Προσπάθεια για επαναδραστηριοποίηση του ΣΕΠΑ

Mια μεγάλη προσπάθεια επαναδραστηριοποίησης του Συνδέσμου Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών Αχαΐας έχει ξεκινήσει το τελευταίο διάστημα από ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές. Το προηγούμενο διάστημα μάλιστα έγιναν κάποιες άτυπες συναντήσεις, ώστε να διαπιστωθεί η πρόθεση, αλλά και το πλάνο που θα ακολουθηθεί, εφόσον βρεθεί ένας ικανοποιητικός αριθμός ατόμων να «τρέξει» τις διαδικασίες.

Ο ΣΕΠΑ ιδρύθηκε το 1984 για πρώτη φορά. Ήταν μία κίνηση από Αχαιούς ποδοσφαιριστές που προσδοκούσαν την βελτίωση των συνθηκών του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Η προσπάθεια αυτή κράτησε για 4-5 χρόνια. Υπήρχαν πολλά εμπόδια εκείνη την εποχή, που δυσχέραιναν την υλοποίηση των επιδιώξεων των ποδοσφαιριστών.

Το 2009 υπήρξε μία κίνηση από τα ιδρυτικά μέλη του ΣΕΠΑ προς τους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές για επαναδραστηριοποίηση του Συνδέσμου. Πρόεδρος τότε ανέλαβε ο Δημήτρης Κόμπλας και εν συνεχεία ακολούθησαν οι Κώστας Αγοράκης και Θανάσης Παπουτσής. Τα τελευταία χρόνια ο σύνδεσμος βρίσκεται σε αδράνεια με την ευχή όλων να ξαναζωντανέψει.