Προς αναβολή η Γ.Σ. της ΕΠΟ λόγω του αδιεξόδου με Αυγενάκη – Πάμε για λουκέτο στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ στην προσεχή συνεδρίασή της, που θα γίνει σήμερα, αναμένεται να αποφασίσει την αναβολή της έκτακτης γενικής συνέλευσης που έχει οριστεί για τις 16/9 και θα ορίσει νέα ΓΣ εντός Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για την περίφημη καταστατική συνέλευση που αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι θα διεξαχθεί στην Ξάνθη, την περασμένη εβδομάδα μεταφέρθηκε στην Αθήνα και τελικά αναβάλλεται, όπως όλα δείχνουν.

Ο λόγος της αναβολής για την οποία ήδη έχουν ενημερωθεί τηλεφωνικά οι ενώσεις – μέλη της ΕΠΟ έχει να κάνει με το διαφαινόμενο αδιέξοδο στις συζητήσεις με τον υφυπουργό Αθλητισμού για το θέμα του “μητρώου της ΓΓΑ”.

Η παράταση που είχε δοθεί για επανεγγραφή ομάδων στο μητρώο έληξε τη Δευτέρα 5/9 και δεν δόθηκε νέα παράταση από τον υφυπουργό Αθλητισμού, παρότι ανακοινώθηκε ότι οι συζητήσεις της ΕΠΟ και των FIFA-UEFA με το υφυπουργείο συνεχίζονται.

Ως γνωστόν οι συζητήσεις αφορούσαν μεταξύ άλλων τις κυρώσεις που προβλέπει ο νόμος για τα σωματεία που δεν έχουν εγγραφεί στο μητρώο της ΓΓΑ, με πηγές από την ΕΠΟ να θεωρούν πλέον ότι πολύ δύσκολα θα βρεθεί λύση.

Αυτό σημαίνει ότι δεκάδες σωματεία σε όλη την Ελλάδα, όπως και στην Αχαΐα θεωρούνται πλέον παράνομα, δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε αθλητικές διοργανώσεις και δεν τους επιτρέπεται εφεξής να χρησιμοποιούν κρατικές – δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, στην ΕΠΟ προσανατολίζονται να τεθεί προς συζήτηση στην επόμενη γενική συνέλευση η πρόταση για αναστολή όλων των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων και να ληφθεί σχετική απόφαση.

Θα αναβληθεί λοιπόν η ΓΣ και θα προκηρυχθεί άλλη σε μεταγενέστερη ημερομηνία που θα περιλαμβάνει και αυτό το θέμα στην ημερήσια διάταξη, ώστε να ληφθεί μια αντιπροσωπευτική απόφαση από το ανώτερο διοικητικό όργανο της ΕΠΟ.