερκίδα των φιλάθλων της Μπούρσασπορ πριν την έναρξη της χθεσινής μας αναμέτρησης με την τουρκική ομάδα στην Προύσα για το 7 DaysEurocup.

Η αντίδρασή μας σε αυτό το προσβλητικό πανό ήταν άμεση και έντονη, με αποτέλεσμα το πανό να κατέβει και το παιχνίδι να ξεκινήσει κανονικά.

Οι ενέργειές μας δεν περιορίστηκαν φυσικά εντός των τεσσάρων γραμμών του παρκέ, καθώς ενημερώσαμε άμεσα τους υπεύθυνους της Euroleague για τα όσα συνέβησαν, ζητώντας να επιληφθούν του θέματος ώστε να υπάρξει απερίφραστη καταδίκη και να μην επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα, τα οποία έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τις αρχές και τις αξίες του αθλητικού ιδεώδους.

Ο αθλητισμός δεν μπορεί να γίνει πεδίο πολιτικών σκοπιμοτήτων αλλά χώρος ένωσης των κοινωνιών”.